Spojte se s námi


Fotbal

Vyloučení za nula sekund! Jaké jsou nejrychlejší červené karty ve fotbale?

Nedílnou součástí fotbalu jsou červené karty. Nikdo nechce oslabit svůj tým, několika „výtečníkům“ se to povedlo za skutečně krátký čas. Minule jsme přinesli seznam hráčů s nejvíce červenými kartami, teď se pojďme podívat, kteří hráči byli nejrychleji vyloučení.

Publikováno

dne

Nedílnou součástí fotbalu jsou červené karty. Nikdo nechce oslabit svůj tým, několika „výtečníkům“ se to povedlo za skutečně krátký čas. Minule jsme přinesli seznam hráčů s nejvíce červenými kartami, teď se pojďme podívat, kteří hráči byli nejrychleji vyloučení.

10. Steven Gerrard – 38 vteřin

Bývalý kapitán Liverpoolu Steven Gerrard je v Anglii i mimo ni velmi uznávanou osobností. Devětatřicetiletý Gerrard dovedl Reds k mnoha trofejím a v kariéře mu chyběl pouze titul v Premier League.

Vítěz Ligy mistrů je známý tím, že často zachovával klidnou hlavu. Jako kapitán to měl tak nějak v popisu práce. V roce 2015 však Gerrard zavinil neuvážený zákrok, který vedl k jeho vyloučení v rekordně krátkém čase.

Během zápasu mezi Manchesterem United a Liverpoolem nastoupil bývalý anglický reprezentant po poločase, ale vydržel pouhých 38 sekund, než odkráčel do sprch. Gerrard úmyslně dupl na nohu Andera Herrery, rozhodčí si incidentu všiml a ukázal mu rovnou červenou kartu. Liverpool poté v zápase se svými úhlavními rivaly prohrál.

9. Jason Crowe – 33 vteřin

Jason Crowe byl téměř dvě desetiletí profesionálním fotbalistou, který hrál celý život v Anglii. Ale moc jej mít v paměti asi nebudete, protože v Premier League toho nikdy moc neodehrál. Přestože Crowe začínal svou kariéru v Arsenalu, neodehrál za Gunners moc zápasů a byl spíše neustále posílán na hostování, než nakonec v roce 1999 přestoupil do Portsmouthu.

Do povědomí mnoha fotbalových fanoušků se však bývalý hráč dostal v roce 1997 po své poměrně nechvalně známé červené kartě v zápase proti Birminghamu City. Crowe, tehdy hráč Arsenalu, nastoupil v prodloužení zápasu Ligového poháru Gunners proti Birminghamu City.

Pravý obránce se nechal vyloučit po zákroku vysokou nohou na Martina O’Connora a místo toho, aby do zápasu zasáhl jako „super náhradník“ byl po 33 vteřinách vyloučen.

8. Julio Migliaccio – 32 vteřin

Někdy ve fotbale vidíte tak šílené momenty, o kterých přemýšlíte a prostě nemůžete pochopit, čeho jste byli svědky. Bývalý italský reprezentant Giulio Migliaccio byl v roce 2015 účastníkem jednoho z těchto šílených momentů.

Migliaccio nastoupil za Atalantu v zápase Serie A proti svému bývalému týmu Palermu. Záložník nastoupil ve druhém poločase a viditelně se snažil proti svému bývalému týmu prosadit. Vše se však zvrtlo jen pár vteřin po jeho nástupu.

32 sekund po nástupu Migliaccio obdržel za velmi nešetrný zákrok červený trest. Šel si pro vysoký míč a nohou trefil záda soupeře. Nemohl vidět nic jiného než červenou kartu.

7. Mark Smith – 19 vteřin

Anglický brankář Mark Smith má za sebou velmi výživnou fotbalovou kariéru, během níž vystřídal osm klubů, z nichž většina působila v nižších soutěžích anglického fotbalu. V roce 1994 si tento brankář připsal nechtěný rekord, když byl vyloučen v zápase třetí ligy.

Tehdy hrál za tým Crewe Alexandra a Smith šel předčasně pod sprchy, a to po 19 vteřinách zápasu s Darlingtonem. Fanoušci i hráči se sotva usadili na stadionu, když se brankář dopustil taktického faulu a zabránil soupeřově gólu.

Smithovo vyloučení se stalo nejrychlejší červenou kartou v historii tehdejší fotbalové ligy, než byl tento rekord na přelomu tohoto desetiletí překonán.

6. Kevin Pressman – 13 vteřin

Bývalý anglický brankář Kevin Pressman odehrál na klubové úrovni více než 500 zápasů, než pověsil kopačky na hřebík. Ačkoli se tento brankář nikdy neprosadil na mezinárodní úrovni, počet klubových zápasů, které odchytal, ukazuje na muže, který byl ve své práci dobrý.

Pressman nastoupil za Sheffield Wednesday ve více než 400 zápasech a právě v tomto klubu dosáhl nezáviděníhodného rekordu, když byl vyloučen po pouhých 13 sekundách. Zůstává tak nejrychleji vyloučeným hráčem v historii fotbalové ligy.

5. Giuseppe Lorenzo – 10 vteřin

Giuseppe Lorenzo je jedním z mnoha fotbalistů, kteří hráli celou svou kariéru v Itálii. Čtyřiapadesátiletý hráč se narodil v Catanzaru, ale jeho fotbalová kariéra trvala pouhých deset let a nikdy nedostal příležitost nastoupit za italskou reprezentaci.

Přesto se Lorenzovo jméno nachází v historických knihách, pokud jde o nejrychleji obdržené červené karty v dějinách fotbalu. V roce 1990 dostal útočník během zápasu mezi Boloňou a Parmou po pouhých deseti minutách od rozhodčího příkaz k odchodu.

Lorenzo ignoroval všechna pravidla hry a udeřil soupeřova hráče do obličeje. Násilí se ve fotbale nepovoluje, a tak mu rozhodčí řádně ukázal červenou kartu. Na tabuli svítilo pouhých 10 sekund, když se útočník nechal vyloučit.

4. David Pratt – 3 vteřiny

Tři vteřiny stačily Davidu Prattovi, aby během zápasu Southern Premier League mezi Chippenham Town a Bashley v roce 2009 dostal červenou kartu. Obránce nechal ve štychu spoluhráče, když se na začátku zápasu pustil do dvojího zákroku.

Pratt nebezpečným skluzem sundal záložníka Chrise Knowlese, což vyvolalo rvačku mezi hráči obou týmů. U takového zákroku nebylo překvapením, že rozhodčí neztrácel čas jeho vyloučením.

Překvapením však je, že tři vteřiny, které Pratt potřeboval k obdržení červené karty, nejsou nejrychlejším vyloučením v historii fotbalu. Ve skutečnosti v tomto článku ještě dojde na další tři incidenty.

3. Lee Todd – 2 vteřiny

Jak je možné, že je hráč vyloučen po pouhých dvou sekundách? Lee Todd má na tuto otázku perfektní odpověď. Anglický vysloužilec je totiž hráčem, který tento nechtěný rekord skutečně vlastní. Možná neměl nijak výjimečnou fotbalovou kariéru, ale tato brzká červená karta ho řadí mezi tři nejrychleji červeně napomínané hráče všech dob.

Todd překvapivě nebyl vyloučen za nebezpečný zákrok ani za simulování. Bývalý obránce dostal trest po poznámce na adresu rozhodčího během zápasu nedělní ligy mezi týmy Cross Park Farm a Taunton East Reach.

Poté, co rozhodčí zapískal na začátek zápasu, údajně zakřičel: „F**k me, that was loud!“ (To bylo nahlas!). Vzhledem tomu, že byl Todd blízko rozhodčímu, ten to slyšel a rozhodl se obránce vyloučit. Todd tak dostal červenou kartu po pouhých dvou vteřinách.

2. Walter Boyd – 0 vteřin

Bývalý jamajský reprezentant Walter Boyd jednou „zázračně“ dostal červenou kartu po nula vteřinách. Útočník byl vyloučen, když v roce 2000 nastoupil jako náhradník v zápase třetí divize mezi Swansea City a Darlingtonem.

Swansea vybojovala volný kop a chystala se poslat centr do vápna. Ještě však byl čas na drama, protože potyčka vedla k menšímu strkání a přetahování obou hráčů. Přitom se rozhořely emoce a Boyd nakonec udeřil loktem protihráče.

Rozhodčí Clive Wilkes incident viděl a za násilný čin ukázal útočníkovi rovnou červenou kartu. Nakonec se volný přímý kop sotva rozehrál, když byl Boyd vyloučen. Bylo to prakticky nula minut po jeho nástupu.

1. Keith Gillespie – 0 vteřin

Bývalý severoirský útočník Keith Gillespie je první na seznamu hráčů, kteří dostali nejrychlejší červenou kartu v historii fotbalu. Čtyřiačtyřicetiletý hráč hrál za řadu anglických klubů, včetně Manchesteru United Sira Alexe Fergusona.

Během svého působení v Sheffieldu United se však Gillespie nechal vyloučit za skutečně neomluvitelný zákrok. Blades se utkali s Readingem v Premier League a Gillespie byl do hry poslán jako náhradník ve druhém poločase.

Místo toho, aby pomohl svému týmu k vítězství, se Gillespie ohnal loktem po záložníkovi Readingu Stephenu Huntovi právě ve chvíli, kdy se chystal vhazovat. Hra ještě ani nezačala, když byl Gillespie za tento neuvážený čin vyloučen.

Zdroj: Sportszion

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.