Francouz Lagrive potvrdil start na letošní TT na ostrově Man

Čtyřnásobný mistr světa ve vytrvalostních závodech FIM EWC, Mattheiu Lagrive, potvrdil svůj start na letošních závodech TT na ostrově Man, kde bude jezdcem týmu Optimark Road Racing. Francouz má letos nabitou sezonu, jelikož mimo závodů TT nastoupí také v North West 200 a absolvuje kompletní sezonu MS vytrvalostních závodů v kategorii Superstock.

Pro třiačtyřicetiletého závodníka je TT poslední výzvou v jeho bohaté závodní kariéře, a je si vědom, že to nebude nic snadného. „O víkendu jsem byl na ostrově Man poprvé, abych se podíval na trať TT a páni, to je tedy místo,” řekl Mattheiu Lagrive. „Tolik věcí k zapamatování, co se týče zatáček a bodů, jako jsou domy, sloupky a nerovnosti.”

Přírodní okruhy ale nejsou pro Francouze nic nového, protože závodil a vyhrál na evropských okruzích v rámci mezinárodního mistrovství silničních závodů IRRC. „V letech 2018 a 2019 jsem vyhrál evropský šampionát v třídě Supersport a tam jsem začal přemýšlet o TT. Nemám žádné cíle a bude nějaký rok trvat, než zjistím, jak rychle dokážu jet.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist