Režisér Vetřelce natočil na Galaxy S23 Ultra krátký film s morálním poselstvím

2
Režisér Vetřelce natočil na Galaxy S23 Ultra krátký film s morálním poselstvím
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Snímek má necelé 4 minuty
  • Během natáčení byly použity gimbaly a další příslušenství
  • Obraz byl však zachycen výlučně na Galaxy S23 Ultra

Ridley Scot, který v současnosti pracuje na druhém díle Gladiátora a v minulosti přinesl takové klasiky, jako je Vetřelec, Blade Runner nebo Černý jestřáb sestřelen, natočil také krátký film s názvem Behold. Snímek o necelé délce čtyř minut byl vytvořen ve spolupráci se Samsungem a natočen na nejnovější vlajkovou loď Samsung Galaxy S23 Ultra, která je osazena novým snímačem ISOCELL HP2.

Samozřejmě, že k pořízení veškerých záběrů byla využita také profesionální filmová technika, a to třeba robotizované rameno pro pořízení tzv. švenků nebo kamerové rigy a gimbaly pro stabilizaci během jízdy v autě, samotný obraz však byl zachycen přímo telefonem. Ridley Scott, který letos oslaví 86. narozeniny, mluví v přiloženém minidokumentu o tvorbě tohoto filmu také o důležitosti vizuálu, díky němuž lze pochopit příběh s morálním podtextem. Do komentářů nám můžete napsat, jak se vám Behold líbí, ať už po technické nebo umělecké stránce.

Samsung Galaxy S23 Ultra 1024+12 GB

Rozměry163,4 × 78,1 × 8,9 mm, 234 g
DisplejAMOLED, 6,8" (3 088 × 1 440 px)
Fotoaparát200 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 2, 1×3,2 GHz + 4×2,8 GHz + 3×2 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 1 024 GBne
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
Je hezké vytvořit něco pěkného s použitím smartfonů, ale pokud nemáte specielní filmařskou techniku, je člověk rád i za málo. Natočit pohyb mravence z ruky při použití zoomu, mě stálo několik desítek minut (S 22 ultra). Podobně je to obtížné, když bych rád natočil let nějakého dravce, než se mi podaří připravit zoom, je dravec pryč. Přesto je pokrok fotografií a videa u smartfonů obrovský v porovnání s minulostí a možná bude ještě lepší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze