Sparta ve čtvrtfinále dala od začátku důvěru mladičké brankářce Kožurikové, na druhé straně se představila ještě donedávna útočnice letenských Šubrtová, která se stala další hráčkou na trase Sparta – Slovan. První větší šanci si však vytvořily Pražanky, Sonntagová však nezakončila přesně. I další šance měla spíše Sparta, zakončení Martínkové však zlikvidovala Pižlová, zkušená brankářka domácích si poradila i s dalším zakončením soupeřek, nebo svěřenkyně trenéra Masaryka nemířily přesně.

I druhý poločas se odehrával spíše na polovině Slovanu, Martínková dokonce rozvlnila síť, ale gól neplatil pro ofsajd. Domácí brankářku se nepodařilo překonat ani Cvrčkové, dorážka Martínkové byla zblokována na rohový kop. Litovat zahozených šancí mohly Pražanky nakonec v závěru, kdy zazlobily Severočešky po několika standardních situacích, ale i brankářky hostí Kužuriková zůstala nepřekonána a o postupujícím musely rozhodnout pokutové kopy. První dvě série se však domácím fotbalistkám nevydařily a jelikož sparťanky nezaváhaly ani jednou, z postupu do semifinále se radovala Sparta.

„Byl to hodně vyrovnaný zápas, hrály jsme do poslední minuty a v pokutových kopech jsme potvrdily, že jsme ty lepší a myslím si, že je to zasloužené. Při pokutových kopech musí být člověk sebevědomý, jít do toho, že to vychytá a nebýt nejistý,“ uvedla brankářka vítězek Kožuriková.

„Čekalo nás velmi těžké utkání. Věděly jsme, co bude Sparta hrát, ale také jsme věděly, co chceme hrát my. Bylo to hodně soubojové, trochu nám vázla rozehrávka, trápily jsme se, ale myslím si, že celý zápas jsme nebyly horším týmem a držely jsme se soupeřem krok. Bohužel to nevyšlo. Penalty jsou samozřejmě o hlavě, tentokrát jsme je nezvládly, snad to příště bude lepší,“ dodala kapitánka domácích Košíková.
 
Poslední čtvrtfinále Poháru žen FAČR se dohraje v neděli, kdy do Edenu přijede ostravský Baník.

Čtvrtfinále Poháru žen FAČR
FC Hradec Králové – 1.FC Slovácko 0:4 (0:1)
FC Viktoria Plzeň - Lokomotiva Brno H.H. 4:2 (2:1)
FC Slovan Liberec – AC Sparta Praha 0:0 (2:4 pen.)
05.03. 14:00  SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava (Eden - UMT)

Liberec ženy - Sparta ženy 0:0, 2:4pk (3.3.2023, Pohár žen FAČR, Liberec - Doubí)

Liberec ženy - Sparta ženy 0:0, 2:4pk (3.3.2023, Pohár žen FAČR, Liberec - Doubí)