Spojte se s námi


Fotbal

Ustojí Klopp krizi Liverpoolu? Německý kouč po debaklu s Wolves přiznává znepokojení, stále však věří ve zvrat

Liverpool v posledních sezonách patřil ke stálice mezi užší špičkou Premier League, jenže tahle sezona je jiná. V lize bychom svěřence Jürgena Kloppa našli až na 10. pozici, týmu se vůbec nedaří. Je německý trenér v ohrožení?

Publikováno

dne

Liverpool v posledních sezonách patřil ke stálice mezi užší špičkou Premier League, jenže tahle sezona je jiná. V lize bychom svěřence Jürgena Kloppa našli až na 10. pozici, týmu se vůbec nedaří. Je německý trenér v ohrožení?

Tak takovou krizi Liverpool dlouho nezažil. Tradiční anglický celek v sobotu padl na půdě Wolves (0:3) a v rámci ligy prohrál třetí venkovní zápas v řadě, přičemž potřetí inkasoval tři góly a podruhé prohrál čistě 0:3.

Z posledních sedmi zápasů vyhráli Reds jediný. A to ještě v FA Cupu právě proti Wolverhamptonu, který si tak v sobotu v lize napravil chuť i reputaci. Zato Liverpool hned čtyřikrát prohrál.

S týmem to vůbec nevypadá dobře. V lize je na 10. místě a na místa zaručující Ligu mistrů ztrácí 11 bodů. V příštím kole jej navíc čeká Merseyside derby proti Evertonu, jenž je povzbuzen výhrou nad Arsenalem.

Nicméně hodně se řeší budoucnost trenéra Jürgena Kloppa. Fanoušci Wolves mu při jízdě svého týmu zpívali, že se v neděli ráno dočká vyhazovu. To sice příliš reálné není, něco se ale musí změnit.

Klopp si dlouhodobě stěžuje na nedostatečnou finanční sílu Liverpoolu, mnohdy působí skutečně podrážděně. Jinak tomu není ani teď, když se jeho svěřencům nedaří. Sám Němec ale věří, že se situaci podaří zlepšit.

„Určitě věřím, že to dokážeme zvrátit. Omluv za naše výkony už bylo dost. Jak bych si mohl nedělat starosti? Nemůžu tu sedět a říkal, že je vše v pořádku a že jsme si vedli dobře. Není,“ cituje jej server Goal.

Lodivod Liverpoolu mimo jiné tvrdí, že je na vině i minulá sezona: „Hráli jsme 63 zápasů. Je evidentní, že to ovlivnilo první část sezony. Jak dlouho se přes to ale budeme dostávat? Teď je únor, měli jsme na přípravu celý týden, na další máme dalších osm nebo devět dní. Jsme fit, třebaže máme nějaká zranění.“

Za zmínku stojí, že v této sezoně již Liverpool inkasoval více gólů než za celý minulý ročník. Navíc prohrál více venkovních zápasů než v posledních dvou sezonách dohromady.

Zdroj: Liverpool FC, Goal, Premier League

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.