Po Vítkovicích Sparta vyklepla i Pardubice. Obrovsky těžký zápas, ulevil si po vítězství nad Dynamem Michal Řepík

Nejprve vítězství na ledě druhých Vítkovic, pak skalp vedoucích Pardubic před rekordní návštěvou. Kapitán Sparty Michal Řepík přiblížil, co rozhodlo nedělní šlágr s Dynamem.

i Zdroj fotografie: HC Sparta Praha
                   

Víkend před reprezentační přestávkou vyšel hokejistům Sparty skvěle. Nejprve si přivezli tři body z ledu druhých Vítkovic a poté porazili vedoucí Pardubice. „Poslední dva zápasy pro nás byly velký test. Je vidět, že jsou Pardubice i Vítkovice dobré týmy. Jsem rád, že jsme se s nimi poměřili a dokázali jsme si, že proti nim můžeme hrát a zasloužíme si respekt,“ řekl po vítězství 4:2 nad Dynamem kapitán Pražanů Michal Řepík.

Zápas zlomila přesilovka 5 na 3

Začátek střetnutí s Pardubicemi ovšem Spartě nevyšel, inkasovala hned po 22 vteřinách a po celou první třetinu byli hosté aktivnější i nebezpečnější. „Odehráli jsme obrovsky těžký zápas. Neměli jsme dobrý nástup, a přestože to bylo po první třetině 1:1, Pardubice byly lepší než my. V průběhu zápasu se hra vyrovnala, přesilovka pět na tři změnila ráz zápasu a od té doby jsme byli lepším týmem,“ ohlédl se za utkáním zkušený útočník pro klubový web Sparty.

iZdroj fotografie: HC Sparta Praha

Východočeši sice šli ve šlágru podruhé do vedení, pak ale doplatili na sérii vyloučení. „Bohužel ve druhé třetině jsme cítili určité křivdy, z čehož pramenila frustrace, a udělali jsme několik zbytečných faulů, přestože víme, jak kvalitní Sparta je v přesilové hře,“ řekl pro klubový web Dynama kouč Richard Král. Jen ve druhé dvacetiminutovce využili domácí hokejisté dvě početní výhody a třetí pak zužitkovali v závěrečném dějství.

Michal Řepík pálí ostrými

Dvakrát se přitom prosadil právě kapitán Sparty, který už má v letošní sezoně na kontě 21 extraligových gólů. Víc jich dal jen třinecký Marko Daňo (24). Pražané celkově v neděli potvrdili, jak nebezpeční v početních výhodách jsou. „Přesilovky se nám daří celkově, jsme za ně rádi. Přichází důležitá část sezony, máme ještě osm zápasů před sebou a doufám, že si je přeneseme i do play off,“ zmínil Michal Řepík.

Vyhrají letos extraligu Pardubice, Vítkovice, Sparta nebo někdo jiný?

Diskuze Vstoupit do diskuze
112 lidí právě čte
Autor článku

Jan Vildmon

Zobrazit další články