Spojte se s námi


Bowling

Skončilo bowlingové ME seniorů. Češi přivezli tři top 10

Evropský bowling má za sebou další evropský šampionát. Mistrovství hráčů nad 50 let v dánském Aalborgu se zúčastnila i česká výprava, která si nevedla zle. Česko nejlépe zastoupila Ivana Fojtíková, která se po součtu všech soutěží umístila na desátém místě. Nejlepší českým mužem byl Karel Vopička.

Publikováno

dne

Evropský bowling má za sebou další evropský šampionát. Mistrovství hráčů nad 50 let v dánském Aalborgu se zúčastnila i česká výprava, která si nevedla zle. Česko nejlépe zastoupila Ivana Fojtíková, která se po součtu všech soutěží umístila na desátém místě. Nejlepší českým mužem byl Karel Vopička, který zaujmul 33. pozici.

Evropské mistrovství začalo soutěží mužských dvojic. Každý hráč odehrál šest her za sebe a součet celkem dvanácti her (2×6 her) tvořil určující faktor pro postup do semifinále. Tak jako na každém mistrovství Evropy v bowlingu postupuje pouze čtveřice nejlepších, kteří mají jistou medaili.

K té byli Češi daleko. Lépe se vedlo páru Jiří Vrážel a Jiří Hindrák, který skončil na sedmnácté pozici. Ještě o sedm míst dál skončili Habtegabriel Teame s Karlem Vopičkou. Zlato získali Němci Frank Öing a Uwe Tscharke, kteří skvělým výkonem ve finále zdolali švédské duo Yngström a Paulsson.

Mezi ženami přišel první výsledek v nejlepší desítce. K Fojtíkové se do dvojice přidala Gabriela Malcová. Deváté místo znamenalo do té doby nejlepší český výsledek, na vyšší pozice navíc chybělo jen pár bodů. Druhá česká dvojice, Jana Lébrová a Irena Straková, skončila šestnáctá.

Zlato ukořistily Angličanky Gaye Mccully a Angie Brown, které v napínavém titulovém souboji přehrály Belgičanky Perniaux a Van Kerckhove. Bronz získaly páry ze Švédska a Německa.

Kategorie mužských týmů se na letošním ME zařadila k těm, na které chtějí Češi hodně rychle zapomenout. Tuzemští hráči za sebou nechali pouze Litvu, Rakousko a Polsko a skončili až dvacátí. Ve finále, které rozhodlo pouze dvanáct bodů, se ze zlata radovali Norové, kterým se podařilo skolit silné Švédy. Bronz získali Belgičané a nečekaně Rumuni.

Ženy po prvním dni, ve kterém každá hráčka odehrála tři hry, sahaly dokonce po cenném kovu. Slibné šesté místo ale Češky neudržely a nakonec uzavřely první desítku. Nejcennější kov si vyházely v severském derby Švédky proti Finkám. Třetí místo obsadily shodně Dánky a Němky.

Tradičně přináší zajímavé momenty i soutěž jednotlivců, která tvořila v Aalborgu poslední kategorii, v níž se představili úplně všichni. Ani na poslední pokus se mužským reprezentantům nepodařilo probojovat do nejlepší desítky. Nejlepším českým bowlerem byl 25. Vrážel.

Mezi seniorkami si nejlépe z Češek vedla Ivana Fojtíková, které na osmé příčce chybělo 35 bodů k medaili. Její výkon ale stačil na postup do Masters. V soutěži pro 24 nejlepších ze všech her šampionátu Fojtíkovou doplnila ještě Lébrová, která skončila v jednotlivcích na 23. místě.

Zlato mezi muži vybojoval Marc Franceus z Belgie, který si poradil se Švédem Paulssonem. Ženská kategorie nabídla finskou odvetu za soutěž týmů. Reija Lundén porazila Anniku Kilander a stala se mistryní Evropy.

V Masters měla ČR zastoupení jen mezi ženami. Lébrová a Fojtíková na sebe narazily hned v úvodním duelu, navrch měla druhá jmenovaná, která po výhře 2:0 na zápasy postoupila do osmifinále. Tam ale její jízda skončila. Pro zlato si dokráčela Rikke Qwist Bork z Dánska, mužské Masters ovládl Belgičan Jean-Marc Lebon.

Nejbližší šampionát sehrají junioři na úvod dubna ve Vídni. Česká reprezentace na něm bude obhajovat dvě medaile, jedno stříbro a jeden bronz.

Zdroj: EBF

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.