Vítěz wimbledonské čtyřhry řádí ve dvouhře, Max Purcell v Indii zkompletoval hattrick

Zdroj fotky: ATP

Austrálie zažila úspěšný tenisový víkend. Kromě Alexe de Minaura triumfoval i Max Purcell. Ten včera opanoval challengerový turnaj v Pune. Získal tak třetí titul v řadě a v Indii zaznamenal hattrick.

Úspěšný ve čtyřhře, nevýrazný ve dvouhře

Australskému tenistovi se minulý rok ve dvouhře moc nedařilo. Max Purcell sezónu 2022 zakončil jako 220. hráč světa. Naopak ve čtyřhře byl úspěšný. Po boku Matthewa Ebdena si zahrál finále Australian Open a vyhrál čtyřhru ve Wimbledonu. Rok zakončil jako 30. nejlepší deblista světa.

Nyní se Australanovi začalo dařit i ve dvouhře. V lednu úspěšně prošel tříkolovou kvalifikací na Australian Open. Ani v jednom ze zápasů neztratil jediný set. Následně mu ale hned v prvním kole vystavil stopku Emil Ruusuvuori.

Úspěšné tažení po indických turnajích

Do svého programu zařadil i challengerové turnaje v Indii. To se ukázalo jako dobré rozhodnutí. Do Indie odjel na začátku února. První turnaj se konal v Čennaji. I jako nenasazený sebevědomě procházel pavoukem turnaje až do finále. Tam po třísetové bitvě porazil Nicolase de Alborana a získal svůj třetí titul z challengeru a první od roku 2021.

Následoval přesun do Bengaluru, kde měl již od začátku plné ruce práce. Na turnaji odehrál čtyři třísetové zápasy a na cestě k titulu vyřadil hned tři nasazené hráče. Jedním z nich byl druhý nasazený a krajan James Duckworth. Toho Purcell porazil po setech 3-6, 7-5, 7-6 a po týdnu slavil zisk druhého letošního titulu.

Třetí zastávkou Australana bylo Pune a i tentokrát se na konci týdne mohl radovat ze zisku titulu. Ve finále se utkal s Lucou Nardim, kterého porazil ve čtvrtfinále v Bengaluru. Ital v minulosti ovládl všechny finálové zápasy na challengeru. Tentokrát ale byl na Australana krátký. Purcell vyhrál s přehledem 6-2, 6-3, díky čemuž oslavil v Indii hattrick.

Max Purcell se může těšit na výrazné vylepšení žebříčkového maxima. Před prvním turnajem se v žebříčku nacházel na 203. pozici. Dnes se díky zisku tří titulů v řadě poprvé posunul do TOP 100, konkrétně na 95. místo.

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full