MojAndroid

Spoločnosť Philips predstavila nové televízory Ambilight s procesorom P5 AI 7. generácie a aj niekoľko slúchadiel. Poďme sa pozrieť, čo tieto novopredstavené produkty ponúkajú.

Philips OLED+908

Začnime televízormi. Model OLED+908 je vlajkovou loďou, ktorá bude k dispozícii na jeseň tohto roka. Príde v prevedeniach s 55″, 65″ a 77″ uhlopriečkou. Nechýba najnovší panel s označením META OLED. V útrobách je ukrytý procesor P5 AI 7. generácie. Správny špičkový televízor musí disponovať aj prepracovaným zvukovým systémom. Preto poteší, že OLED+908 využíva integrovaný zvukový systém Bowers & Wilkins spolu s trojstranným systémom Next Gen Ambilight. Táto kombinácia zaručí skutočne pohlcujúci zážitok zo sledovania vašich obľúbených seriálov či filmov, no radosť určite spraví aj hráčom hier.

Philips OLED+908
Philips OLED+908 | Zdroj: TPVision

OLED+908 sa môže pochváliť minimalistickým dizajnom s mimoriadne tenkým kovovým rámikom, ktorý je zladený s tmavou textíliou na reproduktoroch. V balení nájdete nový diaľkový ovládač, ktorý disponuje batériou dobíjateľnou prostredníctvom konektora USB-C. Potešiť dokáže aj nová klávesová skratka “123”, ktorá umožní zapnúť alebo vypnúť podsvietenie ovládača. Integrovaný je senzor pohybu na účel automatického zapnutia a vypnutia podsvietenia v prípade, že ovládač uchopíte do ruky, respektíve ho položíte na stôl.

Samotná obrazovka televízora využíva najnovšie technológie a rozličné algoritmy za účelom zvýšenia jasu. Potenciálne je tak možné dosiahnuť svietivosť až na úrovni 2100 nitov, čo predstavuje neuveriteľný 70-percentný nárast. Novinka taktiež ponúka širší pozorovací uhol, pričom znižuje svoju celkovú energetickú náročnosť.

Nesmieme zabudnúť ani na prelomovú technológiu Ambilight, ktorá vďaka novému čipu naďalej umožňuje nastavenie jasu, gama a farebnej odozvy obrazovky v reálnom čase pre zabezpečenie optimálneho výkonu. LED diódy nachádzajúce sa v zadnej časti televízora budú reprodukovať farby na obrazovke pre unikátny zážitok zo sledovania. Zároveň sa podarí zminimalizovať aj únavu vašich očí.

V2 verzia funkcie Ambiient Intelligence používa nová XYZ svetelný senzor. Ten je odteraz schopný zisťovať aj teplotu okolitého osvetlenia v miestnosti. Biely bod obrazu na samotnom zobrazovacom paneli tak bude v reálnom čase presne zodpovedať osvetleniu danej miestnosti.

Vráťme sa ešte k zvukovej zostave televízora OLED+908. Systém Bowers & Wilkins 3.1 sa vyznačuje výkonom 80 W. Vpredu je umiestnená šestica reproduktorov, ktoré mieria priamo na diváka. Sú pritom špeciálne usporiadané pre dosiahnutie širokej zvukovej scény s dôrazom na čistotu dialógov. Vzadu je potom namontovaný veľký subwoofer podporovaný štyrmi pasívnymi žiaričmi.

Všetky Ambilight televízory disponujú od tohto roka operačným systémom Google TV, ktorý predstavuje sofistikovanejšiu alternatívu k doteraz využívanému softvéru Android TV. Vyznačuje sa intuitívnejším rozhraním a prehľadnejšou domovskou obrazovkou. Google TV okrem iného kladie aj väčší dôraz na prispôsobenie obsahu a odporúčaní na mieru pre vás.

Philips OLED808

Ide o úplne prvý OLED model, ktorý sa vyrába aj o 42″ uhlopriečke. Okrem nej bude k dispozícii aj v 48″, 55″, 65″ či 77″ veľkostnom prevedení. Samozrejmosťou je implementácia najmodernejšieho procesora P5 AI 7. generácie s funkciami Ambient Intelligence V2 a novým rozlíšením Super. Panely s označením OLED _EX sa vyznačujú vysokou svietivosťou o hodnote 1000 nitov pre obrazovky s uhlopriečkou 55″ a vyššou. Zaručená tak bude veľmi vysoká kvalita obrazu.

Philips OLED808
Philips OLED808 | Zdroj: TPVision

Modely OLED808 sú vylepšené o kompatibilitu Dolby Vision 4K 120 Hz, čo poteší najmä hráčov. Chýbať tak nesmie podpora pre HDMI 2.1 e-Arc, VRR či rozlíšenie 4K od 40 Hz do 120 Hz pri plnej šírke pásma 48 Gbps. Čerešničkou na torte je kompatibilita FreeSync Premium a G-SYNC a režimy Auto Game či Auto-Low-Latency. Prednosťou tejto novinky je i vysoká kvalita zvuku, ktorú zabezpečuje integrovaný zvukový systém 2.1 s výkonom 70 W, respektíve 50 W v prípade menšieho 42″ televízora.

OLED808 sa pýši takmer neviditeľným rámom. Tmavý kovový rám vo vonkajšej časti umožňuje bezproblémové prepojenie so sofistikovanejším a výkonnejším trojstranným systémom Next Gen Ambilight so zvýšenou presnosťou a detailnosťou farieb, vďaka čomu vytvára maximálne pohlcujúci zážitok zo sledovania. Tešiť sa môžete na operačný systém Google TV, ktorý prináša nové používateľské rozhranie, ktoré si zamilujete.

Séria televízorov “The Xtra”

Prvým z predstavovaných televízorov zo série “The Xtra” je MiniLED 9308. Do predaja príde v priebehu tretej štvrtiny tohto roka a prinesie obrazovky o uhlopriečkach 55″ a 65″. Poteší zaujímavým pomerom ceny a výbavy. Výnimočný obraz a zvuk je zabezpečený aj vďaka čipu P5 7. generácie. Samotný zobrazovací panel sa vyznačuje 120 Hz obnovovacou frekvenciou s 98-percentným pokrytím DCI WCG a svetelným výkonom 1000 nitov. Pokiaľ ide o zvukové podanie, tak to má na starosti 64 W 2.1 Bowers & Wilkins Frontal Sound System.

Druhou novinkou z modelového radu “The Xtra” je MiniLED 9008 vo variáciách s 55″, 65″ a 75″ uhlopriečkou obrazovky. Samozrejme, ani v tomto prípade nechýba procesor P5 7. generácie či 120 Hz panel o svietivosti 1000 nitov. Zvuk zaobstaráva 40 W zostava reproduktorov.

Novinky z Performance série The One

Každoročne mnohých poteší aj ponuka zo série The One, ktorá sa vyznačuje cenovo dostupnými modelmi. V 2. štvrťroku 2023 sa začne predaj dvoch nových LED modelov s označeniami 8808 a 8508. Model 8808 ponúkne veľkosti obrazovky 43″, 50“, 55″, 65″, 75″ a 85″, zatiaľ čo model 8508 bude k dispozícii vo veľkostných prevedeniach 43″, 50″, 55″ a 65″. Rozhodne tak je z čoho vyberať a rozhodnúť sa môžete pre variant, ktorý najviac zapasuje do vašej miestnosti.

Panely WCG sa nachádzajú v oboch modeloch: 120 Hz v prípade modelu 8808 a 60 Hz v prípade televízora 850860 Hz zobrazovač na modeli s označením 8508 je tiež vybavený technológiami DLG a HRS, ktoré poskytujú 4K rozlíšenie pri obnovovacej frekvencii 120 Hz s podobnou plynulosťou pohybu a ostrosťou ako natívny 120 Hz zobrazovač. Obidva modely sú doplnené o technológiu Ambilight a operačný systém Google TV.

Slúchadlá z radu Go Sports

Philips predstavuje dvojicu slúchadiel. Spadajú do strednej triedy. Prvým uvedeným modelom je A5508 podporujúci True Wireless Stereo s 8 mm meničmi potiahnutými grafénom pre dosiahnutie nízkeho skreslenia a skvelej celkovej kvality zvuku. Potešiť dokáže prítomnosť formy aktívneho potláčania hluku so zabudovanou funkciou redukcie šumu vetra.

Philips Go A5508
Philips Go A5508 | Zdroj: TPVision

Slúchadlá Philips A5608 využívajú najnovšie technológiu otvoreného ucha. Tá zabezpečuje vedenie zvuku cez lícne kosti. Používateľ sa dočká skvelého zvuku. Takéto vyhotovenie predstavuje aj bezpečnejšie riešenie, keďže používateľ je schopný počuť svoje okolie. Na zadnej strane sa nachádza LED pásik, keďže tieto slúchadlá sú navrhnuté hlavne pre športovcov. Tí ich tak môžu bezpečne používať aj v horších svetelných podmienkach a ostanú viditeľnými.

Philips Go A5608
Philips Go A5608 | Zdroj: TPVision

Obidve novinky na príjem zvuku využívajú Bluetooth 5.3 s kodekom LC3 pre kombináciu vysokej kvality prenosu a energetickej účinnosti. Odolnosť má zabezpečiť certifikácia IPX5. Slúchadlá by tak mali odolať potu či veľmi jemnému dažďu. Podporované je taktiež viacbodové pripojenie. Model A5508 ponúka výdrž 7 hodín na jedno nabitie, zatiaľ čo A5608 celkovo 6 hodín prehrávania.

Náš tip
Xiaomi 13 Pro prichádza do Európy. Poznáme dátum predstavenia
8.2.2023
Zdroj: Tlačová správa

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+