Právě vysíláme

Vítězové z Nagana oslaví 25 let od triumfu utkáním českých a slovenských hokejových hvězd v O₂ areně

7. února 2023 12:00
Vítězové z Nagana oslaví 25 let od triumfu utkáním českých a slovenských hokejových hvězd v O₂ areně

Ve druhé polovině února uplyne už 25 let od slavného vítězství českých hokejistů na olympijských hrách v Naganu. Mimořádné výročí hráči oslaví jak jinak než na ledě! Už v pátek 10. února 2023 se proti sobě v O₂ areně postaví legendy českého a slovenského hokeje a tento slavný moment české sportovní historie si připomenou.

 Opravdu se moc těším. Zvlášť, pokud je to v kontextu výročí největšího úspěchu našeho hokeje. Pro nás všechny je to bezvadná příležitost se sejít. Ale neznamená to, že se nepopereme o vítězství! Rivalita tam bude, byť v současnosti už spíše taková kamarádská. Nedáme klukům ze Slovenska nic zadarmo a naši fanoušci budou jistě spokojeni,” říká Martin Ručinský, člen zlatého olympijského týmu z Nagana.

Souboj se slovenskými protějšky absolvoval nedávno – loni v září na stadionu Ondřeje Nepely v Bratislavě vyhrál český výběr v rámci akce Legendy jsou zpátky 5:4. Na únor je připravena odveta ve velkém stylu. Vždyť na led vyjedou držitelé největších hokejových úspěchů obou zemí posledního čtvrtstoletí.

Obléct znovu český dres jsou připraveni Jaromír Jágr, Petr Nedvěd, David Výborný, Jaroslav Bednář, Patrik Eliáš, Petr Klíma, Robert Reichel, Jiří Tlustý, Jan Hlaváč, Jaroslav Hlinka, Tomáš Vlasák, Zbyněk Irgl, Jaroslav Nedvěd, Lukáš Krajíček, Jakub Nakládal, Libor Procházka. Týmová lavička taktéž slibuje zajímavý pohled – vedle sebe se postaví Martin Ručinský, Martin Straka, Josef Beránek, Pavel Patera a Jaroslav Špaček.

V sestavě slovenského týmu nebudou chybět Ľubomír Višňovský, Marián Gáborík, Marián Hossa, Richard Zedník nebo Richard Lintner. Těším se na odvetu v Praze a věřím, že českým hokejistům oplatíme prohru z našeho domácího ledu,“ říká Ľubomír Višňovský.

Připravený je i mimohokejový program. „Tak jako bylo české vítězství ve finále olympijského turnaje v Naganu jedinečným dnem, tak by měl být unikátním zážitkem zápas českých a slovenských legend v O₂ areně. Chceme, aby si diváci včetně dětí užili nejen hokej, ale i další zábavu, říká Andrea Bársony z pořadatelské agentury Eniva. „Jsem opravdu ráda, že se Ľubovi Višňovskému povedlo zorganizovat v Bratislavě zápas Legendy jsou zpátky a nyní připravujeme i odvetu v O₂ areně, věnovanou 25. výročí od zlatého Nagana. Těším se, že fanoušci budou mít možnost vidět pohromadě na ledu legendární osobnosti českého a slovenského hokeje. Věříme, že vstupenka na tento zápas by mohla být pro spoustu fanoušků velice atraktivním vánočním dárkem.

Připravuje se spousta doprovodných akcí. Plánujeme zapojit diváky do interakce s hokejisty, ať již na ledě nebo v rámci podpisových akcí, nebude chybět merchandising pro dospělé i děti nebo soutěže o přestávkách,” dodává Tomáš Janků, který zajišťuje produkci akce.

Atmosféru zápasu doplní moderátorské duo Libor Bouček a Marcel Forgáč. Hokejový zápas bude v přímém přenosu vysílat O₂ TV Sport a slovenská TV Joj. Zápas bude mít také charitativní rozměr. Výtěžek z dražby dresů půjde na podporu českého parahokeje.

Články, které by tě mohly zajímat