Hlavní obsah

Ztuhl mu úsměv! Chaos v cíli Francouze málem připravil o medaili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smíšenou štafetou odstartovalo ve středu biatlonové mistrovství světa v Oberhofu a hned první závod nabídl fanouškům parádní bitvy o medaile. O tu bronzovou se Francouzi těsně před koncem málem připravili sami. Finišman Fillon Maillet si totiž v cílové rovince spletl trať, musel se vracet, a nakonec mohl být rád, že si v průběhu závodu na čtvrtou reprezentaci Rakouska vypracovali Francouzi dostatečný časový polštář.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Francouzský biatlonista Fillon Maillet a jeho střelba v závodu smíšených štafet na MS v Oberhofu.

Článek
Fotogalerie

Zlatá norská štafeta i druzí Italové už se v hloučkách radovali v cíli. Do něj s téměř minutovou ztrátou na vítěze teprve mířil finišman Francouzů Maillet. Vystoupení reprezentantů ze země galského kohouta mohlo ale skončit naprostým fiaskem.

Nic netušící dvojnásobný olympijský šampion Maillet si totiž pár metrů před cílem spletl trať a místo k cílové pásce mířil podél bariéry u diváků mimo určené místo. Když si svou velkou chybu uvědomil, pořádně mu ztuhl úsměv.

„Uvědomil jsem si to, protože jsem slyšel křičet diváky a všiml jsem si, že mě přestali povzbuzovat," přiznal třicetiletý rodák z Champagnole pro nordicmag.info.

„Asi bych byl raději, kdyby se mi tahle chyba nestala, ale na druhou stranu byla alespoň nějaká show a my máme pódium, což je to hlavní," dodal Maillet.

Naštěstí pro sebe a své kolegy si Maillet svou chybu uvědomil včas. Před rakouským veteránem Simonem Ederem nakonec fotobuňkou projel celkem v klidu s náskokem více než tří vteřin.

Mailletovým parťákům Julii Simonové, Anaïs Chevalierové-Bouchetové a Émilienu Jacquelinovi zřejmě spadl pořádný kámen ze srdce.

Reklama