Hlavní obsah

Karlovarsko - Belchatów 3:2Volejbalisté Karlovarska v úvodním čtvrtfinále Poháru CEV porazili Belchatów

Volejbalisté Karlovarska v prvním zápase čtvrtfinále Poháru CEV porazili Belchatów 3:2 na sety. Na domácí palubovce dnes ztratili vedení 2:0, ale rozhodující tie-break vyhráli 15:11. Koncovku utkání poznamenalo zranění českého reprezentačního smečaře ve službách polského klubu Lukáše Vašiny.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarští hráči slaví vítězství proti PGE Skra Belchatów.

Článek

Po zápasech ve skupině Ligy mistrů s vítězem posledních dvou ročníků Kedzierzynem-Kožle český šampion narazil na další polský velkoklub. Skra Belchatów se v domácí soutěži trápí a je až jedenáctá, ale v Poháru CEV na cestě do čtvrtfinále vyhrála všech osm zápasů.

Západočeši nastoupili bez respektu a v útoku spoléhali zejména na polského univerzála Kewina Sasaka. V koncovce prvního setu odskočili na 24:21 a nakonec třetí setbol využili. Nepřesnou nahrávkou jim k tomu pomohl hostující blokař Mateusz Bieniek.

Ještě vyrovnanější byl druhý set, ale k setbolům se znovu propracovávali jen domácí. Opět byli napotřetí úspěšní a zvítězili 27:25. V polovině druhé sady přišel na palubovku Vašina, který loni pomohl Karlovarsku k titulu.

V sestavě se zabydlel natrvalo a přispěl k vyrovnání zápasu. Ve třetí sadě domácím odešel servis i příjem a prohráli jednoznačně 13:25. Čtvrtý set byl do poloviny vyrovnaný, ale pak měl znovu Belchatów převahu a po výhře 25:21 srovnal krok.

Začátek tie-breaku patřil karlovarským blokům. Především díky nim domácí odskočili na 8:3. Následovaly jejich další slabší chvíle v útoku a hosté vyrovnali na 8:8. Karlovarsko ale znovu odskočilo a za stavu 12:10 přišli hosté o Vašinu, který se po dopadu ze smečovaného servisu zhroutil k zemi a držel se za levé lýtko. Palubovku opustil s pomocí členů realizačního týmu a utkání pro něj skončilo. Karlovarsko pak dotáhlo zápas do vítězného konce.

Nejproduktivnějším hráčem utkání byl se 26 body Sasak. "Cítím se úžasně stejně jako celý náš tým. Těžký zápas, ale vyhráli jsme. Doufám, že v Belchatówu vyhrajeme znovu," řekl České televizi. Odveta v Polsku se hraje ve čtvrtek 16. února. Karlovarsku k postupu do semifinále stačí jakákoliv výhra a naději by mělo i v případě porážky 2:3, kdy by rozhodoval "zlatý set".

Čtvrtfinále Poháru CEV volejbalistů, první zápas:
Karlovarsko - Belchatów 3:2 (23, 25, -13, -21, 11)
Rozhodčí: Ilhan (Tur.), Tillmann (Maď.). Čas: 130 min. Diváci: 1120.
Sestava Karlovarska: Juhkami, Weir, Sasak, Wiese, Zajíček, Keemink, libero Pfeffer - Kasan, Lamanec, Pastrňák. Trenér: Novák.

Reklama

Související témata: