Swiss obnoví do Šanghaje lety pro cestující

08.02.2023 - Evropa



Švýcarská národní letecká společnost Swiss reaguje na nedávné zmírnění cestovních restrikcí v Číně a od 3. března 2023 obnovuje své lety na lince z Curychu do Šanghaje. V průběhu března bude linka provozována jednou týdně, od dubna je plánováno navýšení na tři lety týdně. Linka bude v obou směrech provozována bez mezipřistání letadly Boeing 777-300ER, případně mohou být nasazovány také Airbusy A340-300.

Šanghaj je obchodním centrem Číny a s téměř 25 miliony obyvateli (v aglomeraci až 41 milionů obyvatel) je největším čínským městem (foto: Swiss)

„Jsme potěšeni, že budeme moci našim zákazníkům opět nabídnout lety mezi Curychem a Šanghají. Je pro nás důležité obsluhovat poptávku mezi těmito dvěma obchodními centry i mimo ně, která opět roste. Šanghaj je i nadále důležitou destinací v letovém řádu Swiss,“ uvedl Tamur Goudarzi Pour, obchodní ředitel Swiss.

Šanghaj bude zatím jediným cílem Swiss v pevninské Číně. Během pandemie Covid-19 společnost několikrát pozastavila své osobní lety do Šanghaje, naposledy v dubnu loňského roku. Během přerušení provozu zůstala v provozu nákladní linka do Šanghaje.

Vedle obnovení osobních letů do Šanghaje počítá Swiss v letní sezóně s mírným navýšením letů z Curychu do Hongkongu. Linka má být provozována šestkrát týdně na místo dosavadních pěti letů.

Témata