Kanaďan tvrdí, že zdravotníci vykonali eutanáziu u jeho ženy bez akéhokoľvek súhlasu -

Kanaďan tvrdí, že zdravotníci vykonali eutanáziu u jeho ženy bez akéhokoľvek súhlasu


8. februára 2023
  Krátke správy

Z kanadských experimentov s eutanáziou sa stáva nefalšovaná scifi dystopia. Najnovšie vyšiel na svetlo sveta príbeh katolíckeho muža, na ktorého tlačili, aby súhlasil s eutanáziou u svojej manželky. Aj napriek jeho opätovnému nesúhlasu lekári u jeho manželky eutanáziu vykonali.

Ilustračný obrázok, zdroj: flickr.com

Richard Leskun priviedol svoju manželku do Abbotsfordskej regionálnej nemocnice po tom, čo spadla zo svojho vozíka. Nasledujúce dni dostal od miestneho zdravotníckeho personálu tento 75-ročný muž hneď niekoľkokrát otázku, či súhlasí s eutanáziou u svojej o štyri roky mladšej manželky. Prípad sa mal stať ešte v roku 2018 a dnes pán Leskun tvrdí, že bol „tlačený“ k tomu, aby privolil k asistovanej samovražde jeho ženy. Aj keď v tomto prípade je otázne, do akej miery vôbec šlo o „samovraždu“.

Na opätovný nátlak personálu postarší muž vždy znova a znova odpovedal, že je katolík a pro-life a že v žiadnom prípade nesúhlasí s eutanáziou u svojej ženy, ktorá posledných 10 rokov svojho života trpela demenciou. Pán Leskun niekoľkokrát odmietol požiadavku zdravotníkov na eutanáziu u jeho ženy. Ani to nepomohlo. Hovorí:

V noci pred manželkinou smrťou za mnou prišiel zdravotník. Bol som už úplne vyčerpaný. Bol som tam 24 hodín, 7 dní v týždni. A hovorí mi: „Viete, spísal som dokumenty k asistovanej samovražde (vašej ženy).“

Bol som príliš vyčerpaný, aby som vyskočil a chytil ho pod krkom. Povedal som len „Nie“. Bol som príliš unavený, aby som pociťoval čokoľvek. Povedal som len: „Nie, v žiadnom prípade.

O niekoľko hodín, keď už manželka Marilynn umierala, bolo úplne jasné, že lekár príslušne dokumenty nielen napísal, ale aj podpísal. Richard Leskun ďalej uvádza:

Sestrička mi povedala – čo ma šokovalo – proste povedala: „Á, je to v poriadku. Doktor už začal s procesom eutanázie.“ A toto bolo urobené bez môjho vedomia! Dovtedy som na to nikdy nedal súhlas. Ale ona jednoducho povedala, že už s tým začali.“

Marilynn Rita Marie Leskunová zomrela krátko nato, skoro ráno 8. decembra 2018. Zostal po nej manžel a ich dve dospelé deti. Popredný kanadský aktivista proti MAiD (eufemická skratka pre „asistovanú samovraždu“) Alex Schadenberg, výkonný riaditeľ Koalície na prevenciu eutanázie, hovorí, že Leskunov príbeh je v dnešnej dobe v Kanade až príliš typický a že správy o takýchto prípadoch sa v krajine denne množia.

MG

Zdroj: National Catholic Register, ilustračný obrázok, zdroj – flickr.com


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Veľkonočné legendy a duchovné tradície východných kresťanov v Rumunsku

Donald Trump: „Urobme Ameriku opäť modliacou sa!“ Bývalý prezident však zároveň predstavil kontroverznú verziu Biblie

Štyri odporúčania pre hlbšie plnohodnotné prežitie Svätého týždňa 2024

Oficiálny vatikánsky denník L’Osservatore Romano uverejnil článok s názvom „Krížová cesta homosexuálneho chlapca“, v ktorom propaguje LGBT