Záběry bizarní krádeže v Ústí: Mladík se nasoukal do lahvomatu, ven čouhaly jen nohy

Ústečtí kriminalisté se zabývají případem kuriózní krádeže. Zkušený recidivista sebral u místního supermarketu přepravky s lahvemi od piva tak, že vlezl přímo do lahvomatu. K jeho smůle ho ale natočila bezpečnostní kamera.

Záběry ukazují, jak mladík přichází k automatu na vratné lahve a s velkým zaujetím se dívá otvory dovnitř. Po chvíli odkládá batoh a jde do akce.  „Využil možnosti, že se prostřednictvím tohoto zařízení do míst, kde se přepravky skládají, dostane,“ popsala policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Spodním otvorem se mladík na záběrech obratně souká dovnitř. Následně vylézá ven a s přepravkami rychle mizí pryč.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Poprask v luxusním hotelu v Brně. Opilá šedesátnice jen v podprsence bušila do výlohy

Jindy mu zase nevadilo počkat si chvíli za dveřmi, než své lahve odevzdají zákazníci před ním. Pak už se scénář opakoval a za několik sekund už byl zloděj celý v automatu – ven koukaly jen boty.

Zloděj si tímto způsobem přivlastnil osm přepravek s prázdnými lahvemi od piva. Lahvomat navíc poškodil. „Způsobil tím škodu kolem 1 300 korun na odcizených věcech, ovšem na poškození tohoto zařízení způsobil kolem 15 tisíc korun. V říjnu si tento muž odpykal trest odnětí svobody pro majetkovou trestnou činnost,“ doplnila Hyšplerová.

Mladík tak teprve loni na podzim opustil brány vězení, kde si podle policie trest za krádež už odseděl. „Krádeže tu byly, jsou a budou. Protože to je snadný zisk, kde je jedinou investicí určitá míra rizika. Ale musíme rozlišovat krádeže, kdy je opravdu cílem se obohatit se a mít z toho, co ukradnu, nějaký užitek, a poruchou, kde mluvíme o patologickém chování,“ vysvětlil psycholog Otakar Fleischmann.

Na mrštného zloděje tak ve zkráceném přípravném řízení čeká dalších 12 měsíců vězení.

Tagy: