Spojte se s námi


Fortuna liga

Zbrojovka Brno vs. Viktoria Plzeň: Preview a tipy na sázení

Nedělní program Fortuna ligy nabídne utkání Zbrojovky Brno s Viktorií Plzeň. Oba týmy na úvod jara ztratily, pod tlakem ale budou hlavně hosté. Co od utkání nováčka s obhájcem titulu očekávat a na co si vsadit?

Publikováno

dne

Nedělní program Fortuna ligy nabídne utkání Zbrojovky Brno s Viktorií Plzeň. Oba týmy na úvod jara ztratily, pod tlakem ale budou hlavně hosté. Co od utkání nováčka s obhájcem titulu očekávat a na co si vsadit?

Zbrojovka vstoupila do jarní části sezóny bezbrankovou remízou na půdě Mladé Boleslavi. V tabulce jí patří 11. místo, pouhých pět bodů nad čtvrtým Hradcem Králové a zároveň pět bodů nad baráží.

Plzeň jakožto jasný favorit doma selhala, přestože nad Hradcem Králové vedla, nakonec prohrála 1:2. Po dlouhé době tak na první místo pustila Slavii, na pražského rivala aktuálně ztrácí jeden bod.

Klíčové postavy Zbrojovky

Domácí se spoléhají na tandem Jakub Řezníček, Michal Ševčík. První zmíněný nasázel již třináct branek a třikrát asistoval, ofenzivní záložník se prosadil osmkrát a přidal stejný počet nahrávek na gól.

Klíčové postavy Viktorie

Životní sezónu prožívá Tomáš Chorý, urostlý bijec hostí nasázel 14 gólů a šestkrát asistoval. Letní posila z Hradce Králové Adam Vlkanova se prosadil třikrát a čtyřikrát asistoval, z toho 1+1 má v Lize mistrů.

Brno sice baví směrem dopředu, v obraně to ale skřípe. Se 34 inkasovanými góly má po Teplicích a Pardubicích třetí nejhorší defenzivu v lize. Čisté konto udrželo jen ve dvou z posledních 11 zápasů.

Naopak Plzeň na obraně staví. Minulý týden dostala dva góly, přesto je nadále s 12 obdrženými brankami nejlépe bránícím mužstvem ligy. Týden stará prohra bylo jedné utkání z posledních osmi, ve kterých Západočeši inkasovali více než jednou.

S ohledem na fakt, že Plzeň si druhé ligové zaváhání v řadě nemůže dovolit, její dlouhodobě dobře fungující obranu i vzhledem k formě zabijáka Chorého si myslím, že hosté zvládnou utkání vítězně.

Zdroj: Fortuna liga

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.