Třetí manžel Nadi Urbánkové měl 5 let psychicky týrat její dceru. Snažil se na ni dokonce převést zadluženou firmu

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Nada Urbankova
Zdroj: Nextfoto

Poslední manžel Nadi Urbánkové podle všeho nebyl žádný svatoušek. Jak ona sama, tak její dcera Jana Fabiánová přiznaly, že si kvůli němu prošly peklem. Herečka a zpěvačka považovala vztah s ním za jednu z největších chyb ve svém životě.

Naďa Urbánková zemřela 3. února 2023 na následky spojené s rakovinou a nemocí covid-19. Ačkoli její dcera Jana Fabiánová před několika dny vyzvala fanoušky na sociálních sítích k modlitbám, právě ona nakonec sdělila smutnou zprávu o zpěvaččině smrti.

Život Urbánkové byl pestrý, kdyby z něj ale mohla nějakou kapitolu odebrat, byla by to ta s jejím třetím manželem. Nejenže umělkyni omezoval v její kariéře, také se kvůli němu dostala do obrovských dluhů. Její dcera navíc tvrdí, že ji lékař Josef Havlík několik let psychicky týral.

Ačkoli nejprve se cítila Naďa zamilovaná a měla za to, že potkala nejúžasnějšího člověka na světě, její láska brzy pominula.

Pár pěkných chvil za několik let utrpení

S Josefem se setkala Naďa v Praze krátce před revolucí roku 1989. On byl emigrantem ve Švýcarsku. Přeskočila mezi nimi jiskra. Urbánková ale uznává, že zpočátku byl vztah více méně telefonický. Možná proto měla o svém milém mylné představy.

V roce 1990 si ho vzala a odstěhovala se za ním do Švýcarska, kde léčil děti. Vzdala se kvůli němu dokonce i své největší lásky – zpěvu, jak popisuje Blesk.

„Ta část, která byla příjemná, trvala velmi krátce, a pak už nastaly jenom doby, kdy to bylo, bych řekla, moje nejkrutější období, jaké jsem zažila,“ řekla později o vztahu sama hudebnice.

Pět let týrání

Když v roce 2019 Josef Havlík zemřel, k jeho smrti se vyjádřila na sociálních sítích dcera Urbánkové, herečka Jana Fabiánová.

„Dnes zemřel člověk, který mě pět let systematicky psychicky týral, když jsem byla dítě. Jakmile mi padlo osmnáct, snažil se na mě marně převést svou zcela zadluženou firmu,“ cituje její slova magazín Sedmička.

Podle Jany se později objevil exekutor a jí trvalo rok a půl, než získala všechen svůj majetek zpět. „A to všechno kvůli muži, který ani nebyl můj biologický otec,“ uvedla. Dodala, že sice Josef byl rodina, ale ze života jí dělal peklo.

Vzala si ho bez váhání

Proč si vlastně Naďa Urbánková vzala po roce známosti muže, který jí i její dceři potom znepříjemňoval život? V rozhovoru pro Blesk přiznala, že věřila jeho sladkým řečem a přihlédla i ke svému věku.

„Víte, mně v té době bylo padesát, a v padesáti letech, když přijde muž, který řekne ‚Já si tě chci vzít, ty se budeš mít dobře, až zavřu ordinaci, tak spolu budeme jezdit po světě a budeme si užívat, tvé dceři zabezpečím nejluxusnější školy,‘ tak jsem neměla důvod váhat,“ prozradila.

Zdroj: Blesk, OnlyU, Sedmička

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články