Hlavní obsah

Sparta vyhrála šlágr, Hradec rekord nevyrovnal. Jágr dal gól, Rytíře to však nespasilo

Aktualizováno

Hokejisté Litvínova vyhráli v nedělním utkání 50. kola Tipsport extraligy nad Plzní 2:1. Sparta si poradila ve šlágru s Třincem 4:2, dvoubrankový náskok si Pražené vypracovali už v první třetině. Poražení přišli o naději na přímý postup do čtvrtfinále. Kladno doma nestačilo na Vítkovice. Za stavu 0:2 se sice trefil Jaromír Jágr, ale Rytíři těsně padli. Hradec Králové prohrál s Mladou Boleslav 3:4 po nájezdech. Bruslaři mají jistý postup do předkola play off. Karlovy Vary vyhrály nad Českými Budějovicemi 5:1. Na domácím ledě uspěla i Kometa Brno, která vyhrála nad Olomoucí 3:0.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna (vpravo) se raduje z gólu v utkání proti Vítkovicím.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Sparty porazili v repríze loňského finále Třinec 4:2. Gólem a asistencí se na tom podíleli útočníci Miroslav Forman a David Kaše. Pražané bodovali v 15 z posledních 16 kol a stále ztrácejí tři body na druhé Vítkovice, které však odehrály o zápas navíc. Obhájci titulu Oceláři prohráli pátý z minulých šesti duelů. Pražané vyhráli v O2 areně osmý zápas po sobě (bez ztráty bodu), Třinec tam zdolali i v listopadovém duelu (1:0).

Litvínov vyhrál nad Plzní a má jistý postup do předkola play off. Severočeši díky dvěma gólům Patrika Zdráhala, natáhli svoji vítěznou šňůru na čtyři zápasy. Plzeň si naopak připsala v únoru sedmou porážku v řadě.

Kladno prohrálo třetí duel v řadě a dál uzavíráí tabulku. Všechny tři duely přitom Středočeši odehráli na svém ledě. Hosté naopak uspěli v pátém z posledních šesti vystoupení a drží druhé místo. Vítězný gól si připsal útočník Jakub Kotala, jenž zaznamenal i nahrávku. Za domácí se prosadil až za stavu 0:2 v čase 59:03 Jaromír Jágr.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna (uprostřed) střílí gol do sítě Vítkovic.

Mladá Boleslav si výhrou po nájezdech v Hradci Králové definitivně zajistila jak záchranu v extralize, tak postup do předkola play off. Rozdílový pokus proměnil bývalý hráč soupeře Kelly Klíma. Mountfield tak nevyrovnal rekordní počin Liberce z ročníku 2016/17 a po deseti výhrách v základní hrací době za sebou padl.

Energie Karlovy Vary potvrdila, že se jí v této sezoně na České Budějovice daří. Nad Motorem vyhrála počtvrté v sezoně a posunula se na 9. místo tabulky. Jihočeši po první třetině prohrávali jen o gól, v prostřední části hry ale propadli, když třikrát inaksovali. Do konce utkání už branka nepadla.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Olomouce Branislav Konrád inkasuje gól. Zprava Kim Strömberg z Brna a Tomáš Černý z Olomouce.

Kometa si před vlastními fanoušky smlsla na olomouckých Kohoutech. Brněnští hokejisté porazili Hanáky 3:0 a zaknihovali čtvrtou výhru nad Olomoucí v sezoně. Kometa se navíc na poražené dotáhla v tabulce. Čisté konto udržel Furch.

50. kolo hokejové Tipsport extraligy
Litvínov - Plzeň 2:1
Branky: 27. a 34. Zdráhal - 54. Rekonen.
Kladno - Vítkovice 1:2
Branky: 60. Jágr - 7. Raskob, 45. Kotala
Hradec Králové - Mladá Boleslav 3:4 po sam. nájezdech
Branky: 1. Jank, 21. McCormack, 31. Zachar - 7. Roman, 15. Söderlund, 54. Pláněk, rozhodující nájezd Kelly Klíma.
Sparta - Třinec 4:2
Branky: 4. Tomášek, 4. Kaše, 13. Forman, 57. Buchtele - 8. Daňo, 41. Marcinko
Karlovy Vary - České Budějovice 5:1
Branky: 9. Černoch, 12. Kofroň, 22. Hladonik, 28. Kohout, 28. Koblasa - 19. Dzierkals.
Brno - Olomouc 3:0
Branky: 8. Flek, 25. Koblížek, 34. Vincour.

Reklama