Když měl Štefan loni v létě před vystoupením v O2 areně na Poctě Karlu Gottovi, přemýšlel, co vymyslet. Nakonec zvolil lidovku Išel Macek do Malacek, kterou Slavík také nazpíval. „A sklidil jsem s ní obrovský úspěch,“ usmívá se Margita.

Lidé s ním zpívali jedním dechem a vydupávali si přídavek. A podobně tomu bylo s Mackem i nedávno na samostatném Margitově koncertu v O2 areně. „A tak se ozval Supraphon, abych nazpíval i další lidovky, které měl Karel v repertoáru,“ přiznal Margita.

Album lidovek by mělo vyjít už v září. „Připadalo mi to nejdřív zvláštní a říkal jsem si, že tohle přece nemohu, potom jsem si ale uvědomil, že Karel by byl určitě rád, tak jsem to vzal,“ rozhodl se Štefan. „Natáčet ho budu, až se vrátím z Říma, kde budu v Opera Roma dva měsíce v dubnu a květnu vystupovat v Janáčkově opeře Z mrtvého domu,“ dal na vysvětlenou operní pěvec, který má i dnes na programu Janáčka. V Národním divadle zpívá Laca v Její pastorkyni.

A než odjede do Říma, tak ho ještě čeká po české vlasti turné Na správné cestě. „A v létě se snad konečně dostanu do Malagy. V tom bytě jsem nebyl dva roky a stýská se mi,“ přiznal Štefan.

Cepem mlátil do houslí!

Temperamentní slovenská písnička je v repertoáru mnoha lidových souborů a kapel. A o čem vlastně celá je? Macejko šel do Malacek vydělat si mlácením šošovičky, ale protože zapomněl cepy, tak se musel vrátit bez výplaty. Doma, aby se uklidnil, začal hrát na housle, ale ty se mu rozsypaly. Tak se rozčílil a úplně je rozbil těmi cepy, které byly příčinou jeho neštěstí.

Video
Video se připravuje ...

Margita konečně na muzikálu z písní Zagorové: Hanka tady bude vždy Hana Hoschlová, Lukáš Červený

Fotogalerie
45 fotografií