Hlavní obsah

Barcelona - Valencie 1:0Barcelona výhrou nad Valencií navýšila v čele španělské ligy náskok na Real

Aktualizováno

Lídr španělské fotbalové ligy Barcelona v 24. kole udolala doma 1:0 Valencii, ačkoliv hrála od 59. minuty bez vyloučeného obránce Araúja. Katalánci mají v čele soutěže už devítibodový náskok na Real Madrid, který pouze remizoval bez branek na hřišti Betisu Sevilla.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Fotbalista Barcelony Raphinha (vpředu) slaví trefu do sítě Valencie.

Článek

Duel na Camp Nou rozhodl po čtvrthodině hlavou Raphinha. Barcelona mohla navýšit skóre po změně stran, Torres ale nedal penaltu a Fati záhy trefil tyč. Favoritovi zkomplikoval úlohu Araújo, který po Koundého chybě stáhl unikajícího protihráče a viděl červenou kartu. Valencie ale proti oslabenému soupeři jen potvrdila trápení a prohrála šesté z posledních sedmi ligových utkání.

"Netopýři" zůstávají na předposledním místě tabulky. Barcelona se oklepala z porážky s Almeríou a poosmé v sezoně La Ligy zvítězila 1:0, což je nové klubové maximum.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Útočník Realu Madrid Vinícius Junior střílí kolem obránce Betisu Germanem Pezzellou.

Real se stejně jako ve čtvrtečním El Clásicu proti Barceloně v úvodním semifinále Španělského poháru (0:1) střelecky neprosadil. "Bílý balet" ztratil v lize počtvrté z posledních sedmi zápasů a opět si zkomplikoval obhajobu titulu. Betis drží v tabulce pátou příčku.

Španělská fotbalová liga - 24. kolo:
Valladolid - Espaňol Barcelona 2:1 (25. Sánchez, 62. Aguado - 87. Braithwaite)
FC Barcelona - Valencie 1:0 (15. Raphinha)
Vallecano - Bilbao 0:0
Betis Sevilla - Real Madrid 0:0.
Sobotní zápasy La Ligy naleznete ZDE

Reklama

Související témata: