Ramzan Kadyrov: Západ padne před Ruskem na kolena. Šéf Čečenců chce napadnout Polsko

Přidat na Seznam.cz

Jeden z klíčových spojenců ruského diktátora Vladimira Putina vyhrožoval Polsku. Čečenský lídr v pondělí navrhl, aby Rusko denacifikovalo a demilitarizovalo Polsko, napsal Ramzan Kadyrov na svém Telegramu.

Varšavu označil za zmatenou – podle čečenského lídra Polsko vyčerpalo své vojenské zdroje v rámci podpory Ukrajiny. Napsal, že až Rusko úspěšně dokončí válku na Ukrajině, tak se zaměří na kvůli pomoci zranitelné Polsko. „Vždyť po Ukrajině je na mapě i Polsko!“ napsal.

„Neskrývám to. Je to něco, co osobně chci. Boj proti satanismu by měl pokračovat v celé Evropě a především v Polsku,“ pokračoval Putinův spojenec. Naznačil také, že by taková invaze mohla využít složité politické situace. V červenci se v Polsku koná každoroční pochod za autonomii Slezska. Podle Kadyrova jde o stále populárnější záležitost, která každý rok přitáhne více a více účastníků. „Podle mého názoru si tento polský region zaslouží vlastní nezávislý status a je velmi potřebné uspořádat referendum, při kterém může Rusko poskytnout organizační pomoc.“

V úterý Kadyrov varoval, že přišel čas, aby Západ padl před Ruskem na kolena. Podle čečenského lídra skončí válka na Ukrajině, kterou pořád tvrdošíjně označuje jako speciální vojenskou operaci, v roce 2023. „Západ padne na kolena a evropské země budou muset jako obvykle spolupracovat s Ruskou federací ve všech sférách,“ řekl Kadyrov a informovala o tom ruská tisková agentura TASS.

Podle Kadyrova by to nikdy nemělo být jinak. Ideální stav je pro něj ten, ve kterém se Západ neobejde bez ekonomické spolupráce s Ruskem. Zatím ale není jasné, zda válka do konce roku 2023 skutečně skončí.

Zdroje: Ramzan Kadyrov, TASS