Na brněnské fakultě končí učitel. Studentky ho obvinily z několika trestných činů

Přidat na Seznam.cz

Na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně je rozhodnuto o konci jednoho z tamních učitelů, který se měl ke studentkám chovat velmi nevhodně. Podle webu Novinky.cz se tak fakulta s mužem domluvila a upozornila také na to, že provede velkou kontrolu.

Vše odstartovalo svědectví několika studentek z pedagogické fakulty. Podle jejich výpovědi měli pedagogové mít nemístné poznámky, nebo dokonce činili přímé nabídky sexu. Celou kauzu od začátku sleduje zpravodajský portál SeznamZprávy.cz.

O tom, že opravdu došlo k rozvázání pracovního poměru mezi fakultou a obviněným muže potvrdil sám mluvčí univerzity Radim Sajbot. Celým případem se již aktivně zabývá policie. K celé situaci se vyjádřila i univerzita na své Twitteru.

„Situaci vnímám jako velmi vážnou. Děsí mě, když se dozvídám o přibývajících možných svědectvích. Je to něco absolutně nepřijatelného, co na naší univerzitě odmítám tolerovat,“ řekl podle webu novinky.cz rektor Martin Bareš.

Neřeší to pouze policie

Celým případem se také bude zabývat i právník Pavel Uhl a ombudsmanka Univerzity Karlovy Kateřina Šámalová. Uskuteční se také studentské hodnocení jednotlivých předmětů. Veškeré výsledky by podle informací měly být známi koncem února.

„Chápu postoj studentek, které se k tomu možná nechtěly vyjadřovat, už jen kvůli respektu vůči autoritě vyučujícího a potenciálnímu strachu z toho, že by měly potom s těmito vyučujícími problém v rámci dalších předmětů a studia obecně.“ Vyjádřil se SeznamZprávám.cz spolužák Lukáš jedné z dívek, která vše nahlásila na policii.

Zdroj: Novinky.cz, SeznamZprávy.cz. Twitter-Masarykova univerzita