Divadlo na jaro připravuje divadlo pro batolata

Batosnění Foto: Divadlo A. Dvořáka Příbram

PŘÍBRAM – Divadlo oslovuje diváky prakticky všech věkových skupin. To ostatně příbramské Divadlo A. Dvořáka dokazuje téměř denně. V současné době připravuje program pro úplně nejmenší diváky.

Novým projektem příbramského divadla je Batosnění a cílí na úplně nejmenší děti. „Chodíte rádi do divadla, ale máte doma teprve batole? Nemusíte čekat, až vyroste. Batosnění nabízí první kontakt s divadlem dětem od 10 měsíců do tří let. Je interaktivní, respektuje jejich potřeby a citlivě uvádí děti do světa zvuků, hlasů, pohybů, dotyků a loutek. Už od deseti měsíců si totiž miminka začínají pamatovat věci kolem sebe a svět pro ně už začíná existovat,“ říká ředitel divadla Petr Bednář.

V současné době se tomuto trendu věnuje v zahraničí řada divadel a Divadlo A. Dvořáka  jej poprvé přiváží do Příbrami. Délka představení je 35 minut. Ale i po skončení si děti mohou hrát s loutkami použitými v inscenaci.

Pohádková ukolébavka je inspirovaná knihou Petry Kubáčkové O andělovi, noční můře, statečném medvídkovi a nespícím Toníčkovi. Toto představení, lehoučké jako pírko, navazuje na evropský trend tvorby pro děti od narození až do tří let, nazvaný Theatre for very young (Divadlo pro velmi mladé).

Batosnění se bude konat ve zkušebně příbramského divadla. Vchod je přes vrátnici ze zadní části budovy. Kočárky je možné umístit do chodby u vrátnice. A nezapomeňte vzít s sebou přezůvky. První hrátky se konají 19. března od 10 hodin. Vstupenky jsou už v prodeji.

Komentáře