MojAndroid

Xiaomi 13 Ultra bude predstavený už v apríli, konkrétne 18.4. o 13:00 nášho času a pôjde o najvybavenejší smartfón výrobcu. Dobrou správou je, že by mal prísť aj v globálnej verzii, čiže je pravdepodobné, že sa dostane aj na slovenský trh. Cena síce bude poriadne vysoká, no za špičkovú výbavu sa platí. Portál smartprix teraz ukázal rendery novinky, ktoré sú založené na predchádzajúcich únikoch. S najväčšou pravdepodobnosťou teda bude smartfón takto vyzerať.

Xiaomi 13 Ultra
Xiaomi 13 Ultra | Zdroj: smartprix

Predná strana samozrejme patrí veľkému displeju a narúša ju len priestor pre selfie fotoaparát v ňom. Zaujímavé sú boky zariadenia, ktoré by mali byť hranaté, čo je aktuálnym trendom. Najzaujímavejšie je to na zadnej strane.

Predchádzajúce časti článku:

Smartfón by mal prísť v bielej a čiernej farbe, pričom zadná strana bude mať podobný charakter ako predchodca, Xiaomi 12S Ultra, ktorý sme si mohli na niekoľko hodín vyskúšať. Už na prvý pohľad zaujme masívny “ostrovček” fotoaparátu, kde sa odohráva to najdôležitejšie.

Xiaomi 13 Ultra pozvanka
Zdroj: Xiaomiui

Jeho veľkosť je ešte podčiarknutá tým, že aj celé telo zariadenia je v tejto časti o niečo hrubšie ako v spodnej časti. Rozmery smartfónu by mali byť 163,18 x 74,64 x 9,57 mm, avšak hrúbka v časti s fotoaparátom presiahne 15,5 mm.

Portál Xiaomiui zverejnil aj prvé fotografie, ktoré boli vytvorené touto horúcou novinkou, na ktorú všetci čakajú.

Uniknuté ceny Xiaomi 13 Ultra vyrážajú dych. Na domácom trhu budú veľmi zaujímavé

11.4.2023

Xiaomi 13 Ultra bude lacnejší, ale pravdepodobne len na domácom činskom trhu. Ceny, ktoré zverejnil portál Xiaomiui, doslova vyrážajú dych a sú hlboko pod európskymi cenami Xiaomi 13 Pro.

Hneď na začiatok ale musíme zdôrazniť, že tieto ceny nie sú potvrdené, no podobné úniky tesne pred predstavením nových smartfónov sa veľmi mýliť nezvyknú. Ďalšou dôležitou informáciou je to, že ide o čínske ceny.

To samozrejme nikomu zo Slovenska nebráni objednať si Xiaomi 13 Ultra v globálnej verzii z overeného čínskeho e-shopu a ušetriť pravdepodobne až niekoľko stoviek eur.

Xiaomi 13 Ultra: Cena a varianty

Zdroj uvádza, že v ponuke bude aj viacero pamäťových variantov, pričom cena začína už na 6 299 CNY, čo je v prepočte približne 840 eur. Konkrétne budú ceny nastavené nasledovne:

Variant Cena
8 + 256 GB 6 299 CNY (840 eur)
12 + 256 GB 6 799 CNY (906 eur)
16 + 512 GB 7 499 CNY (1000 eur)

Pre porovnanie, na Slovensku sa základný Xiaomi 13 oficiálne predáva za 999 eur vo verzii s 8 GB RAM a 256 GB úložiskom. Xiaomi 13 Pro je podstatne drahší, v základe s 12 GB RAM a 256 GB úložiskom stojí oficiálne 1299 eur.

V prípade Xiaomi 13 Ultra vieme, že by sa mal dostať aj na európske trhy, vrátane toho slovenského. Vzhľadom na ceny menej vybavených modelov je pravdepodobné, že u nás ho pod 1000 eur nekúpite. Skromný odhad redakcie je, že cena za základný model bude minimálne o stovku vyššia ako cena Xiaomi 13 Pro.

Oficiálna informácia! Xiaomi 13 Ultra príde do Európy už v apríli

6.4.2023

Koniec únikom. Najnovšia oficiálna informácia, ktorú zdieľala priamo spoločnosť Leica na svojom Twitteri, hovorí jasne. Najnovšieho vlajkového smartfónu Xiaomi 13 Ultra v globálnej verzii sa dočkáme už v tomto mesiaci, aj keď dátum zatiaľ upresnený nebol.

Portál Sparrowsnews zverejnil informácie o tom, že zariadenie už prešlo potrebnými certifikáciami a zverejnil aj uniknutú fotografiu, ktorá nám viac napovie o jeho zadnej strane a o sústave fotoaparátov.

Xiaomi 13 Ultra
Xiaomi 13 Ultra | Zdroj: Sparrowsnews.com

Xiaomi 13 Ultra: Unikli špecifikácie pripravovaného smartfónu

6.4.2023

Jedným z najväčších lákadiel nového Xiaomi 13 Ultra bude fotoaparát. Ten by mal podľa portálu Android Authority prísť až so štyrmi snímačmi, každý z nich bude mať rozlíšenie 50 megapixelov.

Konkrétne detaily o fotoaparátoch nevieme, no okrem hlavného snímača dostane novinka aj ultra-širokouhlý, teleobjektív a periskopický objektív. Všetky s rovnako vysokým rozlíšením. Zaujímavé sú ale aj ďalšie špecifikácie.

Výkonný čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 nie je v prípade vlajkovej lode pre rok 2023 žiadnym prekvapením, doplní ho buď 12 alebo 16 GB RAM. Displej dostane uhlopriečku 6,7″, vysoké QHD+ rozlíšenie, LTPO technológiu a maximálnu obnovovaciu frekvenciu 120 Hz.

Xiaomi 13
Xiaomi 13 | Zdroj: Tomáš Kanálik

Čo sa týka úložiska, to by malo byť k dispozícii v dvoch variantoch – 256 GB a 512 GB. Okrem toho ponúkne najnovší operačný systém Android 13 s nadstavbou MIUI 14. Selfie fotoaparát bude mať rozlíšenie 32 MP a farby predného, ale aj zadného fotoaparátu vyladí opäť spoločnosť Leica.

O dostatočnú výdrž sa postará akumulátor s kapacitou 4900 mAh. Nabíjať ho bude možné pomocou kábla maximálnym výkonom 90 W, k dispozícii bude aj rýchle bezdrôtové nabíjanie s výkonom 50 W.

Xiaomi 13 Ultra: Poznáme dátum predstavenia

28.3.2023

Len nedávno bol predstavený rad smartfónov Xiaomi 13, ktorý sa predáva už aj u nás. Avšak najväčšia hviezda – Xiaomi 13 Ultra ešte na trhu nie je. S pribúdajúcim časom sa o ňom dozvedáme viac a viac informácií. Pôvodne sa hovorilo o tom, že jeho predstavenie je naplánované na 17. apríla 2023. Podľa informácií portálu nextpit to bude ešte skôr.

Mohlo by vás zaujímať:

Najlepší Xiaomi smartfón pre rok 2023 by mal byť predstavený už 6. apríla, no hovorí sa aj o dátume 11. apríla. Predaj v Číne by potom mal začať 15. apríla.

Podľa predchádzajúcich únikov to ale vyzerá, že sa pozrie aj do Európy. Po čínskom predstavení by sme dlho čakať nemali, keďže predaj v Európe by mohol začať už v máji. Avšak pripravte sa na to, že cena bude extrémne vysoká, keďže už Xiaomi 13 Pro u nás stojí oficiálne 1299 eur. Ultra bude určite drahší.

Xiaomi 13 Ultra: Najlepší smartfón výrobcu príde aj do Európy

13.3.2023

Ultra modely od Xiaomi sa často do Európy nedostávajú. Xiaomi 12S Ultra sme šíce mali na 1 deň možnosť vyskúšať, no záujemcovia na Slovensku si ho museli objednať z Číny s čínskym softvérom. A to ideálne nie je.

Avšak jeho predchodca, Xiaomi Mi 11 Ultra, sa na náš trh pozrel a patril medzi najlepšie smartfóny. Vlajkové lode od tohto čínskeho výrobcu mieria v posledných rokoch vysoko a nový Xiaomi 13 Ultra určite nebude výnimkou. A čo je najlepšie, prísť by mal aj v globálnej verzii, informoval portál GSMArena.

Na slovenský trh sa len prednedávnom dostali aktuálne vlajkové lode – Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro. Vybavenejší Ultra variant nebol ešte predstavený ani v domovskej Číne. Známy Twitter účet Ice universe, ktorý často prichádza s najaktuálnejším novinkami zo smartfónového sveta, hovorí, že Xiaomi 13 Ultra príde aj do Európy. Jeho konkurent v podobe OPPO Find X6 Pro by mal zostať v predaji len v Číne.

Xiaomi 13
Xiaomi 13 | Zdroj: Tomáš Kanálik

V prípade Xiaomi 13 Ultra sa okrem špičkovej výbavy očakáva aj ultra fotoaparát. Cena zatiaľ stanovená nebola a odhadovať si ju netrúfame. Ale vzhľadom na to, že Xiaomi 13 Pro sa u nás predáva za oficiálnych 1299 eur, cena Xiaomi 13 Ultra by mohla pokojne prekonať aj hranicu 1500 eur.

Xiaomi pripravuje beštiu. Takto bude vyzerať nový 13 Ultra

17.2.2023

Xiaomi patrí na Slovensku medzi najobľúbenejších výrobcov smartfónov. Onedlho sa dočkáme európskeho predstavenia vlajkových lodí z radu Xiaomi 13, ktorý sa v domovskej Číne už predáva. K modelom Xiaomi 13 a 13 Pro príde ešte jeden, vybavenejší model – Xiaomi 13 Ultra. A ten ešte nebol predstavený ani v Číne. Portál Gizmochina prišil s jeho prvou fotografiou.

Predstavenie zatiaľ v nedohľadne

Problémom predchádzajúcich modelov bolo, že sa nedostali na slovenský trh. Mali sme však možnosť na jeden deň vyskúšať Xiaomi 12S Ultra. Jeho nástupca príde opäť s vylepšenými parametrami, no na MWC v Barcelone ho s najväčšou pravdepodobnosťou ešte neuvidíme.

Xiaomi 13 Ultra
Xiaomi 13 Ultra na prvej fotografii | Zdroj: Gizmochina

Už teraz sa môžeme pozrieť na to, ako bude vyzerať. Na fotografii môžete vidieť zadnú stranu, ktorej dominuje veľká kruhová oblasť fotoaparátu. Celkom podobné to mal aj predchodca, avšak v novinke je fotoaparát viac zakomponovaný do celkového dizajnu.

Parametre

Nechýba logo spoločnosti Leica, s ktorou Xiaomi spolupracuje na svojich fotoaparátoch. Nepochybujeme o tom, že pôjde o jeden z najlepších fotomobilov. Zaujímavá je vegánska koža na zadnej strane, tentokrát v bielom farebnom prevedení. Podobný materiál ponúkol aj Xiaomi 12S Ultra, ale v čiernej farbe.

Čo sa týka výbavy, prvotné informácie hovoria o 1-palcovom hlavnom fotoaparáte s rozlíšením 50 megapixelov (Sony IMX989) a vylepšenom periskopickom objektíve. Vo výbave by mal ďalej byť AMOLED displej so zakrivenými bokmi a pravdepodobne QHD+ rozlíšením.

Xiaomi určite nenechá nič na náhodu a svoj najlepší smartfón vybaví tým najlepším. Pod kapotou sa bude nachádzať čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Kedy bude zariadenie predstavené a či sa dostane aj na náš trh, zatiaľ nevieme.

Náš tip
Telekom varuje pred ďalším podvodom!

13.4.2023

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+