Konec ledna a začátek února roku 2023 si budeme pamatovat jako období, kdy bylo zrušeno několik her. Po Apex Legends Mobile, Battlefield Mobile, Rumbleverse, CrossfireX a dosud nepotvrzené singleplayerové střílečce od Respawnu totiž letí do koše také Knockout City.

Servery bezplatné týmové vybíjené od Velan Studio budou vypnuty 6. 6. 2023 ve 13:00 našeho času. Od té doby bude Knocknout City nehratelné. Mnohem dříve, 28. 2., ze hry zmizí mikrotransakce a 23. 5. bude zahájena narozeninová oslava v rámci dvoutýdenní události s trojnásobným množství zkušenostních bodů a spoustou odměn. Autoři to berou jako rozlučku.

Knockout City vyšlo 21. 5. 2021. V té době se jednalo o placený titul pod záštitou Electronic Arts. Začátkem minulého roku ukončilo studio Velan spolupráci s EA a rozhodlo se přejít s hrou na free-to-play model, což, jak se teď ukázalo, stejně moc nepomohlo.

Šéf Jeremy Russo v příspěvku uvedl, že je pro Velan extrémně náročné vytvářet live service hru. Navíc existuje mnoho aspektů hry, které potřebují generální opravy, aby se stala dlouhodobě udržitelnou. To ale v případě malého nezávislého týmu jednoduše nejde. Hodlají vzít vše, co se naučili, a vrhnout se do něčeho nového a inovativního.

Zajímavý je záměr vydat PC verzi s privátním hostovaným serverem. Ta umožní hráčům Knockout City nadále hrát.