Hlavní obsah

Nejzářivější atrakce Dubaje má otevřeno jen pár hodin denně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V případě Dubaje je skutečně nelehké vynechat v popisování atrakcí slůvko „NEJ“. Výjimkou není ani atrakce Dubai Garden Glow otevřená v roce 2015. Svítí do dálky jako malé Las Vegas, nachází se v centru města a oblíbená je zejména u rodin s dětmi. A pokud mají ratolesti navíc rády i dinosaury, jde o aktivitu, kterou jde v emirátu rekordů jen těžko vynechat.

Dubai Garden GlowVideo: Jakub Kynčl, Novinky

 
Článek

Již osmou sezonu započala 12. září loňského roku jedna z atrakcí, o které dobře vědí přinejmenším ti návštěvnici Dubaje, kteří mají malé děti. Pokud ty mají něco rády, jsou to barevná světýlka. A těch se v nitru této atrakce nachází trochu neskutečných deset milionů. Inu, energetická krize rozhodně nezasáhla celý svět rovnoměrně.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Děti si v parku chvílemi připadají jako na jiné planetě.

Když do parku vejdete, nestačíte se divit. Jako první vaše oči upoutá zřejmě ten nejbarevnější páv, kterého jste ve svém životě viděli. Září skutečně do dálky a byl by nejspíše oblíbenou samostatnou atrakcí i bez zbytku parku. V něm se nacházejí nasvícené nejrůznější živočišné i rostlinné druhy, obří světelné tunely a pohádkové výjevy, mezi kterými jezdí dětmi velmi oblíbený vláček.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Zvířecí motivy jsou napříč parkem velmi populární.

Je to však i propojení s dinosauřím parkem, které mnoho rodičů přiměje k návštěvě tohoto místa. Někteří dinosauři se hýbou a vydávají i děsivé zvuky, jiní mají pouze své sochy. Děti mezi nimi však pobíhají nadšeně bez rozdílu.

Na dostřel od Muzea budoucnosti

Atrakce se nachází ve velmi strategické lokalitě vedle populárního Zabeel parku. Leží zhruba na půli cesty mezi moderním centrem Dubaje a starým městem, Deirou.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Samozřejmě nechybí ani orientální motivy, stále jste totiž v arabském světě.

Pokud už přemýšlíte, kolik času si ve svém dovolenkovém itineráři na Dubai Garden Glow ponechat, vězte, že standardní doba návštěvy se pohybuje kolem hodiny a půl až dvou hodin. Zbožňují-li však vaše děti stvoření, která naši planetu obývala ještě dávno před lidským pokolením, klidně si ještě hodinku času raději přidejte.

Brány parku otevírají s úderem páté hodiny odpolední a zavírají s úderem desáté. S výjimkou soboty, kdy miliony žárovek pohasnou až o hodinu později.

KVÍZ: Jak dobře znáte futuristickou Dubaj?

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám