Spojte se s námi


Fortuna liga

Nemastnou Slavii zachránila penalta. Pardubice se statečně bily, nesrovnaly ani proti deseti

Slavia zvládla i druhé jarní kolo Fortuna ligy, v Pardubicích zvítězila 2:0. O výsledek se ale kvůli dobrému a koncentrovanému výkonu soupeře bála až do poslední minuty. Rozhodli Václav Jurečka a Peter Olayinka.

Publikováno

dne

Slavia zvládla i druhé jarní kolo Fortuna ligy, v Pardubicích zvítězila 2:0. O výsledek se ale kvůli dobrému a koncentrovanému výkonu soupeře bála až do poslední minuty. Rozhodli Václav Jurečka a Peter Olayinka.

Pardubice začaly aktivně, hned ve třetí minutě spálil velkou šanci hlavou Martin Chlumecký. Z brány míč dostal Eduardo Santos.

Pět minut poté šel sám Dominik Kostka, Ondřej Kolář se však blýskl excelentním zákrokem nohou.

Až ve 14. minutě zahrozili hosté, střela Micka van Burena však minula zadní tyč. O tři minuty později zahrál ve vlastním vápně rukou Kostka a hlavní sudí po zhlédnutí opakovaného záběru ukázal na bílý puntík.

Míč si vzal Václav Jurečka a přízemní střelou suverénně proměnil. Ve 35. minutě pálil ve vápně van Buren, rozvlnil ale jen boční síť. O dvě minuty později stejný hráč nevyužil ještě větší šanci, výborně zasáhl Florin Nita.

Do kabin se tak šlo za stavu 0:1, přestože domácí výkonem rozhodně nezklamali. Po výměně stran měl vyrovnání na noze Michal Hlavatý, povedený technický pokus nakonec orazítkoval zadní tyč.

Jinak druhá půle neměla takový náboj, až v 63. minutě střílel David Douděra, leč pouze do bránících hráčů. Na druhé straně nebezpečnou dělovkou Dominik Janošek jen o kousek přestřelil.

Dobrou pasáž Pardubic uzavřela tutovka Brazilce Leandra Limy, opět se však blýskl Kolář. V 83. minutě mohl po dlouhém pasu brankáře Slavie přidat pojistku favoritovi Peter Olayinka, bránu ale přestřelil.

V 89. minutě viděl za předčasné vběhnutí na hrací plochu druhou žlutou v zápase Aiham Ousou. Sešívaní přesto závěr ustáli. V páté minutě nastavení navíc přidal pojistku Olayinka a sešívaní nakonec vyhráli 2:0.

Zdroj: O2 TV

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.