Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN: Předkolo play-off zahájila vítězně domácí mužstva, v Olomouci se nedohrálo

Úřadující šampioni z Třince neprožili úspěšnou základní část a skončili šestí, ale předkolo play-off odstartovali výhrou. Ve Werk Areně udolali srdnatě vzdorující Litvínov 3:1. Liberec přejel Plzeň 4:1 a Brno porazilo Mladou Boleslav 4:2. Zápas Olomouc – Karlovy Vary byl po první třetině za stavu 2:0 kvůli problémům s kluzištěm přerušen a následně ukončen.

Skvělý Mazanec deptal litvínovské střelce

Utkání ve Werk Areně naznačilo, že tabulkové postavení po základní části nemusí v předkole play-off nic znamenat. V lepším rozpoložení do něj navíc vstupovala Verva, která šestkrát za sebou zvítězila. Oceláři naopak šest z posledních osmi kol prohráli. 

Po bezbrankové první třetině je však poslal do vedení Vladimír Dravecký. Andrej Kudrna sice v čase 38:26 dokázal vyrovnat, ale Daniel Kurovský vrátil v úvodu třetí části domácím náskok. Poté orazítkoval tyč aktivní Kudrna, což Martin Růžička při power-play Vervy potrestal a stanovil konečný výsledek. Ocenit je nutné i výkon nejlepšího hráče zápasu Marka Mazance, který lapil 28 střel hostů.    

HC Oceláři Třinec – HC Verva Litvínov 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 26. Dravecký, 47. Kurovský (Miloš Roman, Marian Adámek), 60. M. Růžička (Marcinko) – 39. Kudrna (M. Sukeľ). Rozhodčí: Jaroš, Jeřábek – Klouček, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 4089.

Je nám líto, video expirovalo.
Zápas Olomouce a Karlových Varů se nedohrál

Rýha v ledu vystavila stopku všem

Z utkání v Olomouci se odehrála pouze první třetina, po níž vedli domácí hokejisté 2:0. Hostujícího brankáře Štěpána Lukeše postupně překonali Silvester Kusko a Pavel Musil.

Po úpravě kluziště rolbou zůstala na ledě rýha. Začátek druhé části sudí několikrát odložili a po více než dvouhodinové prodlevě od skončení úvodního dějství navzdory snaze pořadatelů o nápravu a vyhlazení ledu střetnutí předčasně ukončili.

O osudu duelu se má podle jednoho z dvojice sudích Jakuba Šindela rozhodnout do čtvrtka po dohodě klubů. V případě neshody rozhodne ředitel soutěže Martin Loukota společně se zástupci Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK), která extraligu řídí.

"Rozhodne se nejpozději ve čtvrtek do 11:00," upřesnil Loukota.

HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary po první třetině 2:0

Branky a nahrávky: 1. Kusko (Bambula), 12. P. Musil (J. Knotek, Orsava). Rozhodčí: Veselý, Šindel – Brejcha, Špůr. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Plzeň

Rychlovský dvakrát skóroval

Výhodu domácího prostředí využil také Liberec, který svižným úvodem načal a poté dorazil Plzeň. Dvěma brankami se pod suverénní vítězství 4:1 podepsal jednadvacetiletý útočník Jakub Rychlovský.

Síť Indiánů rozvlnili také Tomáš Filippi a Adam Najman, hosté dokázali ve třetí třetině pouze snížit zásluhou Aleksiho Rekonena. Další dobrou zprávou pro Bílé Tygry je zároveň fakt, že se do sestavy vrátil uzdravený Michal Bulíř. 

Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Rychlovský (Kolmann, M. Ivan), 7. Filippi (Melancon, Bulíř), 25. Rychlovský (P. Jelínek), 50. A. Najman (J. Vlach, Balinskis) – 53. Rekonen (Holešinský). Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Kajínek, J. Ondráček II. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 4392.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 1. utkání Kometa Brno – Mladá Boleslav

Kometa zářila v přesilovkách

Brno nejprve otočilo skóre z nepříznivého stavu 0:1 na 3:1 mezi 32. a 40. minutou i díky dvěma úspěšným přesilovkám. První z nich zužitkoval slovenský reprezentant Kristián Pospíšil a vítězný gól vstřelil v poslední minutě druhé části obránce Tomáš Kundrátek.

Mário Lunter sice ve 44. minutě zkorigoval, ale Jakub Flek krátce nato vrátil klubu z moravské metropole "bezpečný" náskok. V nervózním závěru plném šarvátek Kometa cennou výhru uhájila a porazila neoblíbeného soupeře vůbec poprvé od loňského února.

HC Kometa Brno – BK Mladá Boleslav 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 32. Holík (Horký), 38. Pospíšil (A. Zbořil), 40. Kundrátek (Holík), 45. Flek (Strömberg, Pospíšil) – 31. Šťastný (R. Jeřábek, Lantoši), 44. Lunter (Fořt). Rozhodčí: Hradil, Kika – Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 8:8, navíc Ščotka (Brno) – Kelly Klíma (Boleslav) oba 5 min. Využití: 2:1. Diváci: 6142.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články