TOPlist

Anime Star Wars: Vize se dočká pokračování. Opět se do něj zapojí přední japonská studia

star wars visions the elder
  • Na jednotlivých dílech experimentálního seriálu budou opět pracovat různá studia
  • Tentokrát to však nebudou pouze ta japonská, ale rovnou z celého světa

Od chvíle, kdy franšízu Star Wars převzal gigant Disney, se na scéně objevují různé typy obsahu s kolísavou kvalitou. Zatímco hrané seriály jako Mandalorian (ČSFD: 88 %) či Andor (ČSFD: 84 %) patří mezi ty lepší, nová filmová trilogie je příkladem, jak by přírůstky do univerza Hvězdných válek vypadat neměly. Někde na pomezí stojí anime seriál Star Wars: Vize, v originále Star Wars: Visions (ČSFD: 65 %), na němž se podílela celá řada předních japonských animátorských studií, která dostala ke zpracování vždy jeden díl.

Zatímco některé epizody jsou veskrze povedené, jiné už takový pozitivní ohlas nevyvolaly. Disney se nicméně rozhodlo v tomto konceptu pokračovat a fanouškům naservírovat druhou řadu. Tentokrát se o jednotlivé díly nepostarají animátoři pouze z Japonska, ale rovnou z celého světa. Za zmínku stojí například jihokorejské Studio Mir, které má na svědomí Harley Quinn a The Boondocks, nicméně na seznamu můžeme najít také tvůrce z Irska, Chile či Jihoafrické republiky.

star wars visions
Tato studia se budou podílet na druhé řadě Star Wars: Vize

O obsahu toho příliš nevíme, avšak ten který tvůrčí tým jistě pokaždé přinese svůj osobitý vklad. Druhá řada Star Wars: Vize bude opět exkluzivní pro streamovací platformu Disney+, kam dorazí jak jinak než 4. května, tedy na Mezinárodní den Star Wars.

Autor článku Dominik Vlasák
Dominik Vlasák
Redaktor, cestovatel, fanoušek technologií, Star Wars a dobré kávy.

Kapitoly článku