Hlavní obsah

Vítej zpátky, Jakube! Bylo to od nich opravdu hezké, děkoval navrátilec Vrána za emotivní moment

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dlouhých čtyřech měsících je zpátky. Český hokejový útočník Jakub Vrána po náročném období, během něhož podstoupil i asistenční program NHL, zase oblékl dres Detroitu a na utkání ve Washingtonu bude rád vzpomínat. Nejen proto, že Rudá křídla zvládla důležitý souboj týmů bojujících o play off a vyhrála 3:1...

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Útočník Jakub Vrána se vrátil do sestavy Detroitu.

Článek

Osud tomu tak chtěl, že šestadvacetiletý odchovanec Letňan zažil comeback právě na ledě Capitals. Na ledě týmu, v němž před svým trejdem do Detroitu v dubnu 2021 strávil pět sezon a v roce 2018 s ním získal Stanley Cupu. Na ledě týmu, kde ještě nikdy nenastoupil jako soupeř.

Až do úterního večera...

A Washington na svého někdejšího hráče nezapomněl. Během komerční pauzy v první třetině pustil na kostce nad ledem Vránův medailonek připomínající jeho působení u Capitals s nápisem „Vítej zpátky, Jakube".

Zaplněná Capital One Arena při emotivním momentu ocenila českého forvarda bouřlivým potleskem a on fanouškům na oplátku z ledu zamával. „Bylo to od nich opravdu hodně hezké," cituje česká verze oficiálních stránek NHL Vránu, jenž si cenil vřelého přivítání.

„V téhle hale jsem toho hodně zažil. Ale jakmile se vhodilo buly, soustředil jsem se na svoji práci. Jsem rád, že jsme vyhráli a je super, že jsem zpátky," těšilo Vránu, jenž ve svém teprve třetím duelu sezony; prvním od poloviny října; strávil na ledě 11 a půl minuty, zapsal dvě střely a v hodnocení plus/minus byl na kladné jedničce.

Spekulovalo se, jestli mu místo v týmu neuvolní krajan Kubalík, nakonec volba trenéra padla na jiného Čecha - Filipa Zadinu. „Nebylo to rozhodnutí, které bych miloval. Filip totiž hrál dobře," přiznával kouč Detroitu Derek Lallonde, že měl zamotanou hlavu.

Česká parta v Detroitu dělá z Red Wings trošku jiný americký tým. Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Detroit tak vyhrál šestý z posledních sedmi zápasů a jestli ještě před pár týdny vypadal postup do bojů o Stanley Cup jako utopie, nyní nabírá reálnějších kontur. Osmá Florida má náskok pouhých dvou bodů.

Foto: Brad Mills, Reuters

Útočník Detroitu Red Wings Jakub Vrána (vlevo) vede kotouč před levým křídlem Washingtonu Capitals Conorem Shearym.

Lalonde zatím nechce předbíhat, a tak nepotvrdil, jestli v boji o play off bude pravidelně dostávat příležitost i Vrána. „Dlouho nehrál, takže po něm hlavně chceme, aby dodržoval systém. Což je něco, s čím bojoval celou kariéru," říkal ještě před zápasem ve Washingtonu.

Reklama