Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Třinec postupuje, Boleslav nekončí. Vary zvládly přestřelku, Liberec bitvu

  15:20aktualizováno  21:59
Hokejová extraliga zná po sobotním večeru dalšího čtvrtfinalistu. Třinec znovu přemohl Litvínov (4:2) a nejrychlejším možným způsobem prošel z předkola. Mladá Boleslav naopak odolala tlaku vyřazení a ubojovala těsnou výhru 2:1 nad Kometou. Liberec uspěl ve vyrovnaném klání s Plzní (3:1) a vypracoval si mečbol, Karlovy Vary ve druhém utkání série zvítězily 7:4 nad Olomoucí. Pět bodů posbíral kapitán Energie Jiří Černoch, jeho spoluhráč Petr Koblasa zaznamenal hattrick.
Třinecký obránce Martin Marinčin slaví s brankářem Markem Mazancem postup do...

Třinecký obránce Martin Marinčin slaví s brankářem Markem Mazancem postup do čtvrtfinále. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

„Nic proti Třinci, nemyslím to špatně a nechci, aby se nikdo urazil, ale hráli zase ten svůj „buzerantskej hokej“ v play off,“ říkal pro Českou televizi zklamaný útočník Litvínova Nicolas Hlava. Jeho tým od 13. března 2017 stále čeká na výhru ve vyřazovacích bojích.

Poslední vítěznou sérii zaznamenali Severočeši právě proti Třinci, a to ve finále 2015. Teď ale ostřílení Oceláři vyhráli desátou sérii v řadě, Vervu zmohli podesáté z posledních jedenácti vzájemných střetnutí a rychlým postupem si zajistili osm dní volna. Ve čtvrtfinále je čeká Sparta, nebo Hradec.

Litvínovský kouč Karel Mlejnek se po vyřazení z předkola play off pozdravil s...
Mladoboleslavský obránce Alex Lintuniemi

To Kometa coby druhý čtvrtfinálový adept postup nedotáhla. Na ledě Mladé Boleslavi prohrála – i kvůli dvěma brankám finského beka Alexe Lintuniemiho – podvanácté v řadě. Její poslední triumf v hale Bruslařů se datuje také do roku 2017, a to konkrétně na 22. října.

Play off 2023

Servis iDNES.cz

Olomouc pohrdla příležitostí, kterou jí zbytečným vyloučením poskytl útočník Dávid Gríger a v přestřelce s Vary promrhala nadějný dvougólový náskok. Energie tak stále reálně uvažuje o první účasti ve čtvrtfinále od roku 2009, kdy soutěž také ovládla.

Liberec, jenž je pro změnu již osm let tradičním čtvrtfinálovým účastníkem, ve vyrovnaném souboji s Plzní urval po obratu druhý bod.

Obránce Olomouce Jan Švrček končí na ledě po souboji s jedním z karlovarských...
Liberecký útočník Michael Frolík se vytáčí před plzeňského brankáře Dominika...

Ideálně tak odpověděl na čtvrteční porážku 0:6 a těšil se z jedenácté výhry z předešlých dvanácti utkání. Škoda disponuje přesně opačnou bilancí v porážkách a v neděli musí uspět, pakliže nechce končit.

Litvínov - Třinec 2:4 (stav série 0:3)

Ani napotřetí si Verva neporadila s mistrovskými obhájci. Přestože dostála svému jménu. Podala totiž další usilovný výkon a nechala na ledě vše, jak před utkáním sliboval útočník Hlava, který v utkání šikovně usměrnil Heltovu přihrávku a srovnal na 1:1. Hlavní hrdina přesto stál na druhé straně.

Litvínovský forvard Ondřej Jurčík „osprchoval“ třineckého brankáře Marka Mazance, brání ho zadák Ocelářů Martin Marinčin.

Kapitán Petr Vrána se po dlouhodobé absenci, kdy s výjimkou tří kol v závěru vynechal kompletní základní část, stále ještě dostává zpět do extraligového tempa. I tak se ve 49. minutě zaskvěl nádhernou vítěznou individuální akcí, kdy mezi obránci projel ze strany až k Zajíčkovi a kotouč uklidil do sítě za jeho betonem.

Severočeši ještě zkusili výsledek i brzký konec zvrátit v power play, místo toho však Martin Růžička poslal puk do odkryté branky. Zkušený celek ani jednou neprohrával. Daniel Voženílek zkraje 5. minuty duel gólově načal, Andrej Nestrašil na konci 25. vypálil v přesilovce. Vyrovnávací zásah Martina Havelky domácím na protáhnutí jubilejního ročníku nestačil.

Litvínovský útočník Martin Havelka (vlevo) poslal na mantinel třineckého obránce Jakuba Jeřábka.

Karel Mlejnek (Litvínov): „Štěstí přeje připraveným a Třinec byl na sérii velmi dobře připravený. Má nesporné kvality. Nám v každém duelu něco chybělo. V prvním jsme neměli ještě play off nastavení, nedali jsme vedle standardní situace žádný gól při hře pět na pět. A to ani ve druhém, což nás limitovalo. Až ve třetím se to povedlo. Mrzí nás, že jsme si nezapsali žádnou vítěznou čárku, ale mužstvo je jedno z nejmladších v lize a předvedlo, co mohlo.“

Zdeněk Moták (Třinec): „Dnešní zápas i celou sérii to bylo maximálně vyrovnané. Litvínov se jevil jako velice silný soupeř. Skláním hlubokou poklonu svým hráčům, ale hned za tím je poklona pro Litvínov, protože hrál velice dobře a potrápil nás. Je skvělé, že jsme sérii vyhráli 3:0, ale každý ze zápasů byl velice těžký. V bojovnosti, nasazení a zodpovědnosti jsme byli lepší, proto jsme postoupili.“

Tipsport extraliga 2022/23
11. 3. 2023 17:45
zápas skončil v normální hrací době
Góly:
17:37 Hlava (Helt)
43:36 Havelka (Jurčík, Hlava)

Rozhodčí: Antonín Jeřábek, Filip Vrba - Daniel Hynek, Stanislav Hnát. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Zásahy brankářů: 20:32. Počet diváků: 5452 Stav série: 0:3

Přejít na on-line reportáž

Mladá Boleslav - Kometa 2:1 (série 1:2)

S obdobným vypětím, s jakým slavila ve čtvrtek Kometa, se v sobotu vítězství dočkali také Bruslaři a prodloužili si sezonu minimálně o jedno další domácí utkání. Středočeši ustáli závěrečný tlak soupeře při risku bez brankáře, v duelu zablokovali jedenáct ran, dalších pětadvacet pochytal Krošelj.

Útočník Mladé Boleslavi Mário Lunter operuje s pukem před brněnským brankářem Dominikem Furchem i přes tlak obránce Komety Radka Kučeříka.

V zápase měli střeleckou převahu a s ohledem na hrozbu rychlého vyřazení z nich sálala velká motivace. Obětavý taktický výkon opřeli o dvě přesilovkové branky Alexe Lintuniemiho. Finský obránce dal vítězný gól na konci 33. minuty, kdy kotouč poslal mezi Furchovy betony.

I hostující gólman chytal znovu skvěle a zapsal dvacet sedm úspěšných zásahů. Branky obecně padaly jen při početních nerovnostech. Lintuniemi skóre otevřel pokusem, který zjevně otřel o zadáka Kučeříka. Skvělá přesilovka soupeře na sebe upozornila ve 28. minutě. Lintuniemiho krajan Kim Strömberg zakončoval u levé tyče rychlou kombinaci. A jedinou dílčí radost Brna.

Jiří Kalous (Mladá Boleslav): „Jsme rádi, že nám nekončí sezona a pořád se držíme ve hře. Zítra pokračujeme. Pro kluky je to velká vzpruha. Stejně jako předchozí dva zápasy jsme hráli s maximálním nasazením. Rozhodly speciální týmy. Dali jsme dvě branky v přesilovce a ubránili až na jeden případ všechna oslabení.“

Brankář Komety Dominik Furch zasahuje proti střele boleslavského útočníka Tima Söderlunda.

Patrik Martinec (Brno): „Zápas se mi hodnotí těžko, protože jsme nevyhráli. Gratuluji domácím k prvnímu vítězství. Neodehráli jsme špatný zápas, ale nebyli jsme schopní překonat gólmana. Myslím, že ze šancí, které jsme si vypracovali, jsme měli dát více než jeden gól. Bohužel se to nepodařilo, proto jsme prohráli.“

Tipsport extraliga 2022/23
11. 3. 2023 17:00
zápas skončil v normální hrací době
Góly:
27:24 Strömberg (Horký, Kundrátek)

Rozhodčí: Petr Úlehla, Adam Kika - Jiří Svoboda, Michal Axman. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Zásahy brankářů: 27:27. Počet diváků: 3922 Stav série: 1:3

Přejít na on-line reportáž

Plzeň - Liberec 1:3 (série 1:2)

Série mezi Plzní a Libercem nabrala před přesunem na západ Čech nevyzpytatelný směr. Tuhá bitva mezi oběma týmy mnoho šancí nenabídla, zato osobních soubojů a šarvátek tribuny viděly ažaž. Vyrovnaný zápas nakonec ve svůj prospěch zvrátili hosté, kteří se úspěšně vzpamatovali z těžkého čtvrtečního debaklu.

Přitom Indiáni se ujali vedení a ve druhé třetině měli i více ze hry. Fanoušky rozjásali ve 26. minutě, kdy Liberec daroval soupeři dvojitou početní převahu zpackaným střídáním. Jakub Pour z bezprostřední blízkosti na brankovišti dorazil Zámorského střelu.

Liberecký obránce Lukáš Derner (vlevo) svádí souboj s plzeňským útočníkem Tomášem Mertlem před brankářem Petrem Kváčou. Vpravo Aleksi Rekonen z Plzně

Hra v šesti ale pro změnu sebrala výraznější šance v závěru Škodě, která za tento prohřešek pykala v 59. minutě. V momentě kdy i kvůli špatné produktivitě prohrávala. Skóre obrátili Michael Frolík, jenž se vytočil před Pavláta, s Petrem Kolmannem.

Ten si deset minut před koncem našel puk v nepřehledné situaci pod hromadou těl a došťouchl jej za brankovou čáru, jak posléze potvrdil videorozhodčí. Michal Birner zpečetil výhru Severočechů zásahem do prázdné klece.

Petr Kořínek (Plzeň): „Vyrovnané utkání, povedlo se nám vstřelit první branku, z našeho pohledu byl začátek dobrý. Měli jsme ještě další příležitosti, bohužel tam byla tyčka při šanci dát gól na 2:0, pak by zápas asi vypadal trochu jinak. Poté, co jsme přestáli dlouhé oslabení, inkasovali jsme takový gól z ničeho. A pak už to bylo nahoru dolů. Nepomohli jsme si přesilovkami, i když na druhou stranu jsme oslabení ubránili. Rozhodl šťastný gól, ale kluky musíme pochválit. Bojovali, měli správné nasazení. Jdeme dál. Liberec vede 2:1, připravíme se na zítřek a chceme se ještě vrátit do Liberce.“

Plzeňský útočník Ludwig Blomstrand najíždí ze strany na libereckého brankáře Petra Kváču.

Patrik Augusta (Liberec): „Viděli jsme velice vyrovnané utkání, kdy jsme si nedali ani metr zadarmo. Spousta fyzické hry a soubojů, dostali jsme gól v přesilovce domácích, kdy jsme byli ve třech. Malinko nás to zabrzdilo a chvíli jsme byli vyvedení z míry. Soupeř měl spoustu dalších šancí, tlačil nás a jsme rádi, že jsme to ustáli. Hrozně pomohl gól na 1:1, i když nepřišel z tlaku v přesilovce, ale až potom. Důrazem v předbrankovém prostoru jsme dali druhý gól a hráči to odmakali od prvního do posledního. Musíme v tom pokračovat, další utkání bude myslím hodně podobné.“

Tipsport extraliga 2022/23
11. 3. 2023 16:30
zápas skončil v normální hrací době
Góly:
25:51 Pour (Zámorský, Rekonen)
Góly:
35:46 Frolík (Vlach, Filippi)
49:46 Kolmann (Balinskis, Birner)
59:35 Birner (Vlach, Balinskis)

Rozhodčí: Oldřich Hejduk, Jiří (hlavní) Ondráček - Jakub Frodl, Miroslav Lhotský. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Zásahy brankářů: 22:22. Počet diváků: 4716 Stav série: 2:3

Přejít na on-line reportáž

Karlovy Vary - Olomouc 7:4 (série 1:1)

Diváci v KV Areně přihlíželi pohlednému ofenzivnímu utkání, které nabídlo hned dva obraty. Ke štěstí většiny fanoušků toho druhého dosáhla Energie, která jedenáctigólovou přestřelku zaslouženě zvládla. Do utkání vstoupila úplně jinak než v Olomouci. Pasivní Hanáci přesto první třetinu vyhráli.

Mela u matinelu v utkání předkola play off mezi Karlovými Vary a Olomoucí (v červeném)

Západočechům jinak skvělé úvodní dějství pokazil Gríger, jehož rozhodčí za vražení soupeře na hrazení poslali v 19. minutě do šaten. Mora pětiminutovou přesilovku po ranách Jakuba Orsavy a Jiřího Ondruška, jenž se trefil v čase 19:59, dvakrát využila. Když se po návratu z kabin prosadil se zacloněnou střelou ještě Silvester Kusko, nevypadalo to s Vary vůbec dobře.

Jenže tým kouče Bruka se vzchopil, po přestávce vystřídal gólmana Lukeše za Habala a nenechal se rozhodit ani špatnými přesilovkami. K prvnímu gólu Petra Koblasy přidali čtyři zásahy bez odpovědi. Matěj Stříteský nejprve snížil, Ondřej Beránek z dorážky vyrovnal a Jan Hladonik po Mikyskově pasu dokonal obrat.

Na pátý gól Koblasy pak ve 49. minutě zareagoval Jan Bambula a ještě duel zdramatizoval. Utkání však rozhodl Jiří Černoch. Domácí kapitán se vrátil z trestné lavice, dostal puk z obranného pásma a v následném přečíslení zakončil přesně ke vzdálenější tyči. Ke třem asistencím připsal i branku. Navíc ještě čtvrtou nahrávkou vybídl Koblasu ke zkompletování hattricku.

David Bruk (Karlovy Vary): „Jsme samozřejmě rádi, že jsme se vrátili do série. Kdyby to bylo 2:0, tak už by, myslím, nebylo moc co řešit, když se hraje na tři vítězné zápasy. V Olomouci jsme tahali za kratší konec, tam byl na ledě jeden tým a my neměli vůbec šanci. Dnes jsme byli v určitých fázích lepší, měli trošku větší pohyb a vytvářeli si víc šancí. Je pravda, že jsme se dostali do ohromného problému za stavu 1:3. V momentě, kdy se nám povedlo dostat do stavu 3:3, tak jsme se nadechovali. Jako klíčový moment vidím branku na 4:3.“

Olomoucký brankář Jan Lukáš inkasuje po střele karlovarského útočníka Petra Koblasy (není na snímku)

Jan Tomajko (Olomouc): „Padlo hodně gólů, na play off extrémně hodně. Myslím, že nám chyběl všude trošku krok a domácí byli lepší. Škoda, že jsme při vedení 3:1 trochu nepochopitelně přestali hrát. Nechali jsme Vary vrátit se do zápasu. Nesehráli jsme to dobře a domácí měli daleko větší nadšení. Díky tomu vyhráli.“

Tipsport extraliga 2022/23
11. 3. 2023 15:30
zápas skončil v normální hrací době

Rozhodčí: Daniel Pražák, Lukáš Květoň - Michal Zíka, Lukáš Rampír. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Zásahy brankářů: 24:25. Počet diváků: 4164 Stav série: 1:3

Přejít na on-line reportáž
Autor:

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 se uskuteční od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým se představí v pražské základní skupině, kde ho čekají Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.

Předkolo

Litvínov
3:0
Plzeň
České Budějovice
3:0
Karlovy Vary
Liberec
3:2
Olomouc
Hradec Králové
3:0
Vítkovice
Pardubice
4:1
Hradec Králové
Kometa Brno
2:4
Litvínov
Pardubice
4:0
Litvínov
Pardubice
1:1
Třinec
Sparta
3:4
Třinec
Sparta
4:0
Liberec
Třinec
4:3
České Budějovice
  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

15. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Sparta – Třinec 2:3P. Historický obrat posílá hosty do finále, hrálo se 122 minut

13. dubna 2024  12:25,  aktualizováno  20:15

Extraliga se dočkala bájného obratu. Hokejisté Třince otočili sedmé semifinále se Spartou a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Sparta 2:1. Sekunda od prohry, domácí zázračně vybojovali sedmý zápas

11. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:17

O první branku se oba semifináloví soupeři přetahovali až do třetí části. Vstřelila ji sice Sparta,...

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Čas 59:59,8. Základní hokejová poučka: O Třinci nikdy nepochybujte!

12. dubna 2024  8:57

Že jsou přestárlí? Že už nejsou tak silní? Ale kdeže. Hokejisté Třince zase utišili všechny kritiky...

V zámoří píší o prvních českých posilách pro MS: pojedou Palát, Nosek a Mrázek

18. dubna 2024  10:05

Do úvodního zápasu českých hokejistů na domácím mistrovství světa zbývá 22 dní. Jména hráčů z...

Kämpf asistoval u dvou gólů, výhru a jubileum však slavil Kučerov

18. dubna 2024  7:15,  aktualizováno  8:09

Předposlední hrací den letošní základní části hokejové NHL se z Čechů prosadil centr David Kämpf,...

Šest gólů s Kacetlem nezamává. Za jednu výhru jsme rádi, říká Cienciala

18. dubna 2024  6:15

Na rozdíl od spoluhráče Tomáše Kundrátka, který byl před televizní kamerou i diktafony novinářů...

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil 30 let na scéně....

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by použil tester, nebo...

Ve StarDance zatančí Vondráčková, Paulová, hvězda Kukaček i mistryně světa

Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné soutěže StarDance britské veřejnoprávní televizní společnosti BBC se už na...