Letošní televize od Samsungu jsou ještě jasnější a působivější než loni, ale po vybalení z krabice to nebude zřejmé. Jihokorejci nám po měsících spekulací o konci 8K zařízení v Evropě ukázali, jak dokázali splnit představy evropských úředníků o nízké spotřebě nejlepších televizorů.

Obavy z toho, že 8K televize by musely při splnění požadavků Evropské komise ukazovat jen černou obrazovku, se naštěstí nenaplnily. Celá akce má však charakter přísloví o vlku a koze, co zůstala celá – první dojem z čerstvě rozbalených 8K televizí může slabší povahy vyděsit.

Kompromisy ovšem musí zavést všichni výrobci televizorů, ale i přes ně dokázaly televize pro letošní rok překvapit, podobně jako „supertelefon“ Galaxy S23 Ultra.

Samsung měl na akci pro média nedaleko Frankfurtu pro zájemce o nové televize také méně pozitivní zprávy. Přestože zatím nemáme přesný ceník, dozvěděli jsme se i to, že letošní modely televizí budou dražší. Ne všechny – ty špičkové by si měly nechat loňské cenovky. Ovšem zdražování bude podobné jako u mobilních telefonů. Tedy nevyhnutelné.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Baví vás moderní technologie? To byste si neměli nechat ujít newsletter Týden s technologiemi, díky kterému dostanete do téměř pravidelného pátečního e-mailu to nejzajímavější dění a produktové novinky za celý týden.