MojAndroid

Do dnešného dňa bolo pre väčšinu Android zariadení problémom používať MagSafe technológiu. A to najmä kvôli rôznym typom magnetov, ktoré smartfóny využívali. V spoločnosti Apple preto používajú len jeden typ magnetov, a preto staršie aj novšie zariadenia môžu využívať rovnaké príslušenstvo. Tento problém majú pomôcť vyriešiť MagSafe kryty aj pre Android zariadenia, informuje Androidauthority.

Niektoré spoločnosti takéto magnetické kryty prinášali aj doteraz. Išlo len o menej známe/neznáme spoločnosti, ktoré tieto produkty ponúkali prostredníctvom obchodov ako Aliexpress či Amazon. Tie však pôsobili dosť lacným dojmom, a preto po nich mnoho ľudí nesiahalo.

apple magsafe pexels
Prvý technológiu MagSafe začal používať Apple | Zdroj: Pexels

Veľký výrobcovia ako napríklad Spigen, Otterbox, Speck a im podobní sa doteraz stránili výroby takýchto krytov. To sa však zmení s nastupujúcou generáciou smartfónov z rady Galaxy S23. Známi výrobcovia začínajú s výrobou ochranných krytov kompatibilných s MagSafe. Zabezpečia tak lepší prienik do tohto ekosystému, keďže ako sme nedávno informovali, Android zariadenia budú fungovať po novom na takmer identickej technológii. Tá okrem iného zabezpečí aj efektívnejšie bezdrôtové nabíjanie a lepšiu prispôsobiteľnosť.

Cenovo dostupné kryty môžeme očakávať pri viacerých smartfónoch

Nové kryty nebudú nebudú drahé, pretože ich začína vyrábať množstvo výrobcov, ktorý budú držať ich cenu najnižšie pre dosiahnutie konkurenčnej výhody voči ostatným. Aj keď už od nových generácií zariadení môžeme očakávať kompatibilitu s technológiou Qi2, ide toto výborný krok k prispôsobeniu sa novej technológii.

Aj keď sa momentálne výrobcovia MagSafe krytov sústredia najmä na vlajkové lode ako Galaxy S23, je to dobré znamenie aj pre ostatné smartfóny. V blízkej budúcnosti môžeme určite očakávať nástup takéhoto príslušenstva ja pre smartfóny nižších tried.

Náš tip
Apple sa chváli už 2 miliardami aktívnych zariadení. Ako je na tom Android?
6.2.2023

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+