Hlavní obsah

Velký moment pro NBA a basketbal, řekl Krejčí o rekordu LeBrona Jamese

Za významný moment pro celý basketbal označil Vít Krejčí počin LeBrona Jamese, který překonal rekord Kareema Abdula-Jabbara a stal se s 38.390 body nejlepším střelcem historie NBA. Podle dvaadvacetiletého hráče Atlanty a pátého Čecha, jenž se do zámořské soutěže dostal, tkví Jamesův úspěch ve stále se opakujících špičkových výkonech po celou jeho dvacetiletou kariéru. Ač sám považuje za nejlepšího hráče všech dob Michaela Jordana, James se tímto počinem zařadil hned za něj.

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

LeBron James vstoupil vstoupil do dějin NBA

Článek

"Je to neuvěřitelné. Myslím, že nikdo ani nepočítal, že tenhle rekord bude jednou pokořený. Zrovna jsme letěli ze zápasu domů a všichni jsme to také sledovali. Je to velký moment pro NBA a celý basketbal," řekl Krejčí v nahrávce pro média od agentury PPG, která ho zastupuje.

Čtyřnásobný vítěz NBA a hvězda Los Angeles Lakers James překonal rekord v utkání proti bývalému týmu Krejčího Oklahomě Thunder, které nastřílel 38 bodů (130:133). Jeho vystoupení sledoval z hlediště i Abdul-Jabbar, který osmatřicetiletému Jamesovi ihned gratuloval.

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Basketbalista LeBron James z LA Lakers je nejlepším střelcem historie NBA

"Je to tím, že hraje už dvacet let a jeho statistiky se od jeho devatenácti let prakticky nezměnily. Je vidět, že je to jeden z nejlepších sportovců na světě," uvedl Krejčí.

Bývalého hráče Zaragozy nadchl James kontrolou hry. "Vždy se mi líbil, jak dominoval. Kontroluje skvěle hru a díky zkušenostem už zná všechny situace, které v basketbale existují. Přesně ví, kdy má vystřelit a kdy přihrát," řekl Krejčí.

Podle českého reprezentanta je těžké odhadnout, kam až James rekord posune. Bude se ale těžko překonávat. "Jelikož říkal, že chce ještě nějakou chvíli hrát, tak tam určitě nějaký náskok bude mít. Dokáže hrát na takovéto úrovni ještě tři, čtyři roky. Uvidíme. Jsem zvědavý, kde nakonec to číslo skončí," uvedl Krejčí.

Foto: www.cbf.cz/Václav Mudra

Vít Krejčí na tréninku basketbalové reprezentace v Praze.

V debatě o nejlepšího basketbalistu všech dob získal dvojnásobný olympijský šampion James další výrazné plus. "Tímhle rekordem se ujasnilo, že je Michael Jordan, LeBron James a pak všichni ostatní. Pro mě bude vždy nejlepší hráčem všech dob Jordan, ale LeBron je těsně za ním. Chápu lidi, kteří považují za nejlepšího hráče naopak Jamese. To, co dokázal a udělal pro NBA, je neuvěřitelné," dodal český hráč.

Reklama

Související témata: