Hlavní obsah

Debakl Liberce, Plzeň srovnala krok. Třinec i Brno sahají po postupu, Olomouc ovládla dohrávku

Aktualizováno

Druhým hracím dnem pokračovalo ve čtvrtek předkolo play off hokejové extraligy. Další urputnou bitvu svedli obhájci titulu z Třince s Litvínovem, nakonec ale Oceláři pojistili v prodloužení výhru 5:4 a vedou v sérii hrané na tři vítězství 2:0. Druhý domácí duel zvládla i brněnská Kometa, Mladou Boleslav porazila těsně 2:1 a vede rovněž 2:0 na zápasy. Olomouc v dohrávce přerušeného středečního souboje s Karlovými Vary zvítězila 4:1 a ujala se vedení v sérii. Liberec po středeční výhře utržil ve čtvrtek od Plzně debakl 0:6. Série se nyní stěhují na stadiony soupeřů a předkolo pokračuje v sobotu a v neděli.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gesto zmaru libereckého gólmana Petra Kváči v utkání s Plzní.

Článek
Fotogalerie

Oceláři, kteří opanovali předchozí tři dohrané sezony, sváděli o výhru v prvním domácím duelu nad Litvínovem 3:1 tvrdý boj až do samotného závěru a podobně dramatický náboj mělo i druhé utkání. Litvínov už po 78 sekundách vedl, domácí se ale dokázali rychle vrátit do hry. Ve druhé části se karty obrátily a navrch měl Třinec, Verva ale jednobrankovou ztrátu ve třetí třetině smazala.

Ani gól Jeřábka z 57. minuty nebyl pro Třinec vítězný, 66 sekund před třetí sirénou totiž  vyrovnal Sukeľ. V nastavení se ale domácí dočkali a Jeřábek svou druhou brankou rozjásal v 67. minutě střídačku Ocelářů.

První zápas Olomouce a Karlových Varů rozhodčí ve středu předčasně ukončili kvůli nezpůsobilé hrací ploše a ve čtvrtek se dohrávalo od druhé třetiny a stavu 2:0 pro Hanáky. A v polovině utkání šli Kohouti do tříbrankového trháku gólem Orsavy.

V úvodu třetí části duel zdramatizoval karlovarský Kohout, zanedlouho ale přinesl klid na domácí střídačku čtvrtým gólem Plášek. Série se nyní stěhuje na západ Čech, kde se v sobotu a v neděli odehrají další dva zápasy. Za nerozhodnutého stavu by se pak série dohrála v Olomouci.

Sice jen třígólový, přesto ale nesmírně dramatický souboj nabídl druhý duel Brna s Boleslaví. Kometa vedla už ve čtvrté minutě o dvě branky, poté ale začal gólman Bruslařů Gašper Krošelj čarovat a přes obrovský tlak domácích držel svůj tým ve hře. Po polovině utkání Boleslav dokázala z ničeho nic snížit a ve vypjatém závěru hosté sahali ve vyložených šancích po vyrovnání, leč neúspěšně a Kometa slaví v sérii druhou výhru.

Utkání poznamenalo nechtěné zranění hlavního rozhodčího Sýkory, které si vyžádalo šití, a poslední čtyři minuty druhé části se dohrávaly až po druhé přestávce.

Plzeň šla ve čtvrtek na liberecký led s nelichotivou bilancí deseti porážek v řadě, ve druhém duelu předkola ale předtuchy expertů o snadném vyřazení dokonale vymazala. Po dvou třetinách Indiáni drželi dvoubrankový náskok a v poslední části předvedli dokonalý brankostroj. Za šest minut nasázeli Tygrům čtyři branky a zaslouženě si vynutili vyrovnání série. Dvěma góly se na tom podílel slovenský útočník Adrián Holešinský a třemi asistencemi Jakub Pour, brankář Dominik Pavlát udržel poprvé v kariéře v play off čisté konto.

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápasy
Třinec - Litvínov 5:4 v prodl.
Branky: 8. Nestrašil, 27. Kaňák, 37. Růžička, 57. Jeřábek, 67. Jeřábek - 2. Stránský, 35. Hlava, 55. Hlava, 59. Sukeľ. Stav série: 2:0 (první zápas 3:1)
Brno - Mladá Boleslav 2:1
Branky: 3. Kundrátek, 4. Zbořil - 33. Bičevskis. Stav série: 2:0 (první zápas 4:2)
Liberec - Plzeň 0:6
Branky: 11. Piskáček, 30. Pour, 45. Bitten, 46. Holešinský, 51. Jaroměřský, 53. Mertl. Stav série: 1:1 (první zápas 4:1)
Dohrávka 1. zápasu
Olomouc - Karlovy Vary 4:1
Branky: 1. Kusko, 12. P. Musil, 30. Orsava, 47. Plášek - 44. Dlapa. Stav série: 1:0.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice