Hoia Baciu: Les, který je opředen mnoha legendami. Lidé se tam snaží objevit portál do jiné dimenze

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Hoia Baciu
Zdroj: Profimedia

Některým lidem stačí ke strachu vyjít po setmění do běžného lesa, který mají za domem a znají ho jako své boty. Pak jsou tu ale jedinci, kteří jsou podivnými temnými místy doslova přitahováni. Rádi proto navštěvují tajuplné oblasti, aby svou stupnici strachu skutečně otestovali. Pokud k nim patříte, udělejte si výlet do Transylvánie.

Hoia Baciu si získal přezdívku bermudský trojúhelník Rumunska. Temný les, který je volně přístupný, denně navštěvují stovky lidí.

Jde ale povětšinou o odvážlivce, kteří se nebojí jeho temné historie, nebo o skupinky osob, které věří místním průvodcům.

Les dostal své jméno po pastýři ovcí, který se v něm i se svým stádem čítajícím 200 zvířat ztratil někdy v 18. století. Místu se říká někdy také nejstrašidelnější les na světě. A to má jistě své důvody.

V minulosti mělo například v jedné z jeho částí přistát UFO, v lese se prý také mimo jiné nachází portál do jiné dimenze. A právě ten sem mnohdy nadšení jedinci chodí hledat.

Záhadná zmizení

Les je hustý, a místy se dokonce můžete dostat do situace, že si nebudete jisti, zda je den, nebo noc. Pak je tu ale mýtina, na které už přes 50 let nic neroste.

Uprostřed ní mělo údajně kdysi přistát UFO, které po sobě zanechalo tajemnou sílu. Proto se v daném místě rostlinám nedaří.

Podle serveru My Best Place dokonce v minulých stoletích mezi stromy často mizeli jedinci, kteří se pak několik let neobjevili.

Nejzajímavější ale bylo to, že se vždy po čase ukázali doma. Nezestárli prý ani o den, nepamatovali si, že by byli pryč, nedokázali pochopit, že je jiný rok než ten, ve kterém na procházku do záhadného lesa odešli.

Portál do jiné dimenze

Právě i z těchto příběhů vznikly úvahy o tom, že je v lese někde portál do jiné dimenze. To, že se ho zde pokouší pravidelně lidé objevit, potvrzuje i jeden z průvodců.

„Řekl nám, že běžně vídá i větší skupinky lidí, jak na různých místech pátrají po vstupu do jiného světa,“ potvrdil jeden z návštěvníků lesa na webu Independent.

Ačkoli je les opředen mnoha legendami a lidé se obvykle bojí toho, co všechno by se jim během jeho návštěvy mohlo stát, mnozí ho navštěvují i na vlastní pěst bez průvodců. V některých místech se pak nachází i takzvané světlé oblasti, které mají dokonce přinášet štěstí.

Jde například o stromy rostoucí do oblouku, pod kterým si mají lidé něco přát. Většina návštěvníků si údajně přeje především to, aby se ze strašidelného lesa vrátila celá skupina i s průvodcem v pořádku. Takové má les účinky na lidskou psychiku.

Zdroj: Travel Awaits, Independent, My Best Place

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články