Reklama

Startovní rošt WSBK 2023: 30% mistrů světa, 25% Rookies

Startovní pole MS-Superbike 2023 je jako hodně pestrá kytice, ve které se skrývá celkem 15 titulů mistra světa a kde je čtvrtina nováčků, které rozhodně nelze podceňovat.

Pouhé dva týdny a nějaký ten den k tomu a na Phillip Islandu začne sezóna 2023. Tím se šampionát motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým vrací nazpět ke svému tradičnímu kalendáři. S 24 piloty ze 13 zemí a závodními víkendy v deseti zemích čtyř kontinentů je šampionát SBK hoden názvu mistrovství světa.

A vše naznačuje tomu, že to bude skvělá sezóna. Mistr světa Álvaro Bautista (Ducati), Toprak Razgatlioglu (Yamaha) a Jonathan Rea (Kawasaki) se prezentovali při zimních testech ve skvělé formě. Michael Rinaldi (Ducati) pak potvrdil, že se 2023 pravidelně zamíchá do zatím bezkonkurenčního Top-3 minulého roku, když od něho na testech v Jerezu a v Portimau nebyl příliš vzdálen.

Počítejte s námi: Samotní Bautista (SBK a 125 ccm), Razgatlioglu (SBK) a Rea (6 x SBK) mají na svém kontě devět titulů mistrů světa.

Dalšími mistry světa potom jsou Tom Sykes (SBK) stejně jako Michael van der Mark a Andrea Locatelli (oba SSP). Dva Rookies Dominique Aegerter (2 x SSP) a Remy Gardner (Moto2) se stali rovněž světovými šampiony, dohromady tedy vyhráli 15 titulů mistra světa!

Šest Rookies sezóny 2023 vytváří celkem 25% startovního pole: Kromě mistrů světa Aegertera a Gardnera jsou šampiony a vítězi závodů různých šampionátů také Danilo Petrucci, Lorenzo Baldassarri, Bradley Ray a Eric Granado.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama