Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

SOUHRN PŘEDKOLA: Olomouc zvládla dohrávku s Karlovými Vary, Třinec i Brno jsou krok od čtvrtfinále

Brno porazilo ve druhém zápase předkola Mladou Boleslav 2:1 a v sérii hrané na tři vítězství vede 2:0. Kometa vstřelila oba své góly v úvodu utkání, kdy se prosadili Tomáš Kundrátek a Aleš Zbořil. Také Třinec zdolal Litvínov i ve druhém domácím utkání, tentokrát 5:4 v prodloužení. Duel rozhodl v čase 66:46 svým druhým gólem obránce Jakub Jeřábek. Vyrovnat sérii dokázala pouze Plzeň, Indiáni výhrou 6:0 v Liberci rázně ukončili šňůru deseti porážek. V dohrávce ve středu přerušeného zápasu udržela Olomouc náskok z úvodní třetiny a nakonec porazila Karlovy Vary 4:1.

Bruslaři nechali oproti středečnímu zápasu mimo hru Kellyho Klímu a Najmana, úvod duelu ale jasně vyšel Kometě. Už po půl minutě dostala možnost hrát přesilovou hru a využil ji Kundrátek, jenž tvrdou střelou překonal brankáře Krošelje.

O 74 sekund později Brňané přidali druhou trefu po šikovné teči Zbořila. Hru zcela ovládli, byli lepší ve všech herních činnostech a mohli přidat i další góly. Střely Zaťoviče, Kollára a Gulašiho v Krošeljově síti ale neskončily.

Ve druhé třetině mohla Kometa několikrát své vedení navýšit, ale slovinský gólman hostů další puk za svá záda nepustil. Naopak po ubránění oslabení ujel po křídle Roman, před brankou našel Bičevskise, který dal kontaktní gól a vlil svému týmu do žil další energii.

Ve 36. minutě odešli hráči do kabin na přestávku kvůli zranění hlavního sudího Sýkory, který se po ošetření a zašití rtu vrátil s píšťalkou na led. Bruslaři po přestávce pokračovali v náporu, ale i pro ně byl velkou překážkou Furch v brněnské bráně.

Tlak hostí v závěru gradoval, power-play zesílilo ještě vyloučení Kučeříka, Furch v poslední minutě vychytal i sólový nájezd Lantošiho a zneškodnil i vyloženou šanci Romana. Brno tak úspěšně zvládlo i druhé domácí utkání v předkole.

Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Kundrátek (Ščotka, Holík), 4. A. Zbořil (Ďaloga, Strömberg). - 33. Bičevkis (O. Roman, Lunter). Rozhodčí: Sýkora, Šír - Gerát, Hynek. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. Diváci: 6734. Stav série: 2:0.

Třinec měl blíž k výhře už v základní hrací době, v závěrečných šesti minutách ale neudržel vedení 3:2 a 4:3. Litvínov využil tři přesilové hry, ve kterých se dvakrát trefil Nicolas Hlava. 

Už po 24 sekundách hry vyloučili rozhodčí třineckého obránce Marinčina za zdržování hry a Stránský se následně prosadil z pravého kruhu střelou bez přípravy k bližší tyči. Třinec zareagoval náporem a v osmé minutě udeřil z přečíslení Nestrašil dělovkou pod horní tyč.

Oceláře dostal do vedení ve 27. minutě z nenápadné akce Kaňák. Hosté kontrovali přesilovkovou trefou Hlavy po vydařené kombinaci, za osmdesát sekund ale Třinec znovu vedl. V početní převaze uspěl netypicky z pozice obránce Růžička.

Horké chvilky prožili domácí hned v úvodu třetí třetiny, ve které ubránil 52 sekund oslabení tři proti pěti. Domácí Chmielewski pak trefil v 54. minutě tyč, následně ale fauloval a to stálo Oceláře vedení. Mazanec si srazil hokejkou do branky nahození Hlavy z ostrého úhlu.

Obhájce titulu kontroval v 57. minutě také z přesilové hry. Marcinko nejdříve orazítkoval tyč, ale Jeřábek už rozvlnil z levého kruhu síť. Oceláři ale náskok znovu neudrželi, při risku bez gólmana vyrovnal z předbrankového prostoru Sukeľ.

Litvínov v úvodu prodloužení promarnil přesilovku a poté ukončil zápas Jeřábek dělovkou zpoza pravého kruhu. Během vyhlášení hvězd utkání ještě vznikla hromadná strkanice, ale rozhodčí obě strany rozdělili.

Oceláři Třinec - HC Litvínov 5:4 v prodloužení (1:1, 2:1, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Nestrašil (L. Hudáček, D. Voženílek), 27. Kaňák (J. Jeřábek, Nestrašil), 37. M. Růžička (Nestrašil), 57. J. Jeřábek (M. Růžička), 67. J. Jeřábek (M. Roman) - 2. Š. Stránský (Jaks), 35. Hlava (M. Sukeľ, Š. Stránský), 55. Hlava (Š. Stránský, Jaks), 59. M. Sukeľ (Hlava, Zile). Rozhodčí: Hribik, Obadal - Axman, Lederer. Vyloučení: 8:5. Využití: 2:3. Diváci: 4465. Stav série: 2:0.

Plzeň byla v první třetině nebezpečnější a v čase 10:06 se dočkala vedení. Po Pourově akci se trefil z pozice mezi kruhy bek Piskáček. Po vyloučeních Mertla a Hrabíka se Západočeši navíc ubránili i 22 sekund v oslabení tří proti pěti.

V 25. minutě při Dernerově vyloučení měl obrovskou šanci na zvýšení Honejsek, ale nedotlačil puk do prázdné branky. Kváčovi pomohla i tyč a pak přikryl puk lapačkou. Při dalším Dernerově trestu trefil Rekonen tyč. Plzeň udeřila podruhé už v plném počtu hráčů na ledě. Po Schleissově nahození se puk za brankovou čáru odrazil od Holešinského.

Hned na startu třetí části se snažil zkorigovat stav Birner, ale v 45. minutě se opět radovali hosté. Po střele Jaroměřského se prosadil z dorážky Bitten. Za 51 sekund už to bylo 4:0. Holešinský nejprve Kváču nepřekonal, ale pak se dostal znovu k puku a bekhendem skóroval.

Západočeši si poté ještě vylepšili náladu dalšími dvěma góly. V 51. minutě se zapsal mezi střelce tvrdou ránou Jaroměřský a za 43 sekund proměnil přečíslení po Pourově přihrávce Mertl. V závěru plném šarvátek ještě udržel Pavlát čisté konto při šancích Šíra a Dlouhého.

Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 0:6 (0:1, 0:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 11. Piskáček (Pour, Schleiss), 30. Holešinský (Schleiss, Rekonen), 45. Bitten (Hrabík, Jaroměřský), 46. Holešinský (Mertl), 51. Jaroměřský (Schleiss, Suchý), 52. Mertl (Pour). Rozhodčí: Mrkva, Stano (SR) - Šimánek, Hynek. Vyloučení: 8:9, navíc J. Vlach (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4398. Stav série: 1:1.

Olomouc vykročila vítězně za postupem do čtvrtfinále. Úvodní utkání s Karlovými Vary týmy rozehrály již ve středu, po první třetině ho ale předčasně ukončila nezpůsobilá hrací plocha. Za stavu 2:0 pro Hanáky se pokračovalo a domácí duel dovedli do úspěšného konce.

Ve středu se Hanákům vydařil vstup do utkání, když skóre otevřeli po 50 sekundách, kdy před Lukešem zůstal osamocený Kusko a nadvakrát dostal puk za brankáře. Olomouc pak využila první přesilovku a díky dorážce Orsavovy střely zvýšil na rozdíl dvou branek Musil.

Úvod dohrávky poznamenalo hned několik vyloučení, první tresty udělili rozhodčí již po 25 sekundách hry. Početní výhoda pomohla domácím k další brance. Ve 31. minutě potrestal faul kapitána Energie Černocha střelou z první Orsava.

Západočeši duel zdramatizovali na začátku třetí třetiny, když Kohout po samostatném úniku překonal Lukáše a snížil na 1:3. Olomouc ale získala třígólový náskok rychle zpět, když Pláškovo nahození od mantinelu srazil obránce Stříteský smolně za záda vlastního brankáře.

HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Kusko (Bambula), 12. P. Musil (J. Knotek, Orsava), 31. Orsava (P. Musil, J. Knotek), 47. Plášek (Navrátil) - 44. Kohout (Dlapa, M. Rohan). Rozhodčí: Veselý, Šindel - Brejcha, Špůr. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. Diváci: 4735. Stav série: 1:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články