Na západě lidé stříkají olej WD-40 do záchodu. Už se bez toho jednoduše neobejdou

Oblíbený olej ve spreji nejčastěji použijeme na skřípající dveře nebo skříňky. Netušili jste, že má další nečekaná využití. Ukážeme vám, jak jednoduše můžete využít olej WD-40 při úklidu a jak vám pomůže při čištění toalety.

Nepříjemný vodní kámen

Vodní kámen se objevuje ve všech domácnostech. Největší problémy mají ti, kterým v potrubí koluje takzvaná tvrdá voda. Vodní kámen pak zanáší rychlovarnou konvici, baterie u dřezů a umyvadel nebo toaletní mísu. Odstraňování vodního kamene je náročné, zpravidla vyžaduje dlouhé odmočení. Proto je mnohem snadnější výskytu vodního kamene předcházet.

Nemusí to vždy znamenat instalaci nákladného filtračního systému. V některých místech vám s vodním kamenem pomůže oblíbený olej WD-40.

Důkladné čištění toalety od vodního kamene

Jako první je třeba toaletu od vodního kamene důkladně vyčistit. Vezměte olej WD-40, otevřete okna, aby místnost dobře větrala a nastříkejte mísu olejem WD-40. Přípravek nechejte působit přes noc. Druhý den toaletní mísu důkladně vyčistěte, po vodním kameni nebude ani památky. Prostředek je primárně určený pro odstranění rzi a pro ochranu povrchů, jedná se o silnou chemikálii.

Foto: Shutterstock

Preventivní ochrana toalety

Nástřik toalety prostředkem WD-40 vytváří na toaletě ochranný film. Vydrží několik dní a vodní kámen se nebude usazovat. Pokud máte jen občasný problém s vodním kamenem, postačí nástřik oleje do vody na dně toalety. Při značném znečištění povrchu vodním kamenem používejte olej na celou toaletu.

Vždy pečlivě větrejte

Při rozprášení oleje se v místnosti objeví nepříjemné výpary. Nepoužívejte postup, pokud nedokážete místnost dostatečně odvětrat. Zároveň dbejte na to, aby se olej nedostal při aplikaci na povrch dlaždic. Je velmi kluzký. Ve vlhké koupelně uklouznete poměrně snadno, rozstříkaný olej na podlaze by riziko pádu výrazně zvýšil.

Foto: Shutterstock

Autor: Veronika Majerová

Externí autorka magazínu AAzdraví.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
pépé
pépé
1 rok

Ekologie, jako vyšitá!