LaLiga - souhrn 24. kola: Barcelona si upevnila vedoucí příčku

03.03.2023, 23:09, aktualizováno 06.03.2023, 22:54
Komentáře a souhrny
Raphinha (© AFP)

Barcelona navzdory dlouhému oslavení zdolala Valencii a na druhý Real Madrid, jenž se rozešel bez branek s Betisem, má již devítibodový náskok. Atlético Madrid šesti brankami smetlo trápící se Sevillu. Real Sociedad nepotvrdil pozici favorita ani proti Cádizu a po bezgólové remíze zaznamenal pátou ztrátu z posledních šesti kol...

CA Osasuna - Celta Vigo 0:0

06.03.2023 21:00

Góly: -

Zpočátku nudné utkání v Pamploně nakonec nabídlo zajímavou podívanou a domácí se opravdu hodně snažili dostat míč za Villarova záda, ale nakonec se jim to i kvůli ofsajdu nepovedlo ani jednou.

Osasuna se do svého soupeře pustila poměrně zhurta a mohla vést už po devíti minutách. Ante Budimir se totiž s míčem u nohy procpal až do vápna, nikdo se mu dostatečně nevěnoval a chorvatský útočník v klidu vypálil k zadní tyči. Brankář Iván Villar ale naneštěstí pro něj dokázal včas skočit k tyči a míč vyrazit. Hostující Celta nevypadala moc aktivně a spíš se pokoušela překvapit svého soka dlouhými nákopy vpřed, s nimiž si ale domácí věděli rady.

Osasuna hrála jednoznačně prim a usadila se kolem vápna své návštěvy z Galicie, ale k ničemu jí to nebylo. Marně bušila do obrany Celty, stále se jí nedařilo najít skulinku v její defenzivní linii. Ke konci první poloviny utkání se pokoušel vypálit Ávila, jenže tomu rána v dobrém prostoru vůbec nesedla.

Po změně stran se situace zlepšila a diváci se přeci jen začali víc bavit. Nejprve dostal Gabriel Veiga krásný pas od Cerviho, jenže pálil jen do dobře postaveného brankáře. Dvacet minut před koncem se sice prosadil domácí mladíček Abde Ezzalzouli, jenže jeho branka nemohla platit pro ofsajd Ávily. Poslední slovo mohli mít domácí, kteří se výrazněji tlačili před Villarovu bránu. Jenže střídající Pablo Ibáñez pálil minutu před koncem jen do skvěle zasahujícího Villara!

Více informací k zápasu

Real Betis - Real Madrid 0:0

05.03.2023 21:00

Góly: -

Real Madrid se v poslední době nenachází v úplně optimálním rozpoložení a po senzačním úspěchu nad anglickým Liverpoolem v osmifinále Ligy mustrů (5:2) nedokázal nyní zvítězit potřetí za sebou, když se v Seville s Betisem neprosadil a získal jen bod za remízu 0:0. V tabulce La Ligy se stále nachází na druhém místě s třiapadesáti body, nicméně za vedoucí Barcelonou již zaostává o propastných devět bodů.

Domácí celek sice nenavázal na předchozí tři výhry, avšak nerozhodný výsledek s jedním z největších favoritů soutěže rozhodně není k zahození. V tuto chvíli mu patří pátá pozice s jednačtyřiceti body. Přitom nedělní utkání se mohlo vyvíjet zcela jinak, neboť svěřenci trenéra Carla Ancelottiho rozvlnili síť už po necelých dvanácti odehraných minutách.

K přímému volnému kopu těsně před hranicí pokutového území se postavil Benzemy a díky teči Rüdigera stojícího ve zdi zapadl balón přímo ke vzdálenější konstrukci, ovšem video následně odhalilo, že Rüdiger tečoval míč rukou a tento gól proto nebyl uznán. Další možnost se zrodila krátce po odehrané půlhodině, jenže dělovka Valverdeho z necelých třiceti metrů proletěla o decimetry nad břevnem.

Ani ne pět minut po přestávce byl blízko ke skórování francouzský kanonýr Benzema, avšak jeho pohotovou ránu ze středu pokutového území parádně odvrátil do strany brankář Bravo. Hosté se mohli z ničeho nic prosadit v 53. minutě, nicméně Iglesias ve stoprocentní pozici nevyzrál na famózního gólmana Courtoise.

Madridský gigant si ve zbývajícím průběhu vytvořil ještě dvě solidní příležitosti, ale Rodrygo po centru z pravého křídla v podání Valverdeho trestuhodně mířil příliš vysoko a pak Ceballos minul pravou tyč zhruba o půl metru.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Athletic Bilbao 0:0

05.03.2023 18:30

Góly: -

Večerní utkání mezi domácím Vallecanem a Athleticem gól nepřineslo. Diváci příliš atraktivní zápas neviděli, přestože se však šancí urodilo pomálu, téměř každá z nich byla stoprocentně gólová. Ani jeden ze střelců si ale svá mířidla neseřídil a utkání tak skončilo 0:0.

Úvod zápasu příliš vzrušení nepřinesl, až po půlhodině hry se musel zaskvět Dimitrievski v bráně domácích, a to hned dvakrát. Po rohovém kopu Los Leones si obránci Raya nepohlídali na přední tyči hlavičkujícího Nica Williamse, jehož zakončení makedonský gólman dokázal s problémy vytáhnout. Následně si poradil i s dorážkou Sanceta z bezprostřední blízkosti.

Pět minut před pauzou se osmělili i domácí. Konkrétně to byl Álvaro García, jehož tvrdý projektil na zadní tyč Agirrezabalovy branky skončil na tyči.

Do nadějného brejku se čtvrt hodiny po pauze řítil Berenguer, v situaci pět na tři nakonec zvolil střelu z úhlu, jež svatyni domácích o nějaký ten metr minula.

Ve dvaaosmdesáté minutě byli ke kýžené trefě velmi blízko Vallecanos. Zpoza velkého vápna střílel García a jeho ránu ještě těsně před brankou tečoval De Tomás do protipohybu Agirrezabaly, ten si ale skvělým zákrokem s celou situací poradil a udržel tak bezgólový stav.

Že si i domácí brankář dobře postavil tyče ukázala druhá minuta nastavení, po přihrávce Sanceta na něj postupoval osamocený Nico Williams, míč ale pouze napálil do břevna. O poslední vzruch v utkání se pak postaral právě Oihan Sancet, který nešetrně poslal k zemi Mumina a obdržel za svůj zákrok přísnou, ale velmi zbytečnou červenou kartu. Víc už se v duelu nestalo, tabulkoví sousedi se tak rozešli bez branek.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Valencia CF 1:0

05.03.2023 16:15

Góly: 15. Raphinha

Napravit nepovedený dojem z posledního ligového zápasu na hřišti Almeríe se chtěla v neděli odpoledne pokusit družina trenéra Xaviho proti Valencii. Ta se v současné době potýká s opravdu mizernou formou a do zápasu tak vstupovala v roli jasného outsidera. Jediný gól zápasu vstřelil v šestnácté minutě Raphinha, průběh druhé půle si pak Katalánci zkomplikovali sami, nejprve neproměnil penaltu Ferrán Torres, následně se nechal vyloučit Araújo. Triumfu domácích to už ale nezabránilo a ti si tak odnesli hubené vítězství 1:0.

S vědomím zraněných klíčových opor v čele Lewandowskim, Pedrim a Dembélém a zároveň vykartovaným Gavim vstupovali Blaugranas do utkání, ale na jejich hře to v prvních minutách nebylo znát. Naopak si už po čtvrthodině vypracovali první gólovou šanci, ze které se prosadil Raphinha. Sergio Busquets centroval do vápna, Brazilec si na míč parádně naběhl a neméně přesně jej poslal za záda Mamardashviliho.

Následný tlak Katalánců začal v následujících minutách polevovat a ke slovu se dostali také hosté. Chybné rozehrávky Ter Stegena, způsobené riskantní malou domů Torrese, využil k zakončení Lino, branku ale o pár metrů přestřelil.

Třiapadesátá minuta vnesla do zápasu další rozruch. Guillamón zahrál ve vápně svého týmu rukou a kopala se penalta. Torres sice vložil do přízemní střely dostatečnou razanci, zamířil však do tyče, a tak musela Barcelona dál hájit pouze jednogólový náskok.

O ten navíc mohla přijít o pár minut později, když se po nepřesné hlavičce Koundého málem vyřítil na Ter Stegena osamocený Duro. Duchapřítomně však zasáhl Araújo, který svého soupeře stáhl k zemi, čímž si logicky vysloužil červenou kartu. Situace se odehrála v bezpečné vzdálenosti od branky a domácí si s následnou standardkou poradili.

Obrovskou šanci na vyrovnání pak spálil Francicso Pérez, který z bezprostřední blízkosti bránu německého gólmana těsně minul, akci však stejně předcházel ofsajd.

Los Che tak na výhru se Sociedadem nenavázali a ode dna se neodpoutali. Naopak Barcelonští zvýšili svůj náskok na prvním místě na deset bodů a budou doufat v zaváhání Realu ve večerním souboji s Betisem.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Espanyol Barcelona 2:1

05.03.2023 14:00

Góly: 25. Iván Sánchez, 62. Álvaro Aguado - 87. Martin Braithwaite

Valladolid se po sobotních zápasech 24. kola španělské nejvyšší soutěže propadl na osmnáctou pozici zaručující sestup do druhé ligy, ovšem na tuto skutečnost dokázal odpovědět na vlastním stadionu proti konkurenčnímu Espanyolu a díky nejtěsnějšímu vítězství 2:1 se vyhoupl na čtrnáctou příčku se sedmadvaceti body. Barcelonský výběr má na kontě taktéž sedmadvacet bodů a je dvanáctý jen díky lepšímu skóre.

Domácí vstoupili do tohoto nedělního utkání mnohem lépe a už po necelých pěti odehraných minutách se jim povedlo rozvlnit síť, když se prosadil kanadský útočník Larin, ovšem jeho trefa nakonec neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Real se dočkal kýženého vedení přesně po pětadvaceti odehraných minutách.

Po odvráceném přímém volném kopu z pravé strany a zpětném přistrčení Platy se opřel do balónu z dvaadvaceti metrů Iván Sánchez a jeho razantní projektil zaplachtil přímo k protější konstrukci. Espanyol od tohoto okamžiku přidal a vyrovnat mohl zhruba pět minut před přestávkou, nicméně Joselu po krátkém úniku orazítkoval dělovkou z patnácti metrů bližší spojnici.

Domácí si po změně stran hlídali hubený náskok a zvýšit ho dokázali krátce po hodině hry. Na pravé straně odvedl skvělou práci Plata, jenž naservíroval balón zpětně pro Álvara Aguada a ten okamžitou přízemní střelou z první zakroutil míč přímo do vzdálenějšího spodního růžku. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem chtěl definitivně rozhodnout Óscar Plano, ovšem proti jeho ráně skvěle zasáhl gólman Pacheco.

Stejný hráč si vytvořil další velkou možnost v 83. minutě, jenomže po rychlém brejku pouze napálil levou konstrukci. Espanyol ještě vykřesal naději na bodový zisk za další čtyři minuty, neboť skóroval dánský kanonýr Martin Braithwaite nekompromisní ranou z deseti metrů pod levou šibenici, nicméně hostům už na nic dalšího nezbyl téměř žádný čas.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Sevilla FC 6:1

04.03.2023 21:00

Góly: 23. Memphis Depay, 26. Memphis Depay, 53. Antoine Griezmann, 69. Yannick Carrasco, 76. Álvaro Morata, 90+2. Álvaro Morata - 39. Youssef En-Nesyri

Sobotní program 24. kola španělské nejvyšší soutěže uzavřel šlágr Atlética se Sevillou a po hodně divokém průběhu měl jednoznačného vítěze. Atlético se poslední dobou dostalo do dobrého rozpoložení a nyní nasázelo Seville hned šest branek, přičemž dvě branky zaznamenali Memphis Depay a Álvaro Morata. V La Lize si připsali na konto čtvrtou výhru u posledních šesti duelů a v tabulce se vrátili na třetí místo s pětačtyřiceti body.

Naopak hosté po pohárovém úspěchu s PSV na domácí scéně strádají, nyní zaznamenali již svou třetí prohru v řadě a z tohoto potupného debaklu se budou ještě dlouho vzpamatovávat. V tuto chvíli se nacházejí až na šestnácté pozici s pětadvaceti body a do pohárové Evropy mají daleko, navíc na sestupové pásmo drží náskok jediného bodu a ve zbývajícím průběhu je může čekat nervydrásající bitva o holé přežití.

Madridský výběr dominoval na trávníku od samého začátku a v úvodní dvacetiminutovce si vytvořil dvě solidní příležitosti. Ani ne po dvou odehraných minutách zahrozil pozdější hrdina Depay, který se po famózním Lemarově obloučku zjevil za defenzivou protivníka, nicméně balón mu na poslední chvíli odskočil od kopačky a brankář Bounou ho dokázal odzbrojit. Zhruba o čtvrthodiny později po obrovském závaru v šestnáctce Sevilly vystřelil z mírného úhlu Marcos Llorente a orazítkoval bližší tyč.

Atlético v podstatě rozhodlo o svém úspěchu v rozmezí 23. až 26. minuty, kdy hned dvakrát skóroval právě Depay. Devětadvacetiletý nizozemský útočník nejprve otevřel gólový účet po hezké akci středem hřiště, následně si naběhl do volného prostoru na závěrečnou kolmici Antoineho Griezmanna a svůj samostatný únik zakončil pohotovou přízemní střelou doprostřed branky.

Neuběhly ani další tři minuty a stejný hráč měl přesnou mušku podruhé, jelikož další rychlou akci zakončil přesným projektilem z hranice šestnáctky do pravé šibenice. Sevilla od tohoto okamžiku zvýšila obrátky a snížit se jí povedlo necelých deset minut před přestávkou. Ostrostřelec Youssef En-Nesyri využil skvělé práce Papeho Gueyeho na levé straně a díky finální nahrávce téměř od brankové čáry propálil gólmana Oblaka z bezprostřední blízkosti.

Avšak domácí po změně stran kontrolovali průběh a dvoubrankové vedení s vzali zpět po osmi minutách druhého dějství. Hvězdný Griezmann totiž vystřelil z dobrých dvaadvaceti metrů a jeho technický pokus nádherně zapadl ke vzdálenější konstrukci. Hosté mohli vykřesat naději na bodový zisk krátce po hodině hry, jenomže Suso nepotrestal Savićovu chybu v rozehrávce a z dobré pozice mířil příliš vysoko.

Svěřenci trenéra Diega Simeoneho přidali definitivní pojistku zhruba v polovině druhého dějství. Yannick Carrasco se po trochu šťastném přistrčení střídajícího Pabla Barriose ocitl před zcela prázdnou brankou a tu neminul - 4:1. Zmar Sevilly vyvrcholil zhruba dvacet minut před koncem, neboť po nedovoleném zákroku Llorenteho na Gueyeho neproměnil nařízený pokutový kop Rakitić a napálil jen pravou tyč.

Vzápětí na opačné straně přišel trest. Pátý zásah Atlética přidal nově příchozí Álvaro Morata, jenž po centru Griezmanna sice napoprvé nepřekonal Bounoua, ale pak se k němu míč znovu odrazil a při dorážce už neměl žádný problém rozvlnit síť. V 80. minutě navíc předčasně opustil trávník Gueye po druhé žluté kartě za přišlápnutí Hermosa a v nastaveném čase si připsal na konto svůj druhý gól tohoto duelu Morata, jenž levačkou z dvanácti metrů zavěsil přesně pod břevno.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Elche CF 0:1

04.03.2023 18:30

Góly: 88. Lucas Boyé

Utkání mezi Mallorcou a Elche přineslo překvapivý výsledek. Zvítězili v něm totiž hosté, a to díky jediné brance z osmaosmdesáté minuty, o kterou se postaral Argentinec Boyé. Ostrované se snažili v závěru utkání vyrovnat, což se jim i povedlo, gól Muriqiho ale nakonec vinou faulu neplatil. Elche tak poprvé v sezóně zvítězilo na venkovním hřišti a stáhlo manko na předposlední Valencii na jedenáct bodů.

Ani jeden z týmů si zkraje zápasu nedokázal vytvořit větší šanci ke skórování, první jakous takous příležitost měli Los Franjiverdes až po půl hodině hry. Povedený signál po rohovém kopu vyústil v zajímavé zakončení Mascarella, jeho rána ale bránu Rajkoviče těsně minula.

Druhý poločas unavoval diváky na Visit Mallorca Estadi ještě o něco více než první. Gólovou příležitost si vypracovali opět hosté, a to přibližně deset minut před koncem, kdy na Rajkoviče postupoval sám Ezequiel Ponce. Srbský gólman ale dokázal jeho střelu vytěsnit.

Psala se osmaosmdesátá minuta, když byl gólový účet konečně otevřen. Postaral se o to po přesném rohovém kopu Gumbaua Lucas Boyé. Ten dostal míč přesně na nohu a s trochou štěstí jej z první zavěsil pod víko. Ze své první velké šance zápasu se pak prosadili také Piráti. Jenže gól Muriquiho nemohl kvůli faulu Maffea platit, a tak po závěrečném hvizdu zkrátka platil stav 0:1.

Více informací k zápasu

UD Almería - Villarreal CF 0:2

04.03.2023 16:15

Góly: 76. Gerard Moreno, 88. José Luis Morales

Villarreal porazil ve 24. kole LaLigy statečně vzdorující Almeríi 2:0. Dlouho se zdálo, že klub z Andalusie po senzační výhře nad Barcelonou z minulého kola obere o body na vlastním hřišti dalšího favorita, ale místy až drtivou převahu Žluté ponorky dokázal v 76. minutě přetavit ve vítěznou trefu střídající Gerard Moreno. Hosté navíc prodloužili dlouhou sérii bez porážky s Rojiblancos trvající již 12 soutěžních duelů.

Hráči Villarrealu v minulém kole proti Getafe brzy inkasovali a blížili se už páté ligové porážce v řadě. Tu však nakonec gólem a asistencí odmítl Samuel Chukwueze. Tři body zapsala také Almería, když se jí povedl jeden z největších úspěchů sezony. V domácím utkání, v nichž patřila k nejlepším týmům celé soutěže, totiž skolila Barcelonu. Andaluský celek tak nabyl sebevědomí, které mu mělo pomoci potopit Žlutou ponorku.

Již v páté minutě ohrozil bránu hostů Léo Baptistao, jenž však nedokázal usměrnit přízemní centr do malého vápna mezi tři tyče. Pak už převzali otěže utkání hráči Villarrealu. Převahu v držení míče mohl přetavit v úvodní branku Ramón Terrats, ale jeho přízemní pokus dokázal vyrazit Fernando Martínez. Zkušeného brankáře nepřekonal ve 21. minutě ani razantně hlavičkující Juan Foyth. Fotbalisté ve žlutých dresech na trávníku dominovali celou první půli, jenže další gólovou příležitost si nevypracovali.

Po změně stran se obraz hry prakticky nezměnil. Tlak Žluté ponorky se pokusil v 52. minutě využít Yéremy Pino, ale jeho samostatný únik výborným zákrokem zastavil Diego Mariňo. Čerstvá posila domácích, která v bráně po přestávce nahradila zraněného Martíneze, se při svém debutu v novém angažmá zaskvěla také proti přízemní ráně Josého Luise Moralese. Rozhodující moment přišel až v závěrečné čtvrthodině, kdy se po několika minutách na hřišti prosadil Gerard Moreno. Zkušený kanonýr povedenou střelou na zadní tyč nedal Mariňovi šanci a vystřelil Villarrealu tři body. Ty ještě v 88. minutě pojistil třetí trefou v řadě Morales.

Almería tak domácí sílu nepotvrdila a nezískala ani bod. V příštím kole se 12. března představí na půdě Sevilly, Villarreal tentýž den přivítá Betis.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Girona FC 3:2

04.03.2023 14:00

Góly: 2. Enes Ünal, 14. Enes Ünal (pen.), 43. Borja Mayoral - 54. Valentín Castellanos, 80. Miguel Gutiérrez

Getafe porazilo ve 24. kole LaLigy doma Gironu 3:2 a díky druhé výhře z posledních tří zápasů se vynořilo ze sestupových vod. Výhru režíroval Enes Ünal, který se zaskvěl dvěma přesnými zásahy. Zdatně mu sekundoval i Borja Mayoral, jenž na jeden z Turkových gólů přihrál a do poločasu přidal i třetí branku Azulones. Girona po přestávce zmobilizovala své síly, víc než na snížení jí to ale ve výročním duelu mezi španělskou elitou nestačilo.

Girona už v aktuálním ročníku vstřelila úctyhodných 36 branek, jen o jednu méně ale inkasovala a její zápasy byly těmi nejgólovějšími v celé lize. Útok Getafe naopak patřil k těm nejhorším, a to i přes to, že měl ve svých řadách k dispozici elitního kanonýra Ünala. Turecký útočník se prosadil i v minulém utkání, kdy otevřel skóre na hřišti Villarrealu. Žlutá ponorka však duel otočila a Azulones poprvé během února nebrali ani bod.

Fotbalisté Getafe do duelu vstoupili podobně jako před týdnem, když tentokrát skórovali už po dvou minutách hry. Chybnou rozehrávku hostů nepotrestal po přihrávce Mayorala nikdo jiný než Ünal. Stejný hráč pak o 12 minut později s přehledem proměnil nabídnutou příležitost v podobě pokutového kopu a rozšířil svůj střelecký účet v této sezoně už na číslo 10. Girona sice následně přebrala iniciativu na trávníku a snažila se alespoň snížit, ze třetí branky v zápase se ale radovali Azulones. Dvě minuty před pauzou z hranice šestnáctky napřáhl Mayoral a přízemní ranou k pravé tyči rozvlnil síť za bezmocným Paulem Gazzanigou.

Gironistes se po změně stran podařilo korigovat výsledek, když v 54. minutě zužitkovali rychlý protiútok. Ukrajinská posila hostů Viktor Cygankov předložil míč Tatymu Castellanosovi a ten si tváří v tvář Davidu Soriovi věděl rady. I přes to ale byla znát velká frustrace hostujících fotbalistů, kterým se však 10 minut před koncem podařilo snížit na rozdíl jediného gólu. Miguel Gutiérrez se dostal k odraženému míči na hraně vápna a skrytým projektilem k levé tyči rozvlnil síť. Na vyrovnání už se ovšem Blanquivermells nezmohli.

Fotbalisté Getafe se tak radovali ze zisku velmi důležitého vítězství. V příštím kole se 10. března představí na půdě Cádizu, Girona o tři dny později přivítá Atlético Madrid.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Cádiz CF 0:0

03.03.2023 21:00

Góly: -

Real Sociedad se rozešel s Cádizem bez branek, i když šancí ke skórování měl několik. V páteční předehrávce si ale hlavní roli uzmul brankář Ledesma.

Pokusy o zastavení ligy nebo aspoň rematch toho "prokletého" zápasu s Elche zatím Cádizu nevychází, takže se musí soustředit na aktuální program. A ten ho dnes večer v předehrávce LaLigy nepostavil proti právě snadnému soupeři. La Real doma hájil skvělou třetí příčku v LaLize a doufal v jasné tři body, protože hosty převyšoval snad ve všech myšlených kategoriích.

Hostujícího brankáře Ledesmu taky hned na začátku vyzkoušel šikovný křídelník Takefusa Kubo, který dokonce tvrdě vypálil. Ledesma ale jeho projektil viděl z dálky a měl tedy dost času na reakci. Cádizu se ale jinak dařilo držet La Real na uzdě a moc blízko ke svému brankáři jej nepouštěl. Dlouho se La Realu nedařilo dostat soupeře pod tlak, snad až ke konci první půle se k tvrdé ráně odhodlal Brais Méndez. Ledesma si ale poradil i s jeho zakončením a dál držel pro outsidera bezbrankový stav.

Cádiz mohl po změně stran dokonce jít do vedení, jenže Roger Martí po obejití brankáře nedokázal zakončit přesně. Real Sociedad odolával jeho pokusům a naopak měl k dispozici zajímavou standardní situaci, kterou ale proměnit nedokázal!

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
24
20
2
2
46 : 8
62
2
Real Madrid
24
16
5
3
47 : 18
53
3
Atlético Madrid
24
13
6
5
38 : 19
45
4
Real Sociedad
24
13
5
6
32 : 23
44
5
Real Betis
24
12
5
7
32 : 25
41
6
Villarreal CF
24
11
4
9
28 : 23
37
7
Rayo Vallecano
24
9
8
7
29 : 25
35
8
CA Osasuna
24
9
7
8
22 : 23
34
9
Athletic Bilbao
24
9
6
9
33 : 26
33
10
RCD Mallorca
24
9
4
11
21 : 25
31
11
Girona FC
24
8
6
10
38 : 38
30
12
Celta Vigo
24
7
7
10
26 : 34
28
13
Espanyol Barcelona
24
6
9
9
30 : 36
27
14
Real Valladolid
24
8
3
13
18 : 34
27
15
Cádiz CF
24
6
8
10
18 : 35
26
16
Getafe CF
24
6
7
11
23 : 32
25
17
Sevilla FC
24
6
7
11
27 : 39
25
18
UD Almería
24
7
4
13
28 : 42
25
19
Valencia CF
24
6
5
13
27 : 28
23
20
Elche CF
24
2
6
16
18 : 48
12

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (105)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Socky tu LM ještě klasicky zadrbou...

Reagovat
Phillipinho

Klasicky jim zacina dochazet dech no. Dneska kdyz Atleti porazi Sevillu, tak je preskoci.

Betis bez Fekira a Canalese to bude mit proti Realu tezky…

Reagovat
Phillipinho

Nejlepsi zapas v sezone Griezmann po MS nejlepsi hrac cely ligy, Depay ukazal, ze za 3 miliony je to od Barcelony obrovskej darek. Jinak Sevilla smerem dozadu velkej pruser…

Reagovat
MarcoBanco

6 golov od Atletica som ešte asi nevidel Atletico hralo tak dobre alebo Sevilla tak zle?

Reagovat
Phillipinho

Kombinace. Atletico hralo energicky a rychle, jak jsem dlouho nevidela. Ale Sevilla byla v obrane opravdu hodne slaboucka. Budou mit jeste co delat se zachranou…

Reagovat
Israha

Atletům tam spadlo všechno, smrtící v zakončení, naopak Sevilla pár možností za hratelného stavu zahodila. Za mě rozdíl hlavně v nastavení mysli, u Sevilly patrná frustrace a zoufalství, Atleti naopak jako by prostřednictvím Chola chytili další dech.

Reagovat
Phillipinho

Ta kabina je po odchodu toxickyho Felixe uplne jinak semknuta. Cela ta brazilska portugalsko- brazilska parta (Felix, Cunha, Felipe, Lodi) je pryc a je to znat.

Reagovat
Israha

Takže myslíš, že to nebylo o Cholově vyčerpání coby stratéga, ale o neklidu v kabině? Protože jestli odchod Felixe bylo to, co takhle "odšpuntovalo" výkony něktzerých hráčů a hlavně Griezmanna, tak parádní krok vedení. Griez v téhle formě je skrz komplexnost výkonů rozdílovější, než kdy Joao může být. Upřímně jsem nečekal, že se po té anabázi s Barcelonou ještě vrátí na vrchol.

Reagovat
Phillipinho

On to i Cholo nekolikrat na tiskovce tak neurcite naznacoval. Ted i vyplynulo na povrch, ze dost hracu bylo s Felixovo chovanim nespokojeno a vytvarelo to dost napjatou atmosferu. Myslim, ze dost lidem v tymu a hlavne Cholovi se po jeho odchodu ulevilo.

Takovy vykony Griezmanna jsem uprimne taky necekal. Tohle je regulerne uroven pred ochodem do Barcelony. Presne jak pises - zatimco Felix ti nabidne nekolik hezkych momentu za zapas, okolo Griezmanna se toci naprosto vsechno a navic maka i smerem dozadu, jak snad zadny z ofenzivnich hracu v Evrope.

Reagovat
Israha

Mě napadlo zrovna u včerejšího zápasu, že podobně celoplošně aktivní a rozdílový útočník byl Rooney, ale to už nějakých pár let je . Jinak nikdo takový, co by to běhání nahoru dolů měl zároveň spojené s produktivitou v takové míře, asi opravdu není.

Reagovat
Elliasson

Ty jo, a to jsem měl Felixe rád. Loni náš tým táhnul právě on, mám pocit.

Reagovat
Freedo

Ahoj španělská sekce, rád bych se podělil o delší rozhovor s kamarádem, který je rodilý Bask a celoživotní fanoušek Athelticu Bilbao. Probrali jsme identitu klubu, fanouškovskou scénu, ale třeba i baskický separatismus. K přečtení zde: https://zahranicivapna.blogspot.com/2023/03/interview-s-davidem-o-athleticu-bilbao.html

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
Mercury

Reagovat
Keboto

Reagovat
Juan Román Riquelme

https://www.elmundo.es/deportes/futbol/2019/07/03/5d1d1d18fc6c8381488b45fb.html

Zajimave, ze Bask a nezmini, ze navarros muzou hrat legalne za Athletic Club (priklad: Oihan Sancet, Raul García, Iker Muniain, Nico Williams, Alex Berenguer a z nedavne historie napr Javi Martínez). Riojanos samozrejme muzou taky, ale musi projit pres Lezamu, tak to udelal El Leon de Bizkaia - Fernando Llorente Torres, rodak z Rincon de Soto, la Rioja baja.

Takytak muze hrat za Athletic jakykoliv Bask, z francouzsky casti País Vasco, jak to udelal Aymeric Laporte. Nebo jakykoliv hrac baskickych rodicu (Fernando Amorebieta), nebo kdo se narodi v Euskal Herria (Kenan Kodro, los hermanos Williams, etc)

Reagovat
LAM

Hodně vydřené 3 body ale jsou doma

Jinak jsme si to opět krásně sami znepříjemnili. Místo toho aby se šlo do vedení 2:0 tak se šlo do deseti Araujo nebude na Athletic

Teď to chce dobít baterky, protože se denska opravdu moc neběhalo a snad s Pedrim a Lewou za týden už na 100%

Reagovat
2miguel1

Kedy sa očakava prichod Lewandowskeho Pedriho a Dembeleho?

Reagovat
Fumetsu

Dembele by mohl dostat na Bilbau pár minut a na Real ready.

Lewa na Real 100% ready a možná už i na Bilbao nějaká větší porce minut.

Pedri Bilbao vynechá a proti Realu otazník ještě.

Reagovat
Jordi Alba

Jestli jenom na Athletic, tak furt dobrý, i když oni se na nás vždycky vyhecujou. Valencia ale teda strašně marná, člověk si pamatuje ty přemotivovaný bitvy a teď nula nula nic proti 10.

Reagovat
netopier

To vylúčenie paradoxne uškodilo, pretože Barcelona si viac dávala pozor vzadu. Zase sa ukázalo, že keď sa súper zatiahne, tak je tento tím absolútne bezzubý a čítateľný. Prosím už žiadne presilovky do konca sezóny.

Inak skvele kopol penaltu ten pičus.

Reagovat
Raul=Real

Ďakujeme Carlo, dovidenia

Reagovat
Jordi Alba

Ten Vinícius bude asi taky dobrej debílek, v 91. minutě za stavu 0:0 místo podání ruky se tam další minutu hádat.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle Betis, 9 bodů a Almeria je zapomenuta

Reagovat
O.Giroud

Co ma ten Vinicius kazdy zapas s niekym problem

Reagovat
Rizek

Pak ho někdo pošle do prdele a on brečí, že jsou na něj rasistický urážky, hňup.

Reagovat
CHONG

Směrem dopředu bohužel úplně bez nápadu. Být 9 bodů za touhle Barcelonou je ostuda

Reagovat
2miguel1

Dostali sme 8 golov v lige, wtf. Tato Barca je velmi dobra abude este lepsia

Reagovat
CHONG

To je vidět v Evropě, jak "dobří" ve skutečnosti jste...

Reagovat
2miguel1

To je štyl hry. Musime to v Europe vylepšiť, ma to este rezervy ale v Španielsku nemame konkurenciu, Real na nas pod Xavim nema. Takisto štylom hry je Real dobry v europe, ale on dobry proste nieje a to musite uznať aj vy. Ja tomu hovorim hra na "švaba", nieco ako my na SB teraz. Do buducna musite nieco robit, lebo Xavi si vas bude vodiť aj nadalej.

Reagovat
CHONG

V lize konkurenci nemáte, protože tam v současnosti žádná není, my jsme jaloví, Atleti dvojnásob a ostatní týmy vůbec konkurenci v boji o titul nepředstavují... Pak ale přijde Evropa, kvalitní soupeři a vše (styl, obrana, Xavi) se vám v mžiku bortí jak domeček z karet...

Reagovat
2miguel1

Tak znova. Je to štylom hry. Futbal sa za posledne roky velmi posunul, za jeden zapas mame okolo 22-tisic dat. Take City je podla mna, nato ako dobre hra, velmi jalove v europe. V lige ale dominuje a keby si mam vybrat, ktory klub hra v UK najlepsie tak City na zaklade dlhodobej suťaže. Guardiola, Arteta, Xavi hraju pekny utočny ale otvoreny futbal. V lige ta za to nepotrestaju az tak ako v LM ale ta kreativita sa štatisticky zakonite prejaví prave v lige. Teraz ale velmi doležita vec, myslel som si, že my niesme schopni zavriet našu hru, ale bol som milo prekvapeny vo štvrtok, toto je cesta ako hrať aj v Europe - kazili sme hru a kazit je vzdy lahšie. Vy to mate ťažšie, vy kaziť viete, povedal by som dokonale, ta LM vam ide, ale ako hovorim, to je hra na "švaba" a dokonale protiutoky. No v lige musite tvoriť lebo 18 tímov bude zalezených a tvoriť je vždy ťažšie.

Reagovat
Rizek

To fakt nemá cenu očekávat. V lize nás za naše chyby nepotrestají, protože tam chybí kvalita, ale v pohárech je to jiná písnička. Bohužel.

Reagovat
Unique

Zajímavý názor, na kterém asi něco bude

Reagovat
USA_osloboditel

Tvojho Xaviho sme už porazili a porazíme ho znova. My potrebujeme omladiť, tie legendy majú 35 a viac, prachy nato sú čiže si dávaj bacha na slová radšej.

Reagovat
dextroza_m

Porazili jste nejslabší Barcerlonu v rozkladu, gratulace vítězi LM, další trofej máte

Reagovat
Visca el barca

No z šesti zápasů je to 4:2 pro Xaviho puso A to ta jedna výhra je v období kdy Barcu přebíral.

Reagovat
Unique

Reagovat
USA_osloboditel

To bývalá otázka času dokedy naši páni za zenitom ešte budú stačiť, no evidentne už to není čo bývalo a treba omladiť. My aspon máme prachy na rozdiel od vás. Xavi není žiaden stratég, hra sračku ale má tam mladých hráčov čo to ubehaju. Za toto ste sa ochudobnili finančne na 30 rokov, to by vymysleli v cirkuse, gratulácia veru.

Reagovat
USA_osloboditel

A odkedy sa tam ráta turné, kde sme s vami hrali 1 zápas vtedy?

Reagovat
Unique

Reagovat
Patt

Letos se soustředíme na LaLigu a Copu a budou 2 trofeje. Příští rok LM. Za to Real letos odejde s prázdnou....

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo je vidět ve Španělsku, jak "dobří" jste ve skutečnosti vy...

Reagovat
patas92

Rychlé vypadnutí Barcelony z evropy bude letos jejich největším úspěchem.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Rizek

Oni jsou dlouhodobě schopni se koncentrovat na vybrané mače a mají vítězného ducha, takže v LM postupují, ikdyž by neměli. To my neumíme.

Reagovat
CHONG

Já na rozdíl od miguela netvrdím, že jsme velmi dobří...

Reagovat
dextroza_m

Jsme nejlepší v lize, kterou jste součástí, co se ti nelíbí?

Reagovat
CHONG

Já jenom říkám, že označovat současnou Barcelonu jako velmi dobrou mi přijde dost nadnesené... Ano, v lize letos dominujete, ale její úroveň je tuto sezónu fakt slabá, my jsme po MS jaloví, Atleti jsou jaloví od začátku sezóny a žádný jiný konkurent tam de facto není... Ostatně pak přijde Evropa a jste schopní porazit akorát Plzeň (a to Bayern, Inter ani United nejsou letos žádný válec).

Reagovat
Visca el barca

Ach jo. Chápeme, že Tebas nám háže klacky pod nohy jak to jenom jde? Nebýt strop, tak si pořídíme levé křídlo a beka a máte s náma sakra problém.

Reagovat
CHONG

Jj, to už známe, všichni vám hází klacky pod nohy...

Reagovat
bobis21

Jasně, za všechno může Tebas. Vůbec za to nemůže Barcelona, která je vedená hůř než průměrný cirkus.

Reagovat
Gazdo

Ved sme minuliu neskutocne prachy. Zas sa netvarme ze sme v lete chudaci nemohli nakupovat

Reagovat
Visca el barca

Net spend 70 milionů euro mi nepřijde zas tak hrozný číslo, potom co se ve fotbale poslední dobou děje.

Reagovat
dextroza_m

Jako velmi dobří opravdu nejsme, sice vedeme, ale co z toho, když ty zápasy většinou nebaví. Evropa byla pro nás asi ještě moc brzo, než si to sedlo (tím nemyslím United), ale Inter k vyřazení určitě byl.

Reagovat
Kluivert9

No právě tohle Proto je potřeba vždycky hned otočit diskuzi k Evropě, kde naše vypadnutí je jejich největší letošní trofej

Reagovat
CHONG

V tom jste machři spíš vy, oslavovat neúspěchy Realu se stejnou vervou jako vaše úspěchy.... Mně prostě jenom přijde mimo se bít v prsa, jak jste strašně dobří, když v konfrontaci v Evropou porazíte jenom Plzeň...

Reagovat
Kluivert9

Nikdo se v prsa nebije, ale prostě v přímé konfrontaci se na nás nechytáte a neustálé poukazování na Evropu to nezmění.

Reagovat
CHONG

Tobě zásadním způsobem uniká pointa. To, že se na vás v přímé konfrontaci letos moc nechytáme vám vůbec nikdo nebere. Já celou dobu reaguji na miguelovo vyjádření, že jste velmi dobří. Kdyby to byla pravda, tak v Evropě porazíte i někoho jiného než Plzeň...

Reagovat
Visca el barca

Dej nám čas. To jádro je mladé a kvalitní. První je důležité vyhrát ligu. Oni ty zkušenosti přijdou

Reagovat
Visca el barca

No já si zas myslím, že jsme v dlouhodobé soutěži na lepší úrovni než vy. V Evropě strádáme, ale pro mě nejvíc nepochopitelná věc je, že se tam už druhej rok v klídku držíte. Až jste přehráli jen Live.

Reagovat
USA_osloboditel

Ukľudní sa, nemáte prachy nato aby ste konkurovali.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
USA_osloboditel

Vy ste sa ochudobnili na 30 r. o peniaze predajom práv, musíte splácať dlhy po hrdinovi Bartovi, úver na štadión, znižovať platový strop.

Reagovat
dextroza_m

Ty jsi taaak chytrý, ještě, že tě tady máme... a teď seber aktovku a mazej, za chvilku Vám začíná hodina zpěvu nebo malování.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý bod.

Reagovat
Unique

Dobrej bod z venku.

Reagovat
Tony Stark

9 bodov za takou úbohou Barcelonou, aká pod Xavim je, je na grc

Reagovat
dextroza_m

Je otazník, kdo je ubohý

Reagovat
Tony Stark

Katalánsky klub prešpikovaný kšeftami, trestnými stíhaniami, podvodmi pri prestupoch, očierňovaním vlastných hráčov či novinárov a platením rozhodcov

Reagovat
dextroza_m

Tak hlavně, že ten Madridský je křišťálově čistý už od svého založení

Reagovat
Kluivert9

Dostáváte bídu od nejslabší Barcy za 20 let, tak nevím, co chcete dělat další sezóny...

Reagovat
USA_osloboditel

Keby si rozmýšľal pochopíš, že 4 legendy sú už za zenitom. To sa pýtaš nás ktorý máme 300 mil. eur v hotovosti bez dlhov a vy vybieleny účet?

Reagovat
Kluivert9

A Mbappeho už skoro rok taky máte.

Reagovat
sergi

Bez dlhov? Real dlhy má chlapče.

Reagovat
USA_osloboditel

Vašich rozmerov? Si pozri Perezovu tlačovku aký sme dosiahli čistý zisk a splatili čo sa dalo.

Reagovat
sylarko

to su len reci jak ked ti laporta tvrdi, ze je vsetko ok. rozdiel je len v tom, ze ked to povie perez tak tomu veris a ked laporta tak budes tvrdit opak len preto lebo si fanda realu....

Reagovat
sergi

Splietaš niekoľko vecí naraz, napísal si "máme 300 mil. eur v hotovosti bez dlhov a vy vybieleny účet?" oboje sú koko*iny. Real dlhy má a Barcelona peniaze tiež. O množstve sa nikto nerozpráva.

Reagovat
Visca el barca

Zatím furt jen machrujete jak někoho koupíte a pořád nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Modrič s Kroosem budou hrát v základu do padesáti

Reagovat
LAM

Tak ono se moc nemluví, že koupili tchouameniho skoro za 100 míčů, což byla hodně přestřelená částka.

Reagovat
madridcan

Konkrétne si si veľmi debilný príklad vybral

Reagovat
drussbarb

Máte pod polštářem slušný ranec, to je pravda

Reagovat
JM

Třeba zase nějaký další titul v LM.

Co vy, zfinalizujete hattrick v nepostupu ze skupiny LM?

Reagovat
Kluivert9

Příští rok Barca bude v LM nasazená, takže máte po pohádce a vaší hlavní trofeji.

Reagovat
mistr129

Gratuluji, chystáte se zařadit mezi asi 8 větších klubů a vyhrát všechny hlavní soutěže někdy v blízké době?

Reagovat
JM

A jakou hlavní soutěž Real nevyhrál?

Reagovat
mistr129

Myšleno v jedné sezoně, nepřesně jsem napsal

Reagovat
JM

Aha. Já myslím, že určitě

Každopádně to pro mě není úplně měřítko velkého klubu. To je spíš ukazatel jedné nesmírně povedené sezóny.

Důležitější (lepší ukazatel) je 14 titulů v LM (letos 15 ) nebo 35 ligových titulů. Například.

Reagovat
mistr129

No jak se to vezme. Souhlasím, že treble je už trochu navíc (kvůli Copě), ale LM bez vítězství v lize je taková...divná

Reagovat
JM

Já jsem s tím úplně v pohodě

Reagovat
sergi

V LM je Real inde to áno. Na druhú stranu 35 vs 26 ligových titulov nie je taký markantný rozdiel, keď vezmeš ohľad na éru Franca, kedy iné kluby veľa vody nenamútili.

Inak hej treble neni niečo čo určuje veľkosť, ale veľa klubov ho nemá teda (presnejšie 7 klubov v rámci UEFA).

Reagovat
smazaný uživatel

>keď vezmeš ohľad na éru Franca, kedy iné kluby veľa vody nenamútili

Myslis tech 20 titulu, ktery Barcelona v ty dobe (1939-75) vyhrala jo? Pro srovnani, Real jich vyhral 21. Ohromny rozdil. Jo a btw, dalsi fun fact, prvnich 18 let Francova rezimu (1939-54) nevyhral Real ani JEDEN titul. A pockej, to stale jeste neni konec.. CdR vyhrala Barcelona za celou dobu, co byl Franco, Barcelona vickrat (9x) nez Real (6x). A nebyla jedina, 9x vyhral i Athletic.

Reagovat
sergi

Takže na toto už nemusím reagovať.

Reagovat
JM

Pokud vezmeme tituly v letech Francovy vlády, tedy 1938 až 1975, tak Real získal 14 titulů, Barcelona 8, Atlético 7, Valencia 4, Athletic 2 a Sevilla 1 titul.

To mi zase nepřijde, že by si ostatní kluby vůbec nekoply a byly bez šance.

Navíc Franco sice byl centralisticky zaměřený a silně promadridský, ale v oblibě měl spíše Atlético, jelikož se jednalo o vojenský klub.

Jinak souhlasím. Treble je něco, co Realu chybí. Na druhou stranu mají třeba hattrick v LM. Jako jediní na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ted to pocitam, nevim kde jsem vzal ty cisla. Priste si fact check udelam sam.

Reagovat
sergi

Okej poviem to inak, nebol veľký oblúbenec Kataláncov (nemyslím len futbalovo).

Ale takto tie čísla nevyzerajú AŽ TAK jednoznačné, neviem prečo som to tak mal fixnuté.

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético bylo "vojenské" do roku 46, potom už má pověst spíše dělnického, levičáckého klubu, co se týče fanbase. Což je úplně mimo fašistu Franca.

Reagovat
smazaný uživatel

nebo jak říkáš ty, centralistu

Reagovat
LAM

9 bodů je paráda , ale před náma zápas na Bilbau a EC, takže uvidíme co bude poté.

Reagovat
Unique

Přesně tak. Hlavně neusnout na vavřínech. Ve hře je ještě dost bodů.

Reagovat
ACSeRw!n

logicky se setrime na LM, za me spokojenost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele