FOTO: Brněnští strážníci likvidují následky silného větru

Jeronýmova. Foto: MPB

BRNO – Od brzkých ranních hodin jsou v ulicích Brna připraveni strážníci a odklízí následky silného větru. Nejčastěji se jedná o vyvrácené stromy, značky a popadané větve.

Tvrdonická

V židenické Jeronýmově ulici se zřítil strom přímo na chodník, jeho kmen o průměru třicet centimetrů rozřezala hlídka poříční jednotky. Ve stejnou chvíli zasahovala jiná hlídka ze stejného útvaru v Lesní ulici v Novém Lískovci, kde se listnatá dřevina vyvrátila mimo zahradu a zatarasila chodník a silnici. Na Úvoze spadl ráno trolejový kabel mezi zaparkovaná auta. Hlídka poskytla informaci dopravnímu podniku, který vyslal havarijní službu. V brzkých ranních hodinách zde také spadl strom, jehož větve zasahovaly až do silnice. Podobný případ se udál v Zeiberlichově ulici. Hlídky kmen odsunuly mimo silnici a vše řeší s úřady.

Jeronýmova

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V Židenicích nahlásila kolemjdoucí vyvrácenou značku, podklady putovaly silničářům. Ve Vlkově ulici v Líšni muži poškodil vůz žlutý kontejner na plasty. Na zadních dveřích vozidla byla promáčklina, strážníci vše nafotili a majiteli vozu předali kontakt na odpadovou službu. Už včera kontaktovala městská policie Lesy České republiky kvůli situaci v lesoparku Akátky, kde se několik kmenů nahnulo a zakleslo o jiné stromy.

Vlkova 

„Lidé by měli být v době silného větru a ještě několik dní po něm velmi obezřetní. Padající větve mohou způsobit vážná, a to i smrtelná zranění. Pokud je to možné, doporučujeme volit trasy v dostatečné vzdálenosti od lesů a hájků. Jak dokládají případy z posledních hodin, obezřetnost se vyplatí i ve městě,“ dodává varování Jakub Ghanem, tiskový mluvčí brněnské městské policie.

Lesní