Jeruzalem: Kajúca bohoslužba na odčinenie aktu znesvätenia -

Jeruzalem: Kajúca bohoslužba na odčinenie aktu znesvätenia


6. februára 2023
  Krátke správy

V Jeruzaleme každým dňom pribúdajú úroky na kresťanskú komunitu. Jeden nenávistný čin však upútal pozornosť celého sveta. Išlo totiž o znesvätenie sochy Ježiša Krista. Pátri, ktorí sa starajú o sväté miesta kresťanov, už odslúžili v Kostole Bičovania na Via Dolorosa kajúcu svätú omšu.

Zdroj obrázka: fb Custodia Terræ Sanctæ

Pred pár dňami sme vás na portáli Christianitas.sk informovali o tom, že v Jeruzaleme pribúdajú nenávistné útoky voči kresťanom. Na stenách kláštora v arménskej štvrti sa zjavili nápisy „Smrť kresťanom“, útočníci zničili priestory používané ako kostol v maronitskom centre Ma’alotu, skupina Židov sa dopustila vandalizmu neďaleko sídla Kustódie Svätej zeme a došlo aj k zničeniu kresťanského cintorína v Jeruzaleme.

Asi najsmutnejšou udalosťou za posledné týždne však bol nenávistný útok jedného amerického turista na sochu Ježiša Krista v Kostole Bičovania, prvej zastávky na slávnej Via Dolorosa, kde náš Spasiteľ niesol svoj kríž na Golgotu.

Muž zvalil sochu z podstavca a zničil jej tvár. Polícia muža zatkla, takže je zrejmé, že nešlo o neúmyselný, náhodný čin. Dosvedčujú to aj videá zo sociálnych sietí.

Zdroj obrázka: fb Custodia Terræ Sanctæ

Kustód Svätej zeme, Francesco Patton, OFM a sekretár Svätej zeme, Alberto Joan Pari, OFM, na webovej stránke Custodia Terrae Sanctae vyzvali na zastavenie nenávisti voči kresťanom v Izraeli a rovnako apelovali na politikov, aby sa postarali o upokojenie situácie v krajine.

S týmto úmyslom sa vo Svätej zemi odslúžila už aj kajúca svätá omša na odčinenie aktu znesvätenia sochy Krista. Miesto tiež navštívili predstavitelia židovskej komunity a doniesli sem kvety ako znak zmierenia a prosby o odpustenie.

MM

Zdroj: Custodia Terræ Sanctæ, ilustračný obrazový fotomateriál, zdroj – fb Custodia Terræ Sanctæ

Zdroj obrázka: fb Custodia Terræ Sanctæ
Zdroj obrázka: fb Custodia Terræ Sanctæ

PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Oslava a úcta k Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu v Cirkvi (Trinásta časť)

Komisia biskupov EÚ (COMECE) pokračuje vo svojej propagandistickej jazde: Vydala novú brožúrku o pozitívach EÚ a jej rozširovaní

Na slovíčko s Michaelom Mattom a Johnom-Henrym Westenom

Americký biskup sa ospravedlnil za to, že označil Bidena za hlupáka