MojAndroid

Populárna chatovacia platforma WhatsApp slúži pre mnoho používateľov ako primárny komunikačný nástroj. Teraz sa chce priblížiť väčším sociálnym sieťam funkciami, ktorými sú tieto siete už dobre známe. Po novom majú 24 hodinové príbehy prísť s pár vylepšeniami, informuje WhatsApp na svojom blogu.

WHATSAPP
WhatsApp funkcia pridania statusu | Zdroj: Filip Spevár

Do statusu, ktorý sa zobrazí používateľom presne na 24 hodín môžete pridávať fotky, videá, GIFy či len klasický text. Obsah statusu po uplynutí doby zmizne a nebude tak mať k nemu nikto prístup. Rovnako ako konverzácie v aplikácii, aj statusy sú chránené zložitým šifrovaním. Používatelia sa tak vôbec nemusia báť, že by sa k týmto informáciám dostal aj niekto nežiadaný.

Po novom sa dočkáme týchto funkcií:

  • Súkromný výber publika

To čo pridávate do svojho statusu nemusí byť relevantné pre všetky vaše kontakty. Práve preto prichádza možnosť výberu toho, komu sa daný príbeh zobrazí a komu nie. Pri nastavení takéhoto výberu kontaktov sa vám pri ďalšom statuse už zobrazí ako predvolený.

  • Hlasový status

Novinkou je aj pridávanie hlasových správ do príbehov. Prostredníctvom takéhoto maximálne 30 sekundového hlasového statusu môžete svojim kontaktom zverejniť osobné informácie, a nemusíte tak písať každému osobne.

  • Reakcie na status

Takéto reakcie nechýbali na sociálnych sieťach ako Facebook či Instagram. Teraz prichádzajú aj na WhatsApp a vy tak budete môcť jednoducho reagovať na iných používateľov. Ide o najžiadanejšiu používateľskú funkciu, ktorú sme už dlho očakávali. Na výber máte klasicky predvolené emoji, no reagovať stále môžete aj textovou správou.

  • Indikátor statusu v profile pri pridaní novej aktualizácie

Teraz vám už statusy vašich kontaktov tak jednoducho neuniknú. Indikátor pridaného statusu sa zobrazí rovnako ako napríklad na Instagrame okolo profilovej fotografie pridávajúceho. Vidieť ho tak môžete v zoznamoch chatov, zoznamoch účastníkov skupín či v informáciách o kontakte.

  • Náhľady odkazov priamo v statusoch

Najnovšia aktualizácia prináša aj možnosť pridávania odkazov priamo do 24 hodinových príbehov. Po pridaní linku sa automaticky zobrazí aj náhľad jeho obsahu. Po kliknutí na odkaz sa už klasicky zobrazí daná webová stránka.

Aktualizáciu môžu používatelia v priebehu najbližších týždňov. Spoločnosť WhatsApp sa aj týmto krokom snaží vylepšiť používateľský zážitok a celkový pocit z aplikácie.

Náš tip
Aktualizácia pre Samsung slúchadlá zrýchli ich nabíjanie
8.2.2023

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+