Český výběr zvládl na podzim 1. kolo kvalifikace o postup na ME 2023, ve kterém vyhrál svoji skupinu v Lize A. Tým trenéra Miroslava Zbořila sice na úvod podlehl těsně domácímu Maďarsku, pak ale přišel skvělý obrat proti favorizovanému Norsku a výhra nad Bosnou a Hercegovinou.

Ve 2. kole kvalifikace se reprezentantky do 17 let střetnou o postup na EURO s Rumunskem, které právě hostí jednu ze sedmi kvalifikačních skupin Ligy A, s Estonskem a Polskem. Před samotným turnajem absolvoval český národní tým přípravný turnaj v Portugalsku, kde přišly ale těsné prohry s Walesem, Srbskem i Portugalskem. „Věříme, že poznatky z tohoto turnaje nám, a hlavně děvčatům, pomohou se co nejlépe připravit, abychom v každém zápase předvedli výkon minimálně tak dobrý jako v posledním střetnutí s domácím Portugalskem,“ hodnotil přípravu trenér Miroslav Zbořil.

Mladé Češky se sešly v neděli a během pondělí se letecky přesunuly do Rumunska, kde je již ve středu čeká první duel s domácím výběrem. Následně se lvice poměří s Estonskem, které hostí letošní ME 2023 a na závěr přijde utkání s Polskem. Na finálový turnaj postupují pouze vítězové sedmi kvalifikačních skupin Ligy A, které doplní pořádající Estonsko. Čtvrté týmy naopak sestupují do Ligy B pro 1. kolo kvalifikace v dalším ročníku. V Rumunsku je jednoznačným cílem uspět a postoupit do podzimní fáze Ligy A. Ve hře je samozřejmě i možnost postoupit na EURO, ale my půjdeme zápas od zápasu a uvidíme, jaká bude realita. Nikoho ze soupeřů nelze před začátkem turnaje odepisovat,“ upozornil trenér Zbořil.

Úvodní duel s domácím Rumunskem bude možné sledovat ve středu od 15 hodin živě na stránce FRF.TV. 

WU17 – 2. kolo kvalifikace ME 2023, Liga A - Rumunsko
8.3. 15:00 Česko – Rumunsko (Centre FRF, Buftea, ROU) – LIVE STREAM
11.3. 10:00 Česko – Estonsko (Centre FRF, Buftea, ROU)
14.3. 15:00 Polsko – Česko (Concordia, Chiajna, ROU)