MojAndroid

Trh skladacích smartfónov, ktorý prakticky vytvoril a stále ovláda juhokórejský Samsung, sa stáva stále viac zaujímavejším pre jeho čínsku konkurenciu. K čínskym výrobcom, ktorí už uviedli na trh svoje skladacie smartfóny, sa má podľa portálu GSMArena čoskoro pridá aj značka OnePlus.

Samsung spustil záujem čínskych výrobcov o trh skladacích smartfónov

Keď pred rokmi prišiel na globálny trh prvý skladací smartfón s ohybným displejom Samsung Galaxy Fold, tak sa nestretol s veľkým úspechom. Dôvodom bol zlé navrhnutý ohybný mechanizmus, ktorý poškodzoval displej. Samsung si bol však vedomý, že na prvých produktoch sa výrobca učí. Na skladacie zariadenia preto nezanevrel a v ďalších generáciách vychytal chyby.

Samsung Galaxy Z Fold4
Samsung Galaxy Z Fold4 | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Samsung Galaxy Z Fold3 a Z Flip3 už boli chválenými smartfónmi a minuloročné modely Galaxy Z Fold4 a Z Flip4 sú celkovo komerčne úspešné. Nový trh, ktorý vytvoril Samsung, preto nenechal chladným ani konkurenciu. Okrem tradičných rivalov Huawei, Motorola a Xiaomi predstavili svoje skladacie smartfóny aj Vivo alebo Oppo. Tento rok sa k ním pridá značka OnePlus.

Skladacie smartfóny OnePlus by mali byť predstavené v treťom štvrťroku

OnePlus tento týždeň predstavilo viacero nových smartfónov a dokonca aj svoj prvý tablet OnePlus Pad. V treťom štvrťroku by sme od tohto aj u nás populárneho výrobcu dočkať prvých skladacích smartfónov, ktorých názvy si už spoločnosť zaregistrovala na čínskom patentovom úrade CNIPA (Chinese Intellectual Property Administration).

Ich označenie by malo byť OnePlus V Fold a OnePlus V Flip. Názvy evokujú označenia skladacích smartfónov Samsung, ale podľa portálu GSMArena by malo ísť o klony smartfónov Oppo Find N2 a Find N2 Flip. Nie je to nič prekvapivé, pretože značka OnePlus je dcérskou firmou spoločnosti Oppo, ktorú vlastní BBK Electronics. BBK vlastní dokonca aj značku Vivo.

OPPO Find N
OPPO Find N | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Oppo Find N2 je klasickým skladacím smartfónom s vonkajším 5,54 palcovým displejom a vnútorným ohybným 7,1 palcovým displejom. Smartfón má výkonný čipset Snapdragon 8+ Gen 1, výborný fotoaparát a podporou stylusu. Výnimočný je však hlavne svojimi kompaktnými rozmermi, v porovnaní s konkurenciou, a nízkou váhou 233 gramov. Oppo Find N2 Flip je zas véčkovým skladacím smartfónom.

Náš tip
Huawei P60 je už na spadnutie. Všetko, čo by ste mali mali vedieť
8.2.2023

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+