Stoprocentní Češky v 1. kole! Vítězně odstartovaly i Siniaková, Vondroušová a Muchová

9. 3. 2023, 23:04
Aktuality 14
WTA INDIAN WELLS - Prvním kolem turnaje WTA 1000 v Indian Wells prošlo všech pět českých tenistek a doplnilo nasazené kvarteto Češek mezi 64 nejlepšími. Třetí rok po sobě v Kalifornii zvládla úvodní zápas Kateřina Siniaková, jež si poradila s Němkou Jule Niemeierovou, Markéta Vondroušová porazila i potřetí ve dvou setech Kanaďanku Rebeccu Marinovou a Karolína Muchová zdolala Kazašku Julii Putincevovou.
Kateřina Siniaková

V soutěži tak po dvou dnech zůstává všech devět českých zástupkyň. Už ve středu vítězně odstartovaly teenagerky Linda Nosková a Linda Fruhvirtová, nasazené kvarteto Petra Kvitová, Barbora Krejčíková, Karolína Plíšková a Marie Bouzková mělo v úvodním kole volný los. Českou úspěšnost podtrhl i jediný zástupce ve dvouhře mužů Jiří Lehečka.

Kateřina Siniaková před týdnem v mexickém Monterrey vypadla v prvním kole po nevyužití mečbolu proti Kamile Rachimovové, v Indian Wells ale pošesté z osmi startů své úvodní vystoupení zvládla. 

26letá rodačka z Hradce Králové si v prvním vzájemném střetnutí poradila po dvouhodinovém boji s Jule Niemeierovou. Přestože celkem pětkrát neudržela servis a třikrát musela dotahovat manko brejku, zvítězila ve dvou setech 7-5 6-4.

V úvodní sadě Siniaková vedla 4-2, jenže pak potřetí a počtvrté ztratila podání a německá soupeřka podávala na zisk setu. Ale také česká tenistka získala tři hry po sobě a po 70 minutách se ujala vedení. Ve druhém dějství přišla o podání jako první za stavu 2-2, ovšem zareagovala rebrejkem, uhrála 4 z 5 posledních gamů a o tři roky mladší Němku vyřadila.

O vyrovnání svého maxima v kalifornské poušti si 45. singlistka a nejlepší deblistka světa zahraje se světovou třináctkou Beatriz Haddadovou Maiaovou (h2h 1-0). Brazilku v jediném vzájemném utkání loni na podzim v Guadalajaře porazila.


Markéta Vondroušová zahájila vítězstvím čtvrtý z pěti letošních turnajů. S o devět let starší Kanaďankou Rebeccou Marinovou si poradila hladce 6-2 6-2 a také třetí vzájemný souboj vyhrála bez potíží 2-0 na sety.

23letá rodačka ze Sokolova startuje v oblíbeném Indian Wells popáté a počtvrté odstartovala vítězně. V minulosti pak vždy přidala minimálně ještě jednu výhry - v letech 2018 a 2022 dokráčela do osmifinále a v roce 2019 byla dokonce mezi osmičkou nejlepších.

Ve druhém kole, v němž má letos bilanci 3-0, se bývalá 14. hráčka světa aktuálně figurující až na 105. místě žebříčku utká s krajankou Bouzkovou (h2h 1-1).


Českou legii ve druhém kole ve večerním duelu zkompletovala Karolína Muchová. Rodačka z Olomouce, jež před dvěma týdny odstoupila z Dubaje kvůli zranění břišního svalu, ve svém premiérovém vystoupení v Indian Wells zdolala Kazašku Julii Putincevovou 6-3 4-6 6-4. Ve třetím setu sice prohrávala 1-4, ale zápas ukonila ziskem pěti gamů v řadě a připsala si čtvrtou výhru po sobě.

O postup do 3. kola si 26letá Muchová zahraje s šampionkou z let 2012 a 2016 a předloňskou finalistkou Viktorií Azarenkovou (h2h 0-1).



Světová jednička Iga Šwiateková vykročí za obhajobou titulu proti domácí Claire Liuové. Američanka si v prvním kole poradila 7-6 6-3 se slovenskou náhradnicí Karolínou Annou Schmiedlovou.

Sofia Keninová vyhrála souboj domácích grandslamových šampionek. Vítězka Australian Open 2020 přehrála vítězku US Open 2017 Sloane Stephensovou 6-4 6-1 a oplatila jí porážku z loňského Toronta. Ve druhém kole 24letá Američanka vyzve kazašskou vítězku loňského Wimbledonu Jelenu Rybakinovou (h2h 0-1).

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
čtvrteční výsledky (09. 03. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (ČR) - Niemeierová (Něm.) 7-5 6-3
Vondroušová (ČR) - Marinová (Kan.) 6-2 6-2
Muchová (ČR) - Putincevová (Kaz.) 6-3 4-6 6-4
Mariaová (Něm.) - Paoliniová (It.) 7-5 6-1
Peraová (USA) - Bronzettiová (It.) 7-5 4-6 6-3
Gračovová (-) - Bonaventureová (Belg.) 6-2 6-2
Gálfiová (Maď.) - Collinsová (USA) 6-4 6-4
Parrízasová (Šp.) - Cocciarettová (It.) 6-3 7-5
Raducanuová (Brit.) - Koviničová (Č. Hora) 6-2 6-3
Cirsteaová (Rum.) - Birrellová (Austr.) 6-3 6-2
Brengleová (USA) - Siegemundová (Něm.) 7-6(5) 6-4
Stearnsová (USA) - Masarovová (Šp.) 4-6 6-4 6-4
Liuová (USA) - Schmiedlová (SR) 7-6(5) 6-3
Keninová (USA) - Stephensová (USA) 6-4 6-1
Frechová (Pol.) - Zanevská (Belg.) 4-6 6-4 6-2
Navarrová (USA) - McNallyová (USA) 1-6 6-1 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Schuursová/Krawczyková (4-Niz./USA) - Kar. Plíšková/Martičová (ČR/Chorv.) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
upřímně - po prohraném druhém setu jsem usnul.

Mušku jsem v tomto zápase moc nepoznával, nic nešlapalo, jak by mělo. Slabší servis, k síti se dostala, jen když musela a čopy, jak píše i aligo, byly strašidelné. Zvláště FH čop vypadal, jak když se já necítím jistý u pingpongu a místo smeče zahraju obranný čop, který pak často skončí v outu.
Tenhle nešvar se u ní bohužel objevil poslední dobou poněkolikáté a měla by se ho co nejdříve zbavit, protože jím pouští soupeřky do tlaku a ztrácí body.
Nevím, jestli tréninkové spojení se zvířetem menším než je ona sama, je to pravé ořechové. Zatím jsem z jejích výkonů v rozpacích. Bojovnost jí nechybí, to je dobré znamení, ale v top 50 musí pár věcí přidat.
Reagovat
Mony
smile Blecha-zvire menší,než ona Muska
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jinak ovšem Mušce i ostatním postupujícím děvčatům náleží gratulace!smilesmilesmile

Viděl jsem Katku, která naštěstí našla odvahu k riskantnějším úderům v pravou chvíli. Než ji našla, tak to bylo docela trápení a čekání na chybu soupeřky. Nicméně, byly k vidění i pěkné výměny, většinou zakončené Katkou na síti.

Tak všem hodně štěstí do dalších kol!
Reagovat
aligo
Musím říct, přijde mi, že dřív měla Muška ty BH slajzy jedovatější... teď je má takové nějaké moc kopcovité a už nemají takovou tu vražednou tendenci smile
Reagovat
lvicek
Nemuze to souviset i s temi micky?
Reagovat
baba
škoda, že je jasné, že v druhém kole to 100% nebude. Ale tipuji Maky proti Marii..
U Mušky to byl boj, takže teď Aza a zase si odpočine...
Reagovat
Mony
Které 2 ségry budou po Pliškovic obě v TOP100?
Kudermetevovy či Fruhvirtovy? ..či jiné?
Reagovat
Mony
Je fakt, že Polina má výhodu, že uz není limitovavana
Reagovat
George_Renel
Troufnu si říci, řw Fruhvirtovy určitě a to dověku 20 let.
Reagovat
makro99
hodně defenzivní odhad, s tím věkem :) příští rok tam Brenda bude (samozřejmě nějaké fatální zranění, mononukleóza apod. se může přihodit vždycky, ale od toho abstrahujme:)
Reagovat
makro99
ještě jsou ve hře Andreevy, mladší Mira je asi hodně perspektivní..
Reagovat
Mony
Teď už 32 nasazenych proti 32 vítězkam(um).
Kolik nenasazenych se prosadí?
Někdy jsou favorité i nenasazení, jako např. Maky proti Marusce
Můj tip 7 holek a 4 chlapi.
Reagovat
aligo
Můj ty 11 u žen a u chlapů 6
Reagovat
Dobry-den
Češky byly v prvním kole stoprocentní. Jen tak dál. smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist