Denník N

Pred zápasmi sa opíjal do nemoty, ale aj tak ho nik neporazil. Komplikovaný život Jona Jonesa, legendy MMA

Foto - Instagram Jona Jonesa
Foto – Instagram Jona Jonesa

Vo svojom osobnom rebríčku piatich najlepších MMA zápasníkov histórie zaradil na prvé miesto sám seba, ale takmer nikto nerozporuje, že minimálne do prvej päťky patrí oprávnene.

Jon Jones získal prvý raz titul v poloťažkej váhe v UFC vo veku 23 rokov a dodnes je najmladším šampiónom všetkých čias. Na svojom konte má 11 úspešných titulových obhajob, čo je tiež rekord UFC, o ktorý sa delí s Demetriousom Johnsonom.

Jeho odkaz je však zložitý a rozhodne nie je len pozitívny. Jeho nespochybniteľné úspechy a slávu totiž zatienilo hneď niekoľko škandálov vrátane opakovaných zadržaní políciou či užívania návykových látok a dopingu.

„Tento chlapík má v sebe veľa démonov, naozaj veľa,“ povedal o ňom pred dvoma rokmi šéf UFC Dana White, keď Jonesa naposledy zatkla polícia.

35-ročný americký zápasník sa teraz po troch rokoch mimo zápasového diania vracia, keď sa v hlavnom zápase podujatia UFC 285 o titul šampióna ťažkej váhy stretne s Francúzom Cirylom Ganom.

Jones o prestupe do ťažkej váhy hovoril už od roku 2019 a debut v nej ho čaká hneď v titulovom zápase.

„Ovládal som poloťažkú váhu vďaka talentu, ťažkú váhu ovládnem čistou tvrdou prácou,“ sľuboval pred dvoma rokmi, keď už bol v procese naberania váhy a svalovej hmoty.

Jonesov návrat je jednou z najočakávanejších udalostí vo svete bojových športov v roku 2023. V súvislosti so svojím životom mimo klietky verejnosť opäť raz presviedča, že sa zmenil.

V článku sa dočítate:

  • Aké mal Jones problémy so zákonom;
  • S akými traumami sa musel vyrovnávať;
  • Čím je ako bojovník výnimočný;
  • Prečo mu UFC trikrát odobralo titul;
  • Ako uzavrel rivalitu s Danielom Cormierom.

„Brácho, obes ma“

Zrejme nič nevystihuje komplikovanosť života Jona Jonesa viac než dianie zo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

MMA

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie