7. března 2015 • 19:30

SESTŘIH: Pardubice mají mečbol! V play off porazily Vítkovice 6:3

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pardubic vyhráli ve třetím utkání předkola play off nad Vítkovicemi 6:3 a v sérii hrané na tři vítězství se ujali vedení 2:1. Stejně jako v předchozích dvou duelech se Pardubice dostaly do dvoubrankového vedení, které si ale tentokrát nenechaly vzít. Vítkovice, které postrádaly útočníky Burgera a Romana, sice dokázaly snížit na 3:4, ale zvrátit zápas se jim nepodařilo. Čtvrtý duel je na programu v neděli od 17 hodin, hrát se bude opět na východě Čech.



SESTŘIH: Předkolo Play Off (3.zápas): Pardubice - Vítkovice 6:3
Video se připravuje ...

Vítkovičtí trenéři nemohli do třetího utkání nasadit útočníky Burgera a Romana, přičemž zejména absence centra druhé formace byla citelná. Branku hostů obsadil Šindelář, který dochytal předchozí duel. V pardubickém táboře neměli po prolomení série porážek, jež čítala dohromady se základní částí devět zápasů, důvod nic měnit.

Povzbuzení z posledního utkání si přenesli pardubičtí hokejisté i do domácího duelu a od úvodního vhazování byli lepší. Sýkora nejprve nastřelil při přesilovce tyče, ale v páté minutě už se z rychlého protiútoku prosadil Gašparovič. Odpověď hostů měl záhy na hokejce mladík Zdráhal, ovšem samostatný únik zakončil jen do gólmana Vejmelky.

Stejně jako v předchozích dvou utkáních získaly Pardubice dvoubrankové vedení. Aktivní útočník Tybor obral soupeře na modré čáře o puk a střelou k tyči překonal Šindeláře. "Při mém gólu jsem tu situaci trochu přečetl, viděl jsem, že obránce bude nahrávat, navíc vzduchem. Trefilo mě to trochu šťastně, ale pak už jsem šel sám na branku," uvedl Radoslav Tybor.

Vítkovičtí zareagovali už za 15 vteřin, když do branky prošla střela obránce Pastora. "Povedl se nám vstup do utkání a zaslouženě jsme se ujali vedení, bohužel jsme ale po chybě inkasovali. Stejně tak se nám vydařil i začátek druhé třetiny, kdy jsme odskočili na rozdíl tří branek. Pak jsme ale ustoupili od naší hry a začali propadat, z čehož vyplynulo soupeřovo snížení, naštěstí ne vyrovnání," podotkl asistent domácího trenéra Miloš Říha mladší.

Gólové představení pokračovalo i po přestávce. Domácí nejprve uklidnila branka Radila, který se trefil z mezikruží, a na tříbrankový rozdíl poté zvýšil v přesilovce Sýkora. Hosty ale ztráta nerozhodila, naopak. Výborný výkon čtvrtého útoku korunoval vstřelenou brankou důrazný Vandas a chvíli po polovině utkání snížil na 3:4 Kolouch, který dorazil střelu od modré.

Od tohoto momentu šancí ubylo. Oba týmy nevyužily přesilové hry, Pardubice dokonce promarnily půl minuty dvojnásobné výhody. Největší šanci měl vítkovický Hlinka, trefil však jen tyč.

Vyrovnaný duel gradoval ve třetí třetině. Pojistit vedení Pardubic odmítli postupně Starý a Marcinko, kteří neuspěli v bezprostřední blízkosti branky. Důrazem na brankovišti se prosadil až v 51. minutě Venkrbec. Vítkovice vrhly síly do útoku, ale pět minut před koncem inkasovaly znovu, když přečíslení zužitkoval Marcinko. Pardubice vedou v sérii 2:1 a v neděli mohou rozhodnout o postupu do čtvrtfinále.

"Rozhodně to nesmíme podcenit, bude to hodně důležitý zápas. Do Ostravy se nikomu znovu jet nechce, takže to musíme ukončit doma. Nesmíme být ale nahoře, samo to rozhodně nepůjde," varoval Tybor.

"Neodehráli jsme špatné utkání. Pardubice sice měly optický tlak, ale velké šance si nepřipravily. Po snížení na 4:3 jsme bohužel trefili jen břevno. Vyrovnání by je možná zlomilo, navíc pardubický brankář nevypadá vůbec jistě, my jsme ho ale moc nezaměstnali. Burger s Romanem hodně chyběli, jsou to naši nejlepší hráči, ale snažili jsme se s tím vypořádat," okomentoval duel hostující útočník Petr Kolouch.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Vítkovice Steel 6:3 (2:1, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Gašparovič (Tybor, Marcinko), 19. Tybor, 22. Radil (Nahodil), 25. P. Sýkora (Benák, Nahodil), 51. Venkrbec (Gregorc), 56. Marcinko (Gašparovič) - 19. Pastor (Húževka), 28. Vandas (Húževka, Kucsera), 31. Kolouch (Olesz, Kovář). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Diváci: 6983. Stav série: 2:1.

Pardubice: Vejmelka - Gregorc, Čáslava, Benák, Čutta, Kolafa, Ščotka, Havlík - P. Sýkora, T. Zohorna, Venkrbec - Radil, Nahodil, Starý - Tybor, Marcinko, Gašparovič - Poulíček, Moučka, Cetkovský. Trenéři: Říha st. a Říha ml.
Vítkovice: Šindelář - Kovář, Stehlík, Zíb, Kudělka, Čerešňák, Dlapa, Pastor, Štencel - Szturc, M. Hlinka, Olesz - Huna, Kolouch, Svačina - T. Svoboda, E. Němec, P. Zdráhal - Vandas, Húževka, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.

MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 3. • 17:00
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
6:3
ONLINE
7. března
17:00
HC Vítkovice Steel
HC Vítkovice Steel
Góly

Domácí: 04:19. Gašparovič, 18:32. Tybor, 21:19. Radil, 24:10. Sýkora, 50:14. Venkrbec, 55:01. Marcinko

Hosté: 18:47. Pastor, 27:29. Vandas, 30:34. Kolouch

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Kristan) – Gregorc, Čáslava, Benák, Čutta, Kolafa, Ščotka, Havlík – Sýkora, Zohorna, Venkrbec – Radil, Nahodil, Starý – Tybor, Marcinko, Gašparovič – Poulíček, Moučka, Cetkovský – Špaček.

Hosté: Šindelář (Dolejš) – Kovář, Stehlík, Zíb, Kudělka, Čerešňák, Dlapa, Štencel, Pastor – Szturc, Hlinka, Olesz – Huna, Kolouch, Svačina – Svoboda, Němec, Zdráhal – Vandas, Húževka, Kucsera.

Rozhodčí

Hodek, Pešina – Kajínek, Jirka

Stadion

Tipsport arena Pardubice.

ONLINE: Pardubice - Vítkovice (17:00)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud