MojAndroid

Nothing Phone (1) bol a ešte aj je jednou z najlepších volieb pokiaľ hľadáte smartfón strednej triedy. Za prívetivú cenu ponúka veľmi schopný hardvér a čerešničkou na torte je momentálne asi najoriginálnejší vzhľad aj napriek niektorým prvkom, ktoré sa podobajú na iPhone 12. V podobnom duchu príde aj Nothing Phone (2). Teda, aspoň po stránke dizajnu. Cena pôjde trochu vyššie, pretože výrobca použije lepšie komponenty, ktoré toto zariadenie zaradia do prémiovejšej kategórie. Známy YouTuber MKBHD dostal tento telefón do rúk prednostne a vo svojom videu ukazuje novinky týkajúce sa vzhľadu a rozhrania Glyph. Zhrňujúce informácie uverejnil web Android Authority.

Nothing Phone (2) príde s novým vzhľadom a pokročilejším rozhraním Glyph

Ako je možné vidieť na videu od YouTubera MKBHD, nový Nothing Phone dostane novú farbu. Dočkáme sa svetlejšieho odtieňu šedej. Sklo na zadnej strane je mierne zahnuté k okrajom. Rozloženie LED osvetlenia je rovnaké, no tentokrát nejde o celistvé pásy, ale o prerušované. Celkom to ozvláštňuje dizajn smartfónu a zmena sa nám úprimne páči. Nothing Phone (1) sa vyznačoval LED osvetlením na zadnej strane s 12 svetelnými zónami. Novinka prinesie až 33 svetelných zón, pričom vrchnejší LED pás ich má sám o sebe až 16. To znamená, že aplikácie to budú môcť využiť.

Nothing Phone (2)
Nothing Phone (2) | Zdroj: MKBHD

Vstavané stopky dokážu zobrazovať uplynutý čas pomocou tohto pásiku. Vývojári aplikácie Uber majú implementovať zobrazovanie času do príchodu vášho odvozu pomocou osvetlenia na zadnej strane telefónu. Indikovať takto bude aj úroveň hlasitosti médií alebo systému. Rozhranie Glyph bude stále takým zaujímavým “gimmickom” ale pôjde o čoraz použiteľnejšiu vec z praktického hľadiska.

Nothing Phone (2)
Nothing Phone (2) | Zdroj: MKBHD

Naprogramovať si budeme môcť aj vlastné zvonenia s unikátnou melódiou a blikaním. Taktiež je možné povšimnúť si, že predný “selfie” snímač sa presunul z ľavého horného rohu do prostriedku. Rámčeky okolo displeja ostanú krásne symetrické rovnako, ako tomu bolo v prípade predchodcu. Zmeny po vzhľadovej stránke sú teda veľmi minimalistické, avšak veríme, že ide o správne rozhodnutie. Spoločnosť si tak zachová svoj imidž.

Nothing Phone (2)
Vlastné zvonenia | Zdroj: MKBHD

Predstavenie tohto smartfónu prebehne už 11. júla o 17:00 nášho času. Živé vysielanie bude možné sledovať na oficiálnej stránke výrobcu. Uniknuté informácie hovoria o cene 729 eur za 256 GB variant, avšak je možné, že bude nakoniec o niečo nižšia. Samozrejme, na našom trhu môže byť nakoniec požadovaná suma celkom iná.

Nothing Phone (2) je tu už onedlho. Poznáme dátum predstavenia

14.6.2023

Prvý smartfón novej spoločnosti zaujal dobrou výbavou, slušnou výdržou a najmä dizajnom, ktorý ho odlišoval od konkurencie. Nothing Phone (2) bude postavený na týchto základoch, no pridá niekoľko vylepšení. Napríklad výkonnejší čipset či miernu zmenu dizajnu. Spoločnosť teraz na sociálnej sieti Twitter oznámila dátum predstavenia.

Očakávaná novinka príde na trh už onedlho. Jej uvedenie sa uskutoční 11. júla 2023, takže ani nie o mesiac. Konkrétne o 17:00 nášho času.

Predchádzajúce časti článku:

Podujatie bude prebiehať naživo aj online na stránkach výrobcu, takže si ho budete môcť pozrieť aj vy. Novinka by mala prísť s čipsetom Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, čo je jej najvýznamnejším vylepšením. Čo sa týka dizajnovej zmeny, Nothing Phone (2) pravdepodobne dostane zaoblené boky namiesto hranatých, ktorými je známy jeho predchodca.

Nothing Phone (2) dorazí už v lete. Toto všetko o ňom vieme

5.5.2023

Spoločnosť Nothing potvrdila, že nástupca zaujímavého smartfónu s atraktívnym priehľadným dizajnom a LED diódami na zadnej strane je už na spadnutie. Dočkať by sme sa mali už počas tohto leta, uvádza výrobca na sociálnej sieti Twitter.

Na odhalenom krátkom videu je možné vidieť časť zadnej strany smartfónu, ktorý bude opäť stavať na extravagantnosti. Najzaujímavejšou časťou bude pravdepodobne červené LED svetlo, ktoré je zobrazené aj na videu. Na čo presne bude slúžiť, síce nevieme, no vzhľadom na to, že sa objavilo na videu, malo by zohrávať dôležitú úlohu.

Chýbať by nemalo ani ikonické osvetlenie zadnej strany, no aký dizajn tentokrát dostane, zatiaľ nevieme. Presný dátum predstavenia zatiaľ zverejnený nebol.

Qualcomm omylom odhalil čipset, ktorý dostane Nothing Phone 2

7.3.2023

O tom, že na smartfóne Nothing Phone 2 sa už pracuje, vieme. A vieme aj to, že v porovnaní s predchodcom príde s výrazne výkonnejším čipsetom od spoločnosti Qualcomm. Zatiaľ čo Nothing Phone 1 ponúkol vyššiu strednú triedu v podaní Snapdragonu 778G+, novinka bude mať výkon podstatne vyšší. Na tému upozornil portál 91mobiles.com.

Pôvodne sa hovorilo o nepredstavenom Snapdragone 8+ Gen 2, no tak vysoko nový smartfón mieriť nebude. Spoločnosť Qualcomm náhodou potvrdila, že srdcom Nothing Phone 2 bude čipset Snapdragon 8+ Gen 1.

Nepôjde teda o to najvýkonnejšie na trhu, no to absolútne nevadí. Tento čipset pochádza z druhej polovice minulého roka a je stále extrémne výkonný. Navyše, v porovnaní s predchodcom (Snapdragon 8 Gen 1) má lepšie výsledky v oblasti termálneho manažmentu a spotreby energie.

snapdragon 8+ gen 1 nothing phone
Informácia o čipsete potvrdená | Zdroj: 91mobiles.com

Vzhľadom na to, že Nothing Phone 2 nebude mať ambície poraziť najdrahšie vlajkové lode, výber tohto čipsetu je viac než uspokojivý. Informácia o čipsete sa objavila na Twitter účte Alexa Katouziana, riaditeľa mobilnej divízie Qualcommu. Neskôr bol post upravený a o túto informáciu ochudobnený, no prezradeniu to nijako nezabránilo.

Nothing Phone 2 potrápi aj drahé vlajkové lode. Dostane supervýkonný čipset

1.3.2023

Nothing Phone (1) zaujal viacerými špecifikáciami. V prvom rade však dizajnom, ktorý je zaujímavý, iný. Či už ide o priesvitnú zadnú stranu, zaujímavú svetielkujúcu šou alebo inšpiráciou dizajnu konkurenčných Apple smartfónov. V každom prípade, ide o dizajnovo podarený kúsok s takmer čistým Androidom.

Čo sa týka ceny a výbavy, ide o veľmi slušný smartfón strednej triedy. Avšak podľa portálu Android Police sa chystá jeho nástupca, ktorý dostane výrazné vylepšenie v jednej z kľúčových vlastností. Vo výkone.

Nothing Phone (1) displej
Nothing Phone (1) | Zdroj: Tomáš Kanálik

Konkrétne by mal dostať vlajkový čipset od spoločnosti Qualcomm, pravdepodobne ešte nepredstavený Snapdragon 8+ Gen 2. To by znamenalo nielen poriadnu dávku výkonu, ale napríklad aj nové možnosti pri fotení, lepší a rýchlejší post-processing a mnoho ďalších výhod.

V porovnaní so Snapdragonom 778G+ pôjde o výrazný výkonový skok vpred. Aj keď na druhú stranu, ani tento čipset strednej triedy rozhodne nie je na zahodenie. Okrem slušného výkonu sa môže pochváliť aj svojou úspornosťou a spoľahlivosťou.

Nothing Phone 2: Silný konkurent s jedinečným dizajnom v strednej triede

6.2.2023

Po minuloročnom predstavení Nothing Phone (1) dostatočne zamiešal karty medzi smartfónmi v strednej triede. Niet divu, že aj v našej redakcii prekvapil viacerých natoľko, že bol zaradený do výberu najlepších smartfónov roka. Ako uviedol portál phonearena.com, teraz prichádza jeho nasledovník Nothing Phone 2, aby konkuroval viacerým vlajkovým lodiam vo svojej triede.

Prvá generácia viacerých prekvapila

Momentálne je trh so smartfónmi nasýtený viac ako kedykoľvek predtým, a preto je ťažké uveriť, že výrobcov ako Samsung, Google alebo Xiaomi môže so svojimi zariadeniami v strednej triede v predaji poraziť nový výrobca. Podľa väčšiny recenzií na Nothing Phone (1) si však obľubu získal hneď od začiatku.

Nothing Phone (1) Glyph
Nothing Phone (1) | Zdroj: Tomáš Kanálik

Zariadenie fungovalo od jeho predstavenia v podstate bez výrazných chýb a ešte k tomu dostalo viacero aktualizácií, ktoré z neho robia spoľahlivý smartfón. Okrem toho je považovaný za vhodnú alternatívu ku drahším vlajkovým lodiam, pričom jeho cena začína približne na 430 €.

Nothing Phone 2 bude dostupný aj pre americký trh

Na rozdiel od prvej generácie bude Nothing Phone 2 dostupný aj pre americký trh. Pre malú spoločnosť by to znamenalo kľúčový moment, pretože podľa odhadu Carla Peia by tržby z predaja zariadení tak bolo možné navýšiť aspoň o 30 %. To by bol pre spoločnosť pozitívny fakt, keďže z viacerých politických a ekonomických dôvodov zaznamenáva momentálne trh s predajom smartfónov jeden z najväčších poklesov v histórii.

Aký bude Nothing Phone 2 v porovnaní s predošlým modelom?

Novinka od Nothing Phone bude disponovať jasnejším a energeticky úspornejším 120 Hz displejom s tenšími rámikmi. Rýchlejšie nabíjanie by malo byť tak isto samozrejmosťou, pretože spoločnosť považuje 33W káblové nabíjanie telefónu za pomalé. Nothing Phone 2 bude mať lepšie reproduktory a tiež je veľká pravdepodobnosť, že vpred sa posunie aj odolnosť proti prachu a vode s certifikáciou IP67.

Výber procesora zatiaľ ostáva neznámy

Model Nothing Phone (1) poháňal Snapdragon 778G, ktorý patrí medzi najlepšie v strednej triede. V tomto by nasledovník mal urobiť krok vpred. O výbere procesora sa však zatiaľ môže len diskutovať. Vzhľadom na strednú triedu smartfónu by mal byť výkonný, no určite nie najvýkonnejší.

Nothing Phone (1) a Google Pixel 6a
Nothing Phone (1) a Google Pixel 6a | Zdroj: Tomáš Kanálik

MediaTek Dimensity 8200 môže byť momentálne najlepšou voľbou na trhu, hlavne keď sa pozrieme na pomer ceny a výkonu, ktorý poskytuje. MediaTek Dimensity 8200 je výkonovo na rovnakej úrovni s čipmi, ako sú A15 Bionic, Snapdragon 8 Gen 1 a Exynos 2200, ktoré sa nachádzajú v smartfónoch s minimálne trikrát vyššou cenou.

Vzhľadom na to, že Nothing Phone (1) používa čip od Qualcommu, znamená to, že spoločnosť má zvládnutú optimalizáciu pre platformy Snapdragon a tak je veľmi pravdepodobné, že jeho nasledovník bude poháňať procesor od rovnakého výrobcu. Ideálnym kompromisom by bol čip Snapdragon 8+ Gen 1, prípadne pripravovaný Snapdragon 7 Gen 2.

Samozrejme do úvahy pripadá aj spomenutý Dimensity 8200. V poslednom prípade by však výrobca musel svoje zariadenie optimalizovať pre inú platformu, čo nie je veľmi pravdepodobné. Pri každej možnosti by sa však výkon zlepšil v porovnaní s predchádzajúcim modelom o približne 40 – 50 %. 

V konkurenčnom boji bude rozhodujúci dizajn

Ak sa spoločnosti Carl Pei & Co podarí dodať prémiový telefón Nothing Phone 2 strednej triedy s vyššie uvedenými inováciami a cenovkou pod 600 €, pravdepodobne by sme tu mali adekvátneho konkurenta zariadeniam Pixel 7, či OnePlus 11. Okrem toho vynikať bude dizajnom, ktorý je diametrálne odlišný od spomenutých zariadení.

Nothing Phone 2
Zdroj: phonearena.com

Ako súčasný stav trhu ukazuje, používatelia sa najviac začínajú orientovať na zariadenia s nižšími cenovkami. Pri porovnateľných zariadeniach z hľadiska výkonu a funkcií tak bude rozhodovať možno práve odlišný dizajn. Tým bude Nothing Phone 2 určite oproti konkurentom vynikať. Na konkrétne špecifikácie si však budeme musieť ešte pár týždňov počkať.

Náš tip
Android 14: Aké novinky prinesie a kedy sa ho dočkáme?

4.7.2023

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+