Je rozhodnuto, Novak Djokovič si v USA ani letos nezahraje

Zdroj fotky: Getty Images

Novak Djokovič až do poslední chvíle čekal na rozhodnutí týkající se jeho vstupu do USA. Dlouhé čekání se dnes dočkalo konce. Ne naočkovaná světová jednička si bohužel ani letos turnaje v Indian Wells a Miami nezahraje.

Žádost Srba byla zamítnuta

Novak Djokovič je odpůrcem očkování. To mu již minulý rok velmi zkomplikovalo sezónu. Problémy se objevily i letos. V USA je povinné očkování proti covidu-19 až do května stálým pravidlem pro vstup do země. Srbský tenista se tak musel odhlásit z turnaje v Indian Wells.

Podle jeho bratra Djordjeho podal Novak žádost o okamžitý vstup do Spojených států amerických. Ta ale byla zamítnuta a světová jednička si tak jarní turnaje v USA nezahraje ani letos.

"Novak potřebuje zvláštní povolení ke vstupu, vzhledem k tomu, že USA stále nevpouštějí do země neočkované cizince, což je neuvěřitelné vzhledem k tomu, že jsme byli svědky velkých sportovních manifestací s neočkovanými sportovci po celém světě," řekl pro srbská média minulý měsíc.

Kritika od profesionálních hráčů

Rozhodnutí nepustit do USA jednoho z nejlepších hráčů historie vyvolalo v tenisovém světě velkou vlnu negativních a kritizujících reakcí. Na svém twitterovém účtu se k situaci vyjádřil například John Isner, Billie Jean King a organizátoři US Open a Miami Open.

„Nebojte se, 11. května už bude v pořádku pustit ho do USA. Do té doby je to příliš nebezpečné,“  napsal ironicky americký bombardér John Isner.

„Novak Djokovič je jedním z největších šampionů našeho sportu. Americká tenisová asociace a US Open doufají, že mu bude udělena výjimka, aby mohl vstoupit do země a fanoušci ho měli možnost znovu vidět v akci v Indian Wells a Miami,“ znělo v příspěvku organizátorů amerického grandslamu, který sdílela i Billie Jean King.

Minulý rok přišel Novak Djokovič kvůli očkování o mnoho turnajů. Nemohl si zahrát Australian Open a US Open. Dále také přišel o velké turnaje v Indian Wells a Miami, Montrealu a Cincinnati. První dva zmíněné turnaje si kvůli restrikcím nezahraje ani tento rok.

Zdroj článku: BNP Paribas Open
Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi

Nejnovější komentáře

Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full